Koselig påsketur!

Riga
Koselig påsketur!

Riga | Påsketur | Buss | Risdal Touring

KUN 6.490,- per pers.
ved påmelding før 1. februar
Når
6.-12. april 2020
Antall dager
7
Avreise fra
Flekkefjord/Kristiansand/Telemark
Bestill

Riga står høyt, høyt på listen over populære reisemål blant våre gjester! Hovedstaden i Latvia er en svært så trivelig by, med små, idylliske gater i gamlebyen og haugevis av fortausrestauranter. Shoppingmulighetene er mangfoldige og spesielt om man kjøper lokalt produserte varer, er der svært så gode kjøp å gjøre. Vi er innom Stockholm på vei til Riga og vi får et flott, ferjecruise gjennom den vakre skjærgården t/r. Vi bor 2 netter i Riga. På denne turen har vi siste overnatting på hjemvei i Fredrikstad.

 

OBS! Søndag 5. april 2020: De som kommer vest for Flekkefjord kan reise til Kristiansand med vår ekspressbuss Konkurrenten.no dagen før uten tillegg i prisen. Vi kan tilby overnatting på Comfort Hotel Kristiansand til 450,- pr person i dobbeltrom. Gi beskjed om dette ved påmelding til turen. Enkeltromstillegg er 290,-.

Tagger:, , , , , , , ,

TUREN DAG FOR DAG

Dag 1

Mandag 6. april 2020:

Flekkefjord/Kristiansand/Telemark – Sandefjord – Strömstad – Karlstad, ca 420 km: Vi starter fra Flekkefjord og kjører langs E18, hvor vi samler opp folk etter påstigningslisten. Vi kjører gjennom Telemark fram til Vestfold, ned til Sandefjord og derfra med Color Line kl 13.30 til Strømstad. Turen over ytre Oslofjord er beregnet til å ta ca 2 ½ time og tiden om bord er til fri disposisjon. De som ønsker det kan bestille buffet om bord ved påmelding. På kvelden ankommer vi Karlstad, klare for innsjekking og overnatting på vårt hotell.

Dag 2

Tirsdag 7. april 2020:

Karlstad – Stockholm, ca 320 km: Frokost på hotellet før det er klart for avreise og videre kjøring østover. Vi skal nå strake veien mot den svenske hovedstaden – Stockholm. Vi kjører oss en liten sightseeing og får et lite inntrykk av denne flotte byen, før vi møter ved ferjeterminalen til TallinkSilja. Kl 17.00 har cruiseferjen avgang til Riga og vi har fått utlevert våre innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC, alle oppe i båten før vi nyter den flotte utseilingen gjennom Stockholms skjærgård. Resten av kvelden om bord er til fri disposisjon.

 

Dag 3

Onsdag 8. april 2020:

Ankomst til Riga: Vi spiser frokost om bord i restauranten, før vi ankommer til Riga kl 11.00 (lokal tid). Straks etter ilandstigning møter vi vår lokalkjente guide som tar oss med på en rundtur i byen. Byens middelaldersentrum på nord bredden av Daugava er til dels godt bevart med særpregede hanseatiske trekk, og blir nå ytterligere restaurert. Det moderne bysentrum er en arkitektonisk perle av rik jugendstil fra 1890-1914. Store parkområder i byens sentrum bidrar til å gi byen et harmonisk og attraktivt storbypreg. Bysentrum ble lite ødelagt under annen verdenskrig, og dette har bidratt til at ”sovjetarkitekturen” til stor grad er forbeholdt drabantbyene. Vi sjekker utpå ettermiddagen inn på vårt hotell for overnatting 2 netter. Vi bor på Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel Riga, som ligger svært sentralt, midt i sentrum. De som vil, kan bli med vår reiseleder/sjåfør ut for å spise på restaurant (ikke inkl.).

Dag 4

Torsdag 9. april 2020:

I Riga: Frokost på hotellet før vi har resten av dagen til fri disposisjon i den latviske hovedstaden. Byen har en befolkning på knapt 740.000 innbyggere og i Riga-regionen bor det rundt 1 million mennesker. Riga har derfor en storbys tilbud samtidig som den er meget konsentrert og lett å ta seg frem i. Sovjetperioden preger fremdeles byen og under Sovjetisk styre bodde det mange flere russere enn latviere i byen. Fremdeles utgjør latviere bare ca. 44% av byens befolkning, mens 54% er russiskspråklige. Om kvelden er det anledning til å oppsøke kulturtilbudet på egen hånd.

 

Dag 5

Fredag 10. april 2020:

I Riga, avreise med cruiseferjen: Vi spiser frokost på hotellet før også store deler av denne dagen er til fri disposisjon for opplevelser og kanskje litt handling. Utvalget av klær i butikkene, både lokalt produsert og importerte merkevarer, er stort. Tekstilkunst (lin), keramikk og trearbeider står sentralt innenfor latvisk håndverk. Latvias Okkupasjonsmuseum i Rigas gamleby gir en god framstilling av Latvias dramatiske, moderne historie. Utpå ettermiddagen seiler vi nok en gang med TallinkSilja, nå kl 17.30 fra Riga til Stockholm. Igjen får vi tildelt våre innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC, alle er oppe i båten.

 

Dag 6

Lørdag 11. april 2020:

Stockholm – Fredrikstad, ca 520 km: Igjen møtes vi i restauranten til frokost. Nå kan vi samtidig også beundre innseilingen til Stockholm – og vi må virkelig beundre de dyktige skipskapteinene som klarer å manøvrere disse store skipene trygt gjennom farvannet. Kl 10.30 er det ankomst til Stockholm og straks etter ilandstigning, pass- og tollkontroll fortsetter vi ut av hovedstaden. Stopper gjør vi med jevne og behagelige mellomrom. Vi kjører Sverige på tvers og passerer grensen og inn i Norge og videre til Fredrikstad hvor vi overnatter siste natt på turen.

Dag 7

Søndag 12. april 2020:

Fredrikstad – Telemark/Sørlandet/Stavanger, ca 340 – 530 km: Vi koser oss med en deilig frokost før turen går til Moss, og derfra ferjer vi til Horten. Vi kjører E18 til Kristiansand og videre vestover til Stavanger, med avstigning underveis. Vi stopper med behagelige mellomrom for å strekke på beina og for å få kjøpt seg litt å spise (ikke inkl.).

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  4 hotellovernattinger

¨  2 overnattinger i innvendig lugar

¨  Ferje Sandefjord-Strømstad, Stockholm-Riga t/r og Moss-Horten

¨  6 frokoster

¨  Lokalguide i Riga

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar: 1790,-

Tillegg for utvendig lugar: 640,- pr lugar

Buffet på Tallink t/r: 690,- pr pers

Buffet Sandefjord-Strømstad: 199,- pr pers

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag