Vakker høsttur

Vakker høsttur

Rakfisk helg | Storefjell Hotell | buss | Risdal Touring

KUN 6.660,- per pers.
Når
5. - 8. november 2020
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Bli med på en innholdsrik tur til vakre Golsfjellet.  

Når Rakfiskfestivalen er avlyst har vi laget et godt alternativ. Vi skal bo hele 3 netter på samme hotell, Storefjell Hotell hvor vi skal være med på den store rakfisk aftenen på lørdagskvelden. Dans og hygge på hotellet hører med! Herfra legger vi opp til et interessant og variert program med spaserturer i flott terreng for de som ønsker det, tur til Beitostølen og Fagernes og omvisning hos rakfiskprodusent Nordaker. Det blir også tid til å utforske Fagernes på egenhånd noen timer. En dag blir det selvfølgelig også en tur ned i Gol sentrum. Bli med da vel!

 

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Torsdag 5. november 2020: Vi starter turen fra Stavanger tidlig på morgenen og kjører østover E39. Fra Kristiansand fortsetter vi på E18 forbi Arendal og videre langs E18 østover til Drammen og videre til Asker. Vi stopper selvsagt med jevne mellomrom for å strekke på beina, og også med mulighet til å få kjøpt seg litt å spise underveis. Forbi Asker svinger vi av E18 og kjører nordover og inn i landet. Vi passerer forbi Nesbyen og derfra til Gol/Storefjell hvor vi skal bo 3 netter på Storefjell Hotell midt i den vakre norske fjellheimen. Her blir det felles middag og samvær på kvelden.

Dag 2

Fredag 6. november 2020: Vi koser oss med frokost på hotellet. I dag slapper vi av eller er energiske, – alt etter som ønsket til den enkelte er. Det er flott turterreng rett ut forbi hotellet, så de som vil tar på godt fottøy og går med vår reiseleder på en fin spasertur i fjellheimen. Hvis været tillater det går turen til Storefjelltoppen hvor det en fin utsikt til Hemsedalsfjella, Jotunheimen og Skogshorn. Det er også mulig å utvide turen til Veslefjell og videre ned til hotellet igjen. De som ønsker det, blir med vår sjåfør på en busstur til Gol. Felles for alle er at det er god anledning til å kose seg på hotellet om du blir med på en av utfluktene eller bare vil gå litt å rusle på og rundt hotellet. Felles middag på hotellet. Etter middagen er det mulig med en svingom til toner fra husbandet Top-Five (gjeldende smitteregler følges til enhver tid).

Dag 3

Lørdag 7. november 2020: I dag vil vi ha en litt roligere dag, og starter etter frokost med å kjøre til Fagernes. Vi stopper i sentrum, hvor det blir mulig å få kjøpt seg litt å spise (ikkje inkl.) Vi anbefaler alle å ta noen timer til å se seg rundt på Fagernes.  Skiferplassen med skulpturer til minne om folk og dyr ved Valdres skiferbrudd er en plass som bør ses. Det er også mulig å ta seg en tur på museet (inngang og omvisning inkl.). Valdres Folkemuseum er et av de største friluftsmusea i Norge og fyrtårnet for reiselivet i Valdres. Det er til sammen 100 hus og anlegg inne på museumsområdet. Mellomalderloftet fra Uppigard Høve er det eldste ikke-kirkelige trehuset i Valdres i dag og ble oppsatt på museet i 1946-1947. Museet har eget stølsområde. Her står flere stølshus fra 1700-talet og Tvengestølen, bygd i 1947-1948. Samlingene på Valdres Folkemuseum teller 20 000 gjenstander fra heile Valdres. Valdres Folkemuseum har landets eldste lokale folkemusikkarkiv med over 11 000 enkeltspor med musikk og sang. Museet sitt fotoarkiv teller om lag 70 000 bilder. Så kjører vi til Noraker gård hvor vi får omvising og smaksprøver. På Noraker gård er det oppdrettsanlegg, fiskeslakteri, videreforedlingsanlegg til rakfisk, samt gardsmatbutikk. I Valdres har de klart å ta vare på og videreutvikle den gamle matkulturen med rakfisk, og på Noraker har de lange tradisjoner å bygge på. Utmarka til gården har mange fiskerike fjellvann. Sommerstid ble det gjerne et rikt fiske i forbindelse med livet på stølen. Raking gjorde det da mulig å konservere overskuddet av fin fisk, og kunnskapen om å legge ned rakfisk gikk i arv mellom generasjonene. På Noraker, som på andre gårder i Valdres, hadde de sine egne tradisjoner for hvordan fisken ble saltet, lagt i trebutt og modnet i jordkjeller. De som vil kan og kjøpe med seg rakfisk hjem, men den bør pakkes godt. På kvelden samles vi til middag og nok en hyggelig kveld sammen på hotellet. Det er i kveld lagt opp til en  Storefjellbuffet med egen rakfisk avdeling der alle rakfiskprodusentene i Valdres er representert. Dette blir en mini Rakfiskfestival som en erstatning for festivalen på Fagernes som er avlyst i år. De som vil kan være med på å stemme frem sin favoritt. Også i kveld er det mulig med en svingom til toner fra husbandet Top-Five (gjeldende smitteregler følges til enhver tid). Her er det bare å kose seg!

Dag 4

Søndag 8. november 2020: Med frokosten vel fortært og kofferten pakket og lastet om bord i bussen kjører vi sørover. Turen går ned til Gol og videre til Geilo. Vi kjører til Kongsberg og videre ut på E18. Underveis stopper vi for å strekke på beina og vi tar også et lengere stopp hvor det blir mulig å få kjøpt seg litt lunsj. Fra Kristiansand fortsetter vi E39 så lenge vi har gjester som skal stige av.

 

UK flag | German flag