Sommertur til Riga

Sommertur til Riga

Latvia | Riga | Buss | Cruise | Risdal Touring

KUN 6.990,- per pers.
Antall dager
7
Når
10. - 16. august
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Bestill

Rimelig tur – god rabatt!

Riga står høyt, høyt på listen over populære reisemål blant våre gjester! Hovedstaden i Latvia er en svært så trivelig by, med små, idylliske gater i gamlebyen og haugevis av fortausrestauranter. Shoppingmulighetene er mangfoldige og spesielt om man kjøper lokalt produserte varer, er der svært så gode kjøp å gjøre. Vi er innom Stockholm på vei til Riga og vi får et flott, sommerlig ferjecruise gjennom den vakre skjærgården t/r. Vi bor 2 netter i Riga. På denne turen har vi siste overnatting på hjemvei i Charlottenberg.

Se hotellet her:    Hotel ROMA

Tagger:, , , , , , , , , , ,

Gamlebyen i Riga

Program dag for dag

Dag 1

Vi starter fra Stavanger kl 05.45 og kjører langs E39, hvor vi samler opp folk etter påstigningslisten. Sørlendinger stiger på mens vi kjører E39/E18 gjennom Agder-fylkene, og underveis stopper vi både med jevne og behagelige mellomrom. Ferden tar oss gjennom Telemark fram til Vestfold, ned til Sandefjord og derfra med Fjordline kl 15.20 til Strømstad. Turen over ytre Oslofjord er beregnet til å ta ca 2 ½ time og tiden om bord er til fri disposisjon. De som ønsker det kan bestille buffet om bord ved påmelding. Omkring kl 21.00 beregner vi så å være i Karlstad, klare for innsjekking og overnatting på vårt hotell .

Dag 2

Frokost på hotellet før det er klart for avreise og videre kjøring østover. Vi skal nå strake veien mot den svenske hovedstaden – Stockholm. Vi kjører oss en liten sightseeing og får et lite inntrykk av denne flotte byen, før vi møter ved ferjeterminalen til TallinkSilja. Kl 17.00 har cruiseferjen avgang til Riga og vi har fått utlevert våre innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC, alle oppe i båten før vi nyter den flotte utseilingen gjennom Stockholms skjærgård. Resten av kvelden om bord er til fri disposisjon.

 

 

Dag 3

Vi spiser frokost om bord i restauranten, før vi ankommer til Riga kl 11.00 (lokal tid). Straks etter ilandstigning møter vi vår lokalkjente guide som tar oss med på en rundtur i byen. Byens middelaldersentrum på nord bredden av Daugava er til dels godt bevart med særpregede hanseatiske trekk, og blir nå ytterligere restaurert. Det moderne bysentrum er en arkitektonisk perle av rik jugendstil fra 1890-1914. Store parkområder i byens sentrum bidrar til å gi byen et harmonisk og attraktivt storbypreg. Bysentrum ble lite ødelagt under annen verdenskrig, og dette har bidratt til at ”sovjetarkitekturen” til stor grad er forbeholdt drabantbyene. Vi sjekker utpå ettermiddagen inn på vårt hotell for overnatting 2 netter. Vi bor på Hotel Roma, som ligger helt opptil gamlebyen og midt i sentrum. De som vil, kan bli med vår reiseleder/sjåfør ut for å spise på restaurant (ikke inkl.). Det er også mulig å spise på hotellet.

 

Dag 4

Frokost på hotellet før vi har resten av dagen til fri disposisjon i den latviske hovedstaden. Byen har en befolkning på knapt 740.000 innbyggere og i Riga-regionen bor det rundt 1 million mennesker. Riga har derfor en storbys tilbud samtidig som den er meget konsentrert og lett å ta seg frem i. Sovjetperioden preger fremdeles byen og under Sovjetisk styre bodde det mange flere russere enn latviere i byen. Fremdeles utgjør latviere bare ca. 44% av byens befolkning, mens 54% er russiskspråklige. Om kvelden er det anledning til å oppsøke kulturtilbudet på egen hånd.

 

Dag 5

Vi spiser frokost på hotellet før også store deler av denne dagen er til fri disposisjon for opplevelser og kanskje litt handling. Utvalget av klær i butikkene, både lokalt produsert og importerte merkevarer, er stort. Tekstilkunst (lin), keramikk og trearbeider står sentralt innenfor latvisk håndverk. Latvias Okkupasjonsmuseum i Rigas gamleby gir en god framstilling av Latvias dramatiske, moderne historie. Utpå ettermiddagen seiler vi nok en gang med TallinkSilja, nå kl 17.30 fra Riga til Stockholm. Igjen får vi tildelt våre innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC, alle er oppe i båten.

Dag 6

Igjen møtes vi i restauranten til frokost. Nå kan vi samtidig også beundre innseilingen til Stockholm – og vi må virkelig beundre de dyktige skipskapteinene som klarer å manøvrere disse store skipene trygt gjennom farvannet. Kl 10.30 er det ankomst til Stockholm og straks etter ilandstigning, pass- og tollkontroll fortsetter vi ut av hovedstaden. Stopper gjør vi med jevne og behagelige mellomrom. Vi kjører Charlottenberg Hotell hvor vi overnatter siste natt på turen.

 

Dag 7

Vi koser oss med en deilig frokost før turen går til Moss. Derfra ferjer vi til Horten. Vi kjører E18 til Kristiansand og videre vestover, med avstigning underveis.

 

Annen informasjon

6 frokoster er inkludert.

Tillegg for enkeltrom på hotellene kr 1.290,- pr person totalt for alle 4 nettene. Tillegg for enkeltlugar på ferjeoverfartene totalt kr 500,- pr person.

Buffèt kan bestilles ved påmelding på TallinkSilja, inkludert drikke til kr 315,- pr person/buffet. Middagsbuffet på 1. dagombord på Fjordline kr 255,- pr person.

UK flag | German flag