Byen ved havet!

Byen ved havet!

Stavern | Norge | buss | Risdal Touring

KUN 5.490,- per pers.
Når
11. - 13. august 2021
Antall dager
3
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Det finnes så mange vakre steder i vårt langstrakte land, -og det er ikke nødvendig å reise så langt for å finne gode opplevelser! Bli med oss på en flott tur hvor du får oppleve Stavern fra sin beste side med en god guide, som er et oppkomme av gode historier og fakta om stedet. Når vi i tillegg skal bo på et fantastisk flott gammelt hotell med en lang og spennende historie kan vi ikke ha det bedre. Ta med deg venner, familie, syforeninga, mannskoret eller bare unn deg selv denne flotte turen.

 

MELD DEG PÅ SNAREST FOR Å FÅ PLASS!

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Onsdag 11. august 2021: Vi starter opp fra Stavanger og kjører sør- og østover E39 mot Kristiansand. Underveis stopper vi med behagelige mellomrom både for å ta med flere gjester samt strekke på beina, og etter hvert også få seg litt å spise (ikke inkl.). Fra Kristiansand kjører vi E18 mot øst og svinger av veien når vi kommer til Risør. Vi kjører ned i denne vakre sørlandsbyen kjent for sine hvite trehus og vakre trebåter. Her blir vi møtt av vekteren som tar oss med på en tur rundt i byen mens han forteller oss om Risør før og nå. På ettermiddagen går turen videre til Stavern hvor vi tar inn på et av hotellene i kjeden Unike Hoteller. Hotel Wassilioff Hotellet ble etablert i 1844 av russeren Michael Wassilioff fra Riga som før 1840 hadde rømt for å unngå tjeneste i det russiske militæret. Han kom seg ombord i skuta til  kaptein Wurschmidt som skulle til Stavern. Han ble der gift med Anne Marie Jacobsdatter, som da var gårdeier der på kaien. Michael gjorde det om til bakeri og hotell, og etablerte også dampskipsekspedisjon. Familien drev hotellet i 2 generasjoner, men så ble det solgt siden det ikke var arvinger. Dette er et unikt og historisk hotell som er relativt nyoppusset. Vi spiser felles og inkludert middag på kvelden.

Dag 2

Torsdag 12. august 2021: I dag skal vi først kose oss med en deilig frokost, så blir vi møtt av vår flinke guide som tar oss med på en omvisning. Vi får se Marineverftet, Fredriksvern Kirke og Minnehallen. Guiden tar oss med til alle vakre krinker og kroker i Stavern. Etter det kjører vi mot Larvik, og underveis stopper vi og spiser inkludert lunsj på Bøkekroa, rundstykker og kaffe/te. Vi får en omvisning i Larvik og kjører så ut mot Brunlanes hvor vi får se Helgeroa med Nesjarmonumentet, Mjølen og Nevlunghavn. Deretter går turen tilbake til Stavern hvor vi tilbringer noen sene ettermiddagstimer før vi igjen samles til middag på hotellet.

 

Dag 3

Fredag 13. august 2021: Vi starter dagen med deilig frokost før vi pakker ut og setter oss i bussen. Vi skal ikke så langt i første omgang, Porsgrunn er første stopp i dag.  I Porsgrunds Porselænsfabriks lokaler finner vi Porselensmuseet. Her fortelles Porselensfabrikkens historie gjennom vakre gjenstander, film og digitale installasjoner. Velkommen inn i en verden av en verden av håndverk og historie, dekorer og modeller! Her blir vi kjent med fabrikkens over 130 år lange historie og produksjon. I ukedagene kan vi se porselensproduksjon på nært hold i porselensfabrikken. Museet er samlokalisert med PPs produksjonslokaler, PPs Fabrikkutsalg og Auksjonshallen som selger gammelt PP. Drikke og litt å bite i kan vi ta hos Bryggekanten Lille Kafé i bygget ved siden av. Her får vi kjøpt deilig mat og drikke i historiske lokaler, for her satt nemlig portvaktene til Porsgrunds Porselænsfabrik i gamle dager. Etter dette går turen videre tilbake E18 og videre E39 så langt vi har gjester som skal stige av. Da håper vi alle har fått et pusterom i hverdagen og kost seg på tur!

 

Tilleggs informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturistbuss og erfaren sjåfør

¨  Reiseleder

¨  Vekter tur i Risør

¨  Omvisning i Stavern og Larvik som beskrevet

¨  Omvisning og inngang på Porselensmuseet i Porsgrunn

¨  Lunsj dag 2

¨  2 netter på ærverdige hotell Wassilioff

¨  2 frokoster

¨  2 middager

¨ Alle bompenger og veiavgifter

 

Tillegg for enkeltrom 690,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag