En fantastisk rundtur!

En fantastisk rundtur!

Ryfylke, Hardanger & Sogn | buss | Risdal Touring

KUN 7.990,- per pers.
Når
12. - 17. august 2021
Antall dager
6
Avreise fra
Grenland, Sørlandet/Stavanger/Ryfylke/Røldal
Bestill

Mektige Sognefjorden…..

Verdenskjent, og et i det norske reiselivs fyrtårn ut mot verdensturismen. Akkurat nå er det få utenlandske turister som besøker Norge – og vi kan nyte denne tiden hvor vi får ha «godsakene» for oss selv. Ikke fullt så mange turister som normalt på disse stedene, ikke fullt så mye trengsel. Bli med oss! Vi har  laget en annerledes rundtur. Turen starter med å kjøre vestover mot Stavanger. Så innover i Ryfylke og opp mot Hardanger hvor vi har lagt inn første overnatting. Turens hovedmål er Leikanger hvor vi har lagt inn 3 overnattinger på samme hotell – Leikanger Fjordhotell. Beliggende helt ned mot Sognefjorden. Hvilken opplevelse – hvilken rundtur – akkurat denne turen er. Spektakulære utsikter og utflukter. Det slutter heller ikke med avreisen fra Leikanger. Hjemreisen fyller vi 2 dager fullspekket av opplevelser. Hør bare; delvis i fotsporene til «Sommerbilen» som gikk på NRK1 i fjor. Inn til Øvre Årdal, over fjellet til Tyin og Valdres. Overnatting på Geilo og deretter over vakre Imingfjell til Rjukan og siste etappen gjennom Telemark på vår hjemvei. Kan det blir bedre?

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Torsdag 12. august 2021: Grenland – Sørlandet – Stavanger – Ryfylke – Røldal, ca 420 km fra Kristiansand: Vi starter ut fra Skien og Porsgrunn i øst. Om noen ønsker å delta fra steder som ligger lenger øst, finner vi en løsning på det. Fra Kristiansand reiser vi omkring kl 10.00 på formiddagen og vi kjører vestover E39 mot Stavanger. Mulighet for påstigning underveis. Med alle turgjester vel om bord i bussen, tar vi Ryfylketunnelen under Horgefjorden. Tunnelen åpnet 22. april 2020 og er et teknisk underverk, 14.400 meter lang som den er. Ned under sjøen i Stavanger, en liten tur opp i dagen på Hundvåg og videre under sjøen frem til Solbakk like ved Tau. Veiforbindelsen er en del av riksvei 13 og vi lar oss etter hvert imponere av det flotte landskapet i Ryfylke. Ferden fører oss innover langs Bjørheims- og Tysdalsvatnet, over til Årdal og videre derfra over til Hjelmeland – flott utsyn og vi legger merke til de flotte gårdene vi passerer. En kort ferjetur fører oss over Jøsenfjorden til Nesvik. Sist på ettermiddagen bruker vi et par timers tid på å kjøre over til Sand, deretter langs Suldalsvatnet til Nesflaten og etter hvert opp til Røldal hvor vi sjekker inn for middag og overnatting.

 

Dag 2

Fredag 13. august 2021: Røldal – Vikafjellet – Leikanger, ca 230 km: Frokost er vår gode start på dagen. Kaffe. Nyte å være hotellgjest, slippe å stelle selv. Vi kjører over fjellet til Seljestad, dreier av fra E134 og fortsetter langs riksvei 13 mot Låtefoss og Odda. «Mellom Seljestad og Låtefoss lå det ei lita bru!» er en kjent strofe fra visa til Øystein Sunde. Snart følger industristedene Odda og Tyssedal, arbeidersamfunn som har bidratt til Norges utvikling og velstand. Historien setter fortsatt sitt preg. Vi kjører utover Sørfjorden mot Kinsarvik. Frukttrærne er mange og forhåpentligvis blir det etter hvert mye av høste fra disse. Lokale fruktdyrkere og gründere satser på lokal verdiskaping. Å produsere lokal sider og saft, er blitt en attraktiv næring her i Hardanger. Et stopp for litt prøvesmaking legger vi inn i programmet. Før måtte vi hatt ferje på neste etappe, nå krysser vi fjorden over Hardangerbroen. Effektive, men akk så utsiktsløse, tunneler fører oss frem til Granvin og etter hvert ser vi Voss ligger foran oss.

Vi kjører over Vikafjellet og får etter hvert en fantastisk utsikt når vi nærmer oss nedstigningen til Sognefjorden. Ved Vangsnes ser vi den imponerende statuen av «Fridtjov den frøkne». Det var den tyske keiseren Vilhelm II som lot seg begeistre av sagaen om Fridtjov den frøkne. Den frøkne betyr «den modige» og helten blir i islandske sagaer fra 1300-tallet betegnet som «kort sagt, den ideelle helt, og dog rent menneskelig i all sin færd.» Selve statuen ble laget i Tyskland i perioden 1910-1912 og fraktet på en tømmerflåte til Vangsnes. Hele 10,5 meter høy er selve statuen og den står på en 12 meter høy sokkel. Keiser Vilhelm II var for øvrig så glad i Sogn og Norge at han ferierte her hvert sommer i årene 1889 – 1914 med sin keiseryacht «Hohenzollern».

Vår ferd bringer oss videre i bilferje fra Vangsnes til Hella og deretter det korte stykket frem til Leikanger Fjordhotell hvor vi sjekker inn for å bo 3 netter. Frokost og middag på hotellet hver dag under oppholdet her ved Sognefjorden.

 

Dag 3 og 4

Dag 3 og 4

Lørdag 14. og søndag 15. august 2021: I Leikanger – utflukter: Deilig frokost på hotellet begge dager. En av dagene lager vi til et rolig og bedagelig opplegg – for de som ønsker det. Fra hotellet etter frokost til Sogndal. De som vil kan bli igjen her og ha dagen på egen hånd. Mulighet for retur til hotellet med lokalbuss og turen tar ca 25 minutter. Vår ferd fortsetter over til Lærdal og vi kjører frem til Flåm og Gudvangen. Vakker vestlandsnatur – og vi får tid til å oppleve det kjente turiststedet Flåm før vi skal tilbake til hotellet vårt. De som ønsker det, kan mot et tillegg reise med hurtigbåten kl 15.30 til Leikanger – en flott tur ut Aurlandsfjorden, vi krysser innløpet til Nærøyfjorden og vi krysser Sognefjorden i løpet av en time. Bussen kjører tilbake samme vei som vi kom fra, og det er selvsagt mulig å følge bussen tilbake.

Andre dagsturen tar oss frem til ferjestedet Hella. En kort fjordkryssing over til Dragsvik og vi fortsetter innover Sværa- og Vetlefjorden. Snart tar vi fatt på serpentinersvingene som slynger seg opp mot Gaularfjellet. Vi stopper ved utsiktspunktet på toppen. Fantastisk utsikt. Videre over fjellet for vår del, ned til Viksdalen og frem forbi Sande i Sunnfjord. Veien leder oss ut til Vadheim ved Sognefjorden igjen og vi følger riksvei 55 langs fjorden innover. Vi passerer kjente steder som industristedet Høyanger og vi kommer etter hvert frem til bygda Balestrand.

 

Dag 5

Mandag 16. august 2021: Leikanger – Øvre Årdal – Gol – Geilo, ca 275 km: Vi starter dagen med frokost på hotellet – før vi igjen kjører mot Sogndal. Ferje over Sognefjorden fra Mannhella til Fodnes og bussturen fortsetter innover langs fjorden til Årdalstangen. Fjorden forlates og vi kjører langs Årdalsvatnet opp til industristedet Øvre Årdal. Her bor det drøyt 3.000 innbyggere og hjørnesteinsbedriften er aluminiumsverket til Norsk Hydro. Bygd i en tid da nærheten til vannkraften var avgjørende. Et lite stopp her tar vi oss tid til, før vi tar fatt på veien over fjellet til Tyin. Opp og opp bærer det og fra vann og fjord til høyfjell og innsjø. Imponerende vakkert land vi har. Fra Tyinkrysset bringer ferden oss nedover i terrenget, til Vang i Valdres og etter hvert langs Strandafjorden til Fagernes. Vårt mål for dagen er Geilo – og da er den naturlige reiseruten å kjøre over fra Leira og gjennom Tisleidalen ned til Gol. Storefjell er et kjent landemerke her i området. Fra Gol fortsetter vi frem til turiststedet ved Bergensbanen, Geilo. Middag og overnatting på vårt hotell.

 

Dag 6

Tirsdag 17. august 2021: Geilo – Imingfjell – Rjukan  – Sørlandet/Telemark/Stavanger, ca 400 km til Kristiansand: Vår siste hotellfrokost sammen på denne turen står dekket og klar. Fra Geilo kjører vi opp vestlia mot Numedal. Et lite stykke lenger sør dreier vi av og kjører over Imingfjell til Tinnsjø og Rjukan. Et stykke norsk industrihistorie som endatil ble særdeles viktig verdenshistorie under 2. verdenskrig. Vi kjenner alle til tungtvannsaksjonen som krigsheltene stod for. Har vi på turen reist over fjell og ned i daler, så skal vi opp igjen fra Rjukan – mot Hardangervidda. Samme fjellvidde vi var på nordsiden av på Geilo. Nå kommer vi opp til sørenden, ved Møsvatn. Veien bringer oss forbi Rauland og videre langs E134 til Brunkeberg. Ned forbi Kviteseid, over til Vrådal og vi skal se at det nå gjøres store veiutbedringer langs innsjøen Nisser. Et stykke nå følger vi Tovdalselva og vi kommer ned til E18 ved Lillesand. Våre turdeltakere skilles, de som skal østover blir kjørt i den retningen – mens bussen vår fortsetter vestover mot Kristiansand, forbi Mandal, Lyngdal og Flekkefjord mot Rogaland. Vi beregner å være i Kristiansand omkring kl 18.00 og i Stavanger ca kl 22.00.

 

Tilleggs informasjon:

De som ønsker det, kan mot et tillegg på kr 400,- pr person i delt dobbeltrom få en ekstra overnatting i Kristiansand og deretter reise videre med ekspressbussruten Konkurrenten.no kl 13.50 neste dag vestover til Stavanger med mellomliggende avstigningssteder.

6 dager kun kr 7.990,- pr. person

Avreisedato: Torsdag 12. august 2021

Retur: Tirsdag 17. august 2021

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  5 overnattinger på hotell i delt dobbeltrom

¨  5 frokoster

¨  5 middager

¨  Alle ferjeoverfarter for gjester og buss

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 1.790,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag