Fulltegnet! - Venteliste er mulig

Fulltegnet! - Venteliste er mulig

Spania, Gibraltar & Portugal | Fly | Risdal Touring

KUN 15.770,- per pers.
Når
27. mars - 7. april 2020
Antall dager
12
Avreise fra
Grenland/Sørlandet/Stavanger
Bestill

Opplevelsesrik tur til varmere strøk like før påske! Vi flyr raskt og effektivt fra Stavanger til Malaga – og får en interessant rundtur sør i Spania og Portugal. Innlagt besøk i Gibraltar er også med. Ferien og opplevelsene starter med 3 netter i Fuengirola og i løpet av turen får vi også 4 netter på ett og samme hotell i Portugal. På den måten blir det også litt ro over rundturen. Algarvekysten av Portugal blir kanskje for mange et nytt bekjentskap. Vi kan trygt anbefale å besøke dette området av Europa. Behagelig klima, flott landskap og små, idylliske byer som tar varmt imot oss. Vi besøker og opplever en masse ; hør bare Mijas, Malaga, Ronda, Marbella, Cadiz, Portimao, Faro, Lagos, Olhao, Taviro, Silves pg Sevilla! Reiseledere på turen er Tom Roger Øydne, daglig leder i Risdal Touring AS og kona, Bente.

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

TUREN DAG FOR DAG

Dag 1

Fredag 27. mars 2020:

(Oslo – Vestfold) – Telemark – Sørlandet – Stavanger, ca 260 km fra Kristiansand : De som ønsker å delta på turen fra Oslo/Vestfold, reiser med vår ekspressbuss Konkurrenten.no frem til Telemarksporten hvor det blir omstigning til vår turbuss. Videre mulighet for påstigning langs E18 og fra Kristiansand og vestover langs E39. Utpå ettermiddagen beregner vi ankomst til vårt hotell ved Stavanger Lufthavn Sola, hvor det blir innsjekking for middag og overnatting.

Dag 2

Lørdag 28. mars 2020:

Stavanger Lufthavn Sola – Malaga (fly) – Fuengirola, ca 260 km fra Malaga : Vi starter dagen tidlig med vekking og frokost. I god tid før flyavgang har vår buss og sjåfør kjørt oss bort til flyterminalen – og vi er klare for avreise med Norwegian kl 06.35 til Malaga. Allerede kl 10.20 beregner vi ankomst på spansk jord. Vår spanske buss og sjåfør venter oss – klar for å ta oss til våre opplevelser de neste dagene. Vi skal nå nyte 3 netter og 2 fulle dager her med utgangspunkt fra vårt gode hotell. Middag og frokost inkludert alle dagene.

Dag 3-4

Søndag 29. – mandag 30. mars 2020:

I Fuengirola / utflukter : Vi reiser på frivillig utflukt – som er inkludert i turprisen. Kun eventuelle inngangsbilletter kommer i tillegg. Første formiddag har vi lagt opp til å besøke Malaga, som faktisk er den 5. største byen i Spania – aller mest kjent som en turistby, beliggende på Solkysten. Masse flott å se og det blir også tid til å rusle litt rundt og å kjøpe seg lunsj på egenhånd. Om ettermiddagen skal vi besøke Mijas – en idyllisk, hvitmalt by som ligger i fjellene opp bak «solkysten». Ca 428 m.o.h. og vi får tidvis vakker utsikt over Middelhavet. I klart vær kan man visstnok herfra se til Gibraltar, til Afrikakysten og Atlas-fjellene. Andre dagen av vårt opphold går utflukten til Ronda og til Marbella, med sin berømte båthavn – Puerto Banús. Ronda er et av de populære reisemålene her i området. Byen har omkring 35.000 innbyggere og den ligger på et høyfjellsplatå ca 750 m.o.h. – 2 bydeler karakterisk skilt av en 120 meter dyp kløft, en canyon – «El Tajo» som oversatt betyr «hugget». At forfatterne Ernst Hemingway og Orson Welles tilbrakte mye tid her i sin levetid, trekker fortsatt mange turister til Ronda. Vårt besøk blir som vanlig en kombinasjon av en runde med guide og å rusle rundt på egen hånd. På vår ferd mot Marbella, passerer vi sanddynene ved Artola . Byen Marbella er blitt de rike og berømtes lekegrind her sør i Spania. Ikke så rart når man tar i betraktning at byen og området kan skilte med en årlig gjennomsnittstemperatur på 18,5°C og hele 320 soldager gjennom året! Vi besøker den The Golden Mile som hovedsakelig er den delen av byen med de mest eksklusive butikker og de største privatyachtene liggende i havnen. Det ryktes at her er det så om å gjøre å ta seg ut, at de største yachtene ikke en gang har motor installert. Ikke vet vi, vi sprer ikke rykter og sladder – vi gjengir bare hva vi har hørt…. Vi har med oss også lokale guide på deler av programmet begge dagene. Våre reiseledere er med og oversetter og organiserer underveis.

Dag 5

Tirsdag 31. mars 2020:

Fuengirola – Gibraltar – Cadiz, ca 280 km : Vi starter dagen med frokost før vi kjører drøye 100 km frem til Gibraltar. Britisk kronkoloni fra 1830 – og fortsatt et bitte lite stykke britisk jord og herredømme beliggende omgitt av spansk landjord og Middelhavet som kystlinje. Omkring 28.000 mennesker bor og lever her, i landet og på stedet som også omtales som «Gib» eller «The Rock». Det lille territoriet, kun ca 6,8 km² – som eksempelvis utgjør omkring 1/40 av arealet i Kristiansand kommune. Vi får litt tid på egen hånd i Gibraltar og de som vil kan følge reiselederne opp med gondolbanen for å nyte utsikt – men ikke minst, oppleve de ville apekattene. Dette er eneste sted i Europa hvor det lever aper i vill tilstand. Begrunnet i Gibraltars strategiske beliggenhet var fjellet her særdeles viktig for de allierte for å kontrollere skipstrafikken inn og ut av Middelhavet under 2. verdenskrig. Vi får også se alle skip og tankbåter som ligger her ute i skipsleia for å tanke. Tanking av drivstoff til skipsflåten er faktisk hovednæringen her fordi Gibraltar har gunstige skatte- og avgiftsordninger. Vår ferd tar oss ut av Gibraltar igjen og vi kjører mot vestkysten av Spania, langs Atlanterhavet. Først over et lite fjellpass og ned mot den lille byen Pedro Valiente. Landskapet preges av enorme vindmølleparker, her blåser det støtt og stadig – og langs med de langstrakte, innbydende strendene ligger også forholdene godt til rette for surfing og badeliv. Vi kan legge merke også et yrende fugleliv. Akkurat her er jo avstanden mellom Afrika og Europa på sitt smaleste. Mange trekkfugler benytter flyruten her for å krysse. Vi skal frem til Hotel Los Cántaros, like utenfor Cadiz for middag og overnatting.

Dag 6

Onsdag 1. april 2020:

Cadiz – Portimao, ca 390 km : Vi starter dagen med frokost før vi bruker første del av dagen i Cadiz – en by på vestkysten ved Atlanterhavet som nok ikke akkurat er blant de største, spanske reisemål for oss nordmenn. Nettopp derfor er vi glade og stolte over å kunne presentere denne flotte byen for dere! Ettermiddagens etappe tar oss ut av Cadiz – vi ser her imponerende kystveier som dels er bruer og fyllinger i sjøen – og innover i landet mot Sevilla. Nå kjører vi på gode, effektive motorveier for å komme frem til vårt hotell i Portugal på best mulig måte. Et par, tre timers tid senere krysser vi grensen inn til Portugal og vi tar oss frem til byen Portimao på Algarve-kysten. Frokost og middag er inkludert hver dag.

Dag 7-9

Torsdag 2. – lørdag 4. april 2020:

I Portimao / utflukter : Første dagen, etter frokost, skal vi besøke Faro og Lagos. Faro er den største og viktigste byen på Algarvekysten, og har i underkant av 50.000 innbyggere. Vi får se den gamle bymuren med sine 3 innganger, fra sjøsiden – havnen, og Arco de la Villa og Arco del Reposo. Etter å ha vandret rundt med lokalguiden får vi tid på egen hånd i San Antonio – gaten for litt shopping og eventuelt kjøpe lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen kjører vi til Lagos – også dette et kjent turiststed. Denne delen av Algarvekysten karakteriseres av spesielle klippeformasjoner langs strendene. For de som ønsker det, og til en kostnad på ca 12-15 € pr person, blir det anledning til å være med på en båttur for å komme nærmere de spesielle klippene og hulene. Under oppholdet i Portugal, har vi mer å by på : Det blir også utflukt til Olhao. Byen som er kjent for sine firkantede hus med rettvinklede tak. Byen Tavira blir også mål for en av våre utflukter og vi får med oss lokal guide – og som vanlig på våre utfluktsdager blir det lagt inn tid til å rusle rundt på egen hånd. I området produseres det mye mais, appelsiner og druer – og det sist nevnte landbruksproduktet benyttes ikke minst til å fremstille deilig vin… Siste formiddagen i Portimao er til fri benyttelse. Om ettermiddagen kjører vi til Silves – en viktig turistby og besøksmål her i området. Over byen troner slottet i Silves og den historiske gamlebyen er både trivelig og severdig.

Dag 10

Søndag 5. april 2020:

Portimao – Sevilla, ca 260 km : Vi spiser frokost på hotellet og tar farvel med vårt vertskap for denne gang. Raskt kjører vi østover nå, mot Spania igjen. Grensen krysses fra Portugal og vi har derfra bare en drøy times tid frem til Sevilla. Her får vi med oss lokalkjent guide – og vi får se mange av de storslagne palassene som byen er så kjent for. På verdensarvlisten til UNESCO har byen 3 bygninger; La Catedral, El Alcázar og El Archivo General de Indias – som alle ligger i umiddelbar nærhet av hverandre, midt i Sevillas bykjerne. Det er en svært flott by og mange trivelige steder å sette seg ned for en matbit eller litt å forfriske seg med. Verdensutstillingen ble arrangert i byen i 1929 og i 1992.  Kvelden, etter middag på hotellet – er til fri disposisjon.

Dag 11

Mandag 6. april 2020:

Sevilla – Malaga, ca 220 km : Vi spiser frokost på hotellet vårt. Formiddagen er til fri disposisjon. Reiselederne er med og viser vei til shopping og severdigheter. Tidlig på ettermiddagen forlater vi Sevilla og vi kjører sørøstover og ned til Costa del Sol igjen. Vi passerer store olivenplantasjer som er en viktig næringsvei her. Vi nyter de siste timene på tur i Spania ved vårt hotell i Malaga, spiser middag og overnatter til neste dag.

Dag 12

Tirsdag 7. april 2020:

Malaga – Stavanger Lufthavn Sola (fly) – Stavanger – Sørlandet – Telemark – (Vestfold – Oslo), ca 260 km til Kristiansand : Frokost på hotellet og transfer til flyplassen. Kl 08.00 letter vi med Norwegian og destinasjonen vår er Stavanger Lufthavn Sola. Omkring kl 11.35 lander vi – dagen før skjærtorsdag, og vi blir hentet av vår turbuss og sjåfør som kjører oss sørover E39 mot Sørlandet. Videre østover langs E18 gjennom Aust-Agder og Telemark og de som er blitt med oss eventuelt fra Vestfold og Oslo følger ekspressbussen vår, Konkurrenten.no, de siste milene til sine respektive avstigningssteder.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Buss t/r Sola, og på turen som beskrevet i programmet

¨  Tom Roger og Bente som reiseledere

¨  Fly med Norwegian t/r Sola

¨  11 hotellovernattinger

¨  11 frokoster

¨  11 middager

¨  Utflukter som beskrevet i programmet. Evt inngangspenger er ikke inkludert.

¨  Alle skatter og avgifter

 

Tillegg for enkeltrom 3.290,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag