Dansk påskeopplevelser!

Dansk påskeopplevelser!

PÅSKE | NÆSTVED I DANMARK | RISDAL TOURING

KUN 11.590,- per pers.
Pris ved påmelding innen 15. januar 2024
Når
23. - 29. mars 2024
Antall dager
7
Stavanger/Kristiansand/Skjelsvik
Bestill

Det sies at «Ingen vet hvor (påske)haren hopper» – men VI vet! Bli med på herlige påskedager i Næstved i Danmark. Næstved er en gammel kjøpstad og stasjonsby på Sydsjælland i Danmark som ligger ved utløpet av elven Suså. Byen er jernbane-knutepunkt mellom København og Nykøbing og er Sjællands femte største by. Her skal vi bo på ærverdige Vinhuset hotell i hele 4 netter. Hotellet ligger midt i sentrum. Det blir lagt opp utflukt til en vingård på øyen Fejø en av dagene, og en annen dag tar vi oss en tur til Roskilde som er  godt kjent som en festival by, men er også blandt de eldste byene i Danmark datert tilbake helt til Vikingtiden.

Tagger:, , , , , ,

Turprogram dag for dag

DAG 1

Lørdag 23. mars 2024

Stavanger/Telemark – Kristiansand – Hirtshals – Skørping: Vi  starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 11.05 og reiser østover langs E39 til Kristiansand. For våre gjester som kommer på langs E18 øst fra, blir det opphenting fra Skjelsvik kl. 13.10 til Kristiansand. Vel fremme i Sørlandets hovedstad samler vi nye og gamle turgjester ved Color Line terminalen (kl. 15.30).

Sammen med reiseleder går vi om bord i MS Superspeed som har avreise kl 16.30 og direkte til dekk 8 og buffetrestauranten «Catch Me if You Can». Her står buffeten dekket med utallige delikatesser. Vi ankommer Hirtshals kl. 19.45. Turbussen tar oss med sørover på Jylland og om ikke lenge passerer vi Aalborg før vi om-sider ankommer Skørping. Her sjekker vi inn på Comwell Rebild Bakker hvor vi skal  tilbringe natten.

 

DAG 2

Søndag 24. mars 2024

Skørping – Næstved 345 km: Vi starter dagen med dansk morgenmad før vi setter oss i turbussen og kjører sørover. Vi passerer Skanderborg, Vejle og Fredericia før vi etter hvert kjører over Den Nye Lillebæltsbro. Videre  passeres Odense før vi fortsetter over den 18 km lange Storebæltsforbindelsen mellom Nyborg på Fyn og Halsskov på Sjælland. Det legges til rette for stopp underveis. Vel   framme på Næstved sjekker vi inn på det ærverdige Hotel Vinhuset der vi skal bo hele 4 netter. Hotellet oser av atmosfære, og har vært byens hotell siden 1778. Selve bygget går helt tilbake til 1500-tallet. Alle rom har sin egen, unike stil.

Hotellet har 3 etasjer og er helt uten heis. Noen få rom på gateplan, mens resten må man benytte de 20 trappetrinnene for å komme til 2. etasje, og nye 20 trappetrinn om man bor i 3. Betjeningen er behjelpelig med å bære kofferter. Hver kveld har vi felles 2-retters middag i hotellets  restaurant.

 

DAG 3

Mandag 25. mars 2024

Næstved: Vi samles til frokost og koser oss med vår «morgen mad». I dag har vi hele dagen til fri disposisjon. Vi bor så sentralt at gågaten er i umiddelbar nærhet. Reiseleder er behjelpelig  og er gjerne med ut for å utforske denne  eldgamle byen. Kanskje du finner en trivelig kafè eller en spennende butikk på rusleturen, eller hva med å besøke Næstved Museum som ligger nesten ved siden av hotellet? Det gjør også St.Peders Kirke som betraktes av mange som den peneste, gotiske købstads-kirke i Danmark. Gavnø Slott og park er også verd et besøk. Stedet ligger ca. 15 minutters kjøring fra hotellet, så her vil vår sjåfør og buss være disponibel dersom det er mange nok (minimum 20) som ønsker å besøke parken.

Det blir middag kl 18.00. Kvelden står til fri disposisjon.

 

DAG 4

Tirsdag 26. mars 2024

Næstved – Fejø – Næstved: I dag blir det utflukt til Fejø (bestilles ved påmelding) Vi spiser frokost og er klare til avgang kl. 08.30. Turen fra hotellet til Kragenæs der vi skal ta en ferge, tar ca. 2 timer. Fergeoverfart fra Kragenæs tar ca. 20 minutter. Framme på Fejø skal vi besøke Hideaway Vingård. Her har vi bestilt omvisning med Karin Hvidtfelt. Avhengig av gruppens størrelse, kan den bli delt i to slik at første del spiser lunsj mens andre del har omvisning og vise versa. Til lunsjen blir vi servert vingårdens signaturvin og det blir selvfølgelig smaksprøver på vin under omvisningen.  Middag kl 18.00 på hotellet.

 

DAG 5

Onsdag 27. mars 2024

Næstved – Roskilde – Næstved:  Om ønskelig tar vi i dag en tur til Roskilde. Det må være minimum 20 deltakere for at utflukten kan gjennomføres. Først skal vi selvfølgelig spise oss gode og mette til frokost og nyte kaffekoppen. Etter hvert finner vi våre seter i bussen og setter kursen til Roskilde. Vi starter dagen med en tur til Roskilde Domkirke. Domkirken er en kongelig gravkirke og har arkitektur i verdensklasse som absolutt anbefales å få med seg. Entrè pris ligger på ca. kr 100,- (ikke inkludert) og er selvsagt helt frivillig om du ønsker å inn for å se.

Senere finner vi et hyggelig sted for lunsj (ikke inkludert) og får så anledning til å rusle litt rundt i Roskildes gater.

Til avtalt tid reiser vi tilbake til Næstved der vi igjen samles til middag.

 

DAG 6

Torsdag 28. mars 2024 Skjærtorsdag

Næstved – København DFDS Oslo: Etter en god frokost er det tid for å takke for oss. Kl 09.00 setter vi oss i bussen og kjører til København. Her gjør vi et stopp og tar oss tid til en rusletur i hovedstaden. I god tid før avgang er vi på kaien til DFDS Seaways. Her stiger vi om bord i skipet som har avgang kl 15.00 til Oslo. Om bord finner vi lugarene våre før vi kan nyte buffèen i skipets restaurant «7 seas».  Vi anbefaler å bare ta med det mest nødvendige om bord og la kofferten stå igjen i bussen.

 

DAG 7

Fredag 29. mars 2024 Langfredag

Oslo – Kristiansand – Stavanger, 550 km:

Mens vi koser oss med frokostbuffet har vi nok startet innseilingen til Oslo. Husk å få med deg alt fra lugaren før vi må forlate skipet som legger til kai kl 10.00. Vel i land etter tollklarering fortsetter vi på vår vei hjemover. Det blir avstigning underveis og vi legger til rette for stopp og benstrekk hele veien til Stavanger.

Da gjenstår det bare å takke for en koselig tur!

 

Turprisen inkluderer:

TURPRIS

7 dager kun kr 11.590,-

Pris per person ved påmelding innen 15. januar 2024, deretter kr 12.590,-

Avreisedato: Lørdag 23. mars 2024

Retur: Fredag 29. mars 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals

¨  Buffet om bord på Super Speed

¨  6 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster

¨  6 middager (hvorav 2 som buffet på ferge)

¨  Overfart med DFDS  København – Oslo

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 3.900,-

Tillegg utflukt Vingård: kr 895,- per person

Minimum antall for utflukt: 20 personer.

Pris inkluderer ferge t/r Fejø, guidet omvisning med vinsmaking og lunsj.

 

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

UK flag | German flag