Innholdsrik og spennende!

Innholdsrik og spennende!

Kongsberg | Buss | Risdal Touring

KUN 5.330,- per pers.
Når
10. juni 2021
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Dette er en tur for deg som ikke vil være borte for lenge,-  men likevel ha en innholdsrik og spennende tur. Vi skal nyte den norske sommeren for fullt, gjennom  dagene vi har foran oss .Vi skal  besøke Lerkekåsa Vin- gård i  Gvarv for å lære om vindyrking og vi skal få smake på vinen. Videre går turen til Kongsberg hvor vi overnatter på  Quality Hotel  Grand Kongsberg  midt i sentrum av byen. Her er  det mulighet for  å ta en togtur ned  i  de kjente Sølvgruvene for de som ønsker det. Eller bare kose seg i byen. En av dagene  kjører vi til  Blaafarveværket  som ligger i Modum kommune i Viken.  Blaafarveværket og Koboltgruvene er både kunst, kultur og spennende industrihistorie. Mulighet for en handel i den Blå Butikk blir det også. Bli med på en tur som kan by på  spennende opplevelser og hygge!

Tagger:, , , , , ,

Bilde fra Blaafarveværket og fra Lerkekåsa Vingård

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Torsdag 10. juni  2021

Vi starter turen fra Stavanger tidlig på morgenen og kjører østover E39. Fra Kristiansand fortsetter vi på E18 forbi Arendal og videre langs E18 østover mot  Telemark. Vi stopper selvsagt med jevne mellomrom for å strekke på beina, og også med mulighet til å få kjøpt seg litt å spise underveis. Her svinger vi av E18 og kjører mot Ulefoss  og videre opp til  Lerkekåsa Vingård hvor vi får omvisning  på gården og vi skal få smake på vinen. De produserer et bredt utvalg av druevin, frukt- og bærvin. Du kan få kjøpt de fleste av vinene på gården. De selger også alkoholfri varer fra ulike gårder i bygda. Etter dette trivelige besøket kjører vi videre til Kongsberg hvor vi skal bo 3 netter på  Quality Hotel Grand. Felles middag  på kvelden.

 

 

Dag 2

Fredag 11. juni 2021

Etter en god hotell frokost, tar vår reiseleder oss med på en rusletur i Kongsberg. Etter  rusleturen er  resten av dagen til fri disposisjon . De som ønsker det  kan  ta turen til  Sølvgruvene. Vår reiseleder hjelper til med bestilling. Vi kjøres med gruvetoget inn i fjellet og vi får  en bred og generell innsikt i de fleste sider ved gruvedriften ved Kongsberg Sølvverk. Alt fra Geologi, historie, sosial historie til teknologi. Rundturen i Kongens gruve tar ca. 60 minutter hvor man får sett de viktigste severdighetene i gruva. Heisemaskinen fra 1922, den unike mannskapsheisen fahrkunsten fra 1881 som demonstreres av guiden, strossa som er et stort bergrom hvor de tok ut sølv og Christian den 7.stoll som var viktig for å få malmen ut av gruva.   Vær oppmerksomme på at de som vil være med på omvisningen i Sølvgruvene må kunne gå ca 800 meter, og et antall trapper tilsvarende ca 5 etasjer. Og man må kunne gå ut av gruven, ca 2,3 km i tilfelle evakuering. Jakke og gode sko anbefales, da det er kun +6 grader inne i gruven. På kvelden møtes vi  til felles middag.

Dag 3

Lørdag 12. juni 2021:

Etter frokost setter vi kursen mot Blaafarveværket og Koboltgruvene. Blaafarveværket og Koboltgruvene er kunst, kultur og spennende industrihistorie. Koboltgruvene er omgjort til museum – med gruveomvisninger, butikker og historiske utstillinger. Nordens største utvalg av koboltblått glass finner du i Den Blå Butikk på Blaafarveværket Her er også  mulighet for å kjøpe seg lunsj. På ettermiddagen beregner vi  avreise etter en opplevelsesrik dag.  På kvelden møtes vi igjen til middag på hotellet.

Dag 4

Søndag 13.juni 2021:

Etter nok en god frokost pakker vi ut i bussen og tar farvel med Kongsberg for denne gang. Vi kjører mot Hvittingfoss og Svarstad og videre til  Brevik hvor vi tar en god pause .Her får vi anledning til å rusle rundt og se oss om i de vakre omgivelsene, før vi går om bord i bussen igjen  som kjører oss tilbake mot Kristiansand og videre til  Stavanger.. Underveis sier vi farvel,- og kanskje også på gjensyn etter hvert som vi går av på våre respektive steder.

 

 

Annen informasjon

Avreisedato: Torsdag 10  Juni 2021

Retur: Søndag 13. Juni 2021

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss med dyktig sjåfør

¨  Velinformert reiseleder

¨  3 overnattinger med middag på Quality Hotel Grand Kongsberg

¨  Omvisning og vinsmaking  Lerkekåsa

 

Tillegg for enkeltrom kr  1 200 ,-

 

På denne turen må man påregne å kunne gå litt uten problemer

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag