En natt på ærverdige Britannia Hotell i Trondheim!

Foto: Svein Eggan
En natt på ærverdige Britannia Hotell i Trondheim!

Rørosmartnan & Trondheim | Fra Oslo | Buss & Fly | Risdal Touring

KUN 11.990,- per pers.
Antall dager
5 dager
Når
17.-21. februar 2020
Avreise fra
Oslo
Bestill

Rørosmartnan er tradisjoner og historie – over lang tid!

En kongelig resolusjon fra 1853 sier følgende: ”Fra 1854 av skal der i Røros avholdes et marked der begynder næst siste tirsdag i februar Måned og varer til den påfølgende fredag.” . I dag er Rørosmartnan litt av en folkefest, og man regner med at ca 80.000 mennesker besøker Røros i de travle februardagene. Vi har vært så heldige å få hotell 3 netter midt i Røros, på gode Røros Hotel – og dermed får vi god tid til å oppleve folkelivet i byens gater. Rørosmartnan åpnes ved at forbøndene kommer kjørende med sine hester og sleder, med varer som skal selges på markedet! Hjemturen legger vi via ærverdige, nyoppussede hotell Britannia i Trondheim. Vi har bestilt opp fly til Kristiansand og det er også mulig å booke fly eller tog via oss til Oslo og Stavanger. Bli med på en spennende tur!

Denne turen starter fra Oslo og er på 5 dager. Det er også en variant fra Kristiansand på 6 dager. Se i vår reisekalender.

Tagger:, , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Mandag 17. februar 2020:

Oslo – Røros: For de som starter turen i Oslo er det opphenting på Oslo bussterminal på morgenen, og også på Oslo Lufthavn Gardermoen. Vi kjører nordover og opp Østerdalen, forbi Rena, Alvdal, Tynset og til vårt mål for turen; Røros. Underveis stopper vi med jevne og behagelige mellomrom for å strekke på beina, og for de som ønsker det blir det også mulig å få kjøpt seg en matbit. Vi ankommer Røros på ettermiddagen og sjekker inn på vår gode, sentrale Røros Hotell. Nå er det mulig å ta seg en hvil, eller en tur ut å se på hva Røros har å by på før det braker løs. Felles og inkludert middag på hotellet om kvelden.

Dag 2

Tirsdag 18. februar 2020:

På Røros – Rørosmartnan: Etter en god frokost er vi klare for eventyret; vi må ut i gatene slik at vi kan være der når «forbøndene» kommer med sine ekvipasjer, hest og slede – inn fra Kløvsjø og Sverige i øst. Dette er gammel tradisjon! Det var Røros Kobberverk som gjorde Røros bergstad til et travelt handelssted allerede et par hundre år før martnan offisielt ble opprettet. Kobberverket var i drift i 333 år, fra 1644 til 1977. Bergverkssamfunnet var avhengig av tilførsel av matvarer og andre forsyninger. Folk kom fra alle kanter for å selge varer som korn, erter, tørrfisk, småsei, salta og røkt kjøtt, sild, smør, ost, tobakk, humle, lin, lerret, vadmel, brennevin og hester. Til verksdrifta måtte de ha redskaper, krutt, jern, lær og tauverk. Bare kull, ved og tømmer ble skaffet lokalt. Alle varer måtte fraktes med hest og slede vinterstid eller kløves til Røros. Et yrende folkeliv preger nå Røros og vi anbefaler å bare gå rundt, suge inn atmosfæren og virkelig kose seg! NB! I februar kan det være kaldt på Røros, så vi anbefaler å ta med seg varme klær og godt, varmt fottøy.  Om kvelden er det felles middag på hotellet – men legg gjerne inn en kveldstur ned i sentrum denne kvelden, det er så avgjort «livat» på Røros i denne perioden!

Dag 3

Onsdag 19. februar 2020:

På Røros: Dagen starter godt, med god frokost på hotellet. Mange mener at det er i bakgårdene i gata man finner det ekte martnaslivet. Opprinnelig var det her folk samlet seg til handel, spell og dans, latter og leven og sosial kontakt. De tilreisende var datidens kulturformidlere og brakte med seg nye impulser. Under Rørosmartnan lever denne tradisjonen videre. Ferdasgårdene og de andre bakgårdene yrer av liv hele døgnet. Her foregår det ekte, gammeldags handelsvirksomhet, hester står på stallen, det brenner bål, kaffe kokes på svartkjel, vertskapet serverer deg sine matspesialiteter og de gode replikkene hagler. Spellmenn drar av en låt eller to på fela, og alle som kommer innom får en hjertelig mottakelse. Det er mye å se på under Martnan. Men, blir du kald eller sliten har vi jo hotellet i nærheten og kan stikke innom for å både varme seg og slappe av om ønskelig. Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten. Det er først og fremst en handelsmartna, med ca. 250 utstillere i gata og i Martnashallen. Men martnan bugner også av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede. Også i kveld koser vi oss med felles middag på hotellet.

 

Dag 4

Torsdag 20. februar 2020:

Røros – Trondheim: Dagen starter, som vanlig på tur – med deilig frokost på hotellet. Vi svinger ut fra hotellets parkeringsplass og tar oss frem på E6 via Haltdalen, Rognes og Melhus til Trondheim hvor vi skal få gleden av å bo på det nyoppussede ærverdige Britannia Hotel. Hotellet åpnet i 1870. Britannia er et 5-stjerners hotell og har 257 rom og suiter. Hotellet rommer også den kjente restauranten Palmehaven, en speilsal, salonger, kurs- og konferansefasiliteter, samt fire restauranter og to barer. Britannia Hotel ble kjøpt av Odd Reitan i 2015. Hotellet ble i juli 2016 stengt for en større oppussing. Renovasjonen av hotellet tok nær tre år og anslått kostnad er 1,2 milliarder kroner. Åpning etter oppussing var 1. april 2019.  Hotellet er medlem av kjeden The Leading Hotels of the World, kun Hotel Continental i Oslo er ellers medlem i Norge, så dette blir en spennende opplevelse!

Dag 5

Fredag 21. februar 2020:

Trondheim – Kristiansand – og mulighet til å bestille til Oslo og Stavanger): Vi spiser vår siste deilige hotellfrokost for denne gang og setter oss på plass i vår komfortable buss som nå bringer oss til flyplassen. Vi har bestilt opp billetter på Widerøes fly til Kristiansand kl. 17.10. Forventet  ankomst Kristiansand kl 18.35. (For de som ønsker det kan vi mot et mulig tillegg/eventuelt reduksjon i prisen bestille fly/tog til Stavanger og Oslo).

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturistbuss

¨  Reiseleder

¨  4 hotellovernattinger

¨  4 frokoster

¨  3 middager på Røros

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 3.690,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag