Temareise

Temareise

Songs, Malts & Ales | Edinburgh | Fly | Risdal Touring

KUN 10.660,- per pers.
Ved påmelding innen 15. februar 2023
Når
26. - 30. april 2023
Antall dager
5
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Bestill

Vi reiser til vakre og herlige Edinburgh med musikk og kultur som overskrift. Det er lite som slår en kveld på en pub i Skottland med folkemusikk og en liten ale. Egil Ødegård er lidenskapelig opptatt av musikk fra de britiske øyer og vi er glade for at han blir med på turen som kjentmann og ressursperson. I tillegg til fokus på musikk blir det mulighet for besøk på Skottlands nasjonalgalleri hvor Egil alltid tilbringer noen timer når han er i Edinburgh. Vi vil også tilby utflukt til et av destilleriene utenfor Edinburgh. Det blir skogvandring midt i byen og er du interessert i å shoppe vinyl får du tips til aktuelle steder.

 

Tagger:, , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Onsdag 26. april 2023

Broklandsheia – Kristiansand – Stavanger – Edinburgh: Vi starter med bussen fra Brokelandsheia kl 04:15 og det blir mulig å gå på bussen langs veien mot Stavanger lufthavn Sola etter avtale. For de som syns det blir tidlig så tilbyr vi Konkurrenten.no dagen i forkant med overnatting på Sola eller Kristiansand mot et tillegg. Spør oss ved påmelding. Flyavgangen med det skotske flyselskapet Loganair direkte til Edinburgh er kl 12.15 med ankomst den skotske hovedstaden kl 12.50. Bussen vår kjører til vårt sentrale hotell og vi får litt tid til å se oss om i nærområdet. Kl 16.00 blir det byvandring med guide og deretter vil vi utforske musikkscenene i Edinburgh. Egil har noen favoritter han vil vise og her må det opplyses at noen puber er små uten mulighet for å reservere plass, så det kan tenkes vi må dele oss litt. Men da blir det jo også mulighet for å utveksle erfaringer! Det er flere muligheter i nærheten av hotellet og enda flere rundt i byen.

 

Dag 2

Torsdag 27. April 2023

Opphold Edinburgh: Etter frokost på hotellet har vi dagen til disposisjon. De som ønsker det kan bli med Egil til Skottlands nasjonalgalleri. Området Grassmarket med sine artige butikker, restauranter og puber ligger ikke langt fra hotellet. Her innledet man offentlige henrettelser på stedets galge rundt 1650 og den siste hengingen fant sted 4. februar 1874. Kanskje en grunn til at et av stedets puber heter “The last drop”. Like i nærheten ligger også the Royal Mile som er en gate som går mellom Edinburgh Castle (berømt fra Military Tattoo) og Holyrood Castle som er kongefamiliens offisielle residens i Skottland. På kvelden fortsetter musikkopplevelsene!

 

Dag 3

Fredag 28. april 2023

Opphold Edinburgh: Dagene i Edinburgh fortsetter med mange muligheter for opplevelser. I dag kan de som ønsker det bli med på en vandring gjennom skogen på andre siden av det historiske sentrum. Vi kommer etter hvert ned til området som heter Leith hvor havnepuber tar i mot en som trenger en forfriskning etter gåturen. På kvelden kan vi kanskje oppsøke en av pubene med levende musikk og innta en “haggies”, Skottlands nasjonalrett. Etter sigende alt på sauen bortsett fra tennene! Eller kanskje besøke en bryggeripub i “pub-gaten” Rose street?

 

Dag 4

Lørdag 29. april 2023

Opphold Edinburgh: De som har lyst bør ta med seg gode sko fordi det er en fin utfluktsmulighet midt i byen som heter Arthur`s Seat. Fra 251 meter over havet har man en fantastisk utsikt over byen Edinburgh har også mange  shoppingmuligheter, særlig langs hovedgaten Prince`s Street.  Det er også mange bruktbutikker. På ettermiddagen møtes vi til sen lunsj/tidlig middag før vi nyter siste kvelden i Edinburgh for denne gang.

 

Dag 5

Søndag 30. april 2023

Edinburgh – Stavanger – Kristiansand – Broklandsheia: Det blir en meget tidlig frokost for bussen går til flyplassen kl 07.30 og flyet tilbake til Stavanger går 09.30. Etter ankomst Sola tar vi plass i ventende buss og kjører hjemover mot hjemstedet full av musikalske inntrykk!

 

Pris og annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Reiseleder

¨  Reisefølge: Egil Ødegård

¨  Fly Stavanger – Edinburgh t/r

¨  5 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  4 frokoster

¨  1 middag

¨  Byvandring med lokal guide

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.700,-

Egil Ødegård er kjent for mange som gitarlærer og musiker. Han har i mange år tolket irsk og skotsk folkemusikk og er en dyktig trubadur. Han er også et meget godt reisefølge!

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag