Start sommeren ved Svartehavet!

Bulgaria
Start sommeren ved Svartehavet!

Sunny Beach & Nessebar | Bulgaria | Fly | Risdal Touring

KUN 12.990,- per pers.
ved påmelding før 1. februar
Når
19. mai - 3. juni
Antall dager
16
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Gardermoen
Bestill

Start sommeren ved Svartehavet! Bulgaria er et populært reisemål – og vi kan tilby en attraktiv tur til strandbyen Sunny Beach ved bredden av Svartehavet. Under oppholdet tilbyr vi flotte utflukter. Fine sandstrender, fargerike badebyer og lavt prisnivå har gjort ferielandet Bulgaria svært så populært – i kombinasjon med en kort flytur fra Norge, kun ca 3 timer. Strendene er langgrunne, brede og med finkornet sand. Været er behagelig uten de altfor høye temperaturene, men godt i overkant av hva vi er vant med fra Norge. Vi flyr med Norwegian direkte til Burgas, og vi kjører direkte til sol- og strandparadiset Sunny Beach og vårt firestjerners hotell; Imperial Resort Hotel – hvor vi skal bo 14 netter og ha «all inclusive». Hotellet ligger også like ved flotte Nessebar. Alt i alt, en flott tur å bli med på!

Tagger:, , , , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Tirsdag 19. mai 2020:

Stavanger / Sørlandet / Grenland – Gardermoen, ca 595 km : Vi starter ut fra Stavanger Byterminal og kjører sørover E39 mot Sørlandet. Fra Kristiansand følger vi E18 gjennom Aust-Agder og Telemark, innover mot Oslo. Mulighet for påstigning etter avtale underveis. Tidlig på ettermiddagen passerer vi Oslo. Vi stopper selvsagt for å strekke på beina og for at det skal bli mulig å få kjøpt seg en middag (ikke inkl.). Snart er vi fremme ved hotellet vårt ved Oslo Lufthavn Gardermoen hvor vi sjekker inn for overnatting.

 

Dag 2

Onsdag 20. mai 2020:

Gardermoen – Burgas – Sunny Beach : Vi starter med frokostpakker fra hotellet. Vi er på flyplassen i god tid til avgang med Norwegian klokken 06.10 til Burgas.  Flyet er planlagt å lande kl 10.25 og straks etter at vi har fått vår bagasje, går vi til ventende buss og vi kjører de ca 30 km frem til vårt hotell beliggende ved Sunny Beach og like ved Nessebar. Vi skal sjekke inn for et opphold på 14 netter på flotte Imperial Resort Hotel- nærmere presentasjon og mer om hotellet finner du på www.imperialsunnybeach.com

Dag 3 - 15

Torsdag 21. mai –  tirsdag 2. juni 2020:

Opphold ved Sunny Beach/Nessebar og utflukter : Nå skal vi nyte dagene ved Svartehavet! Vi har «all inclusive» på hotellet vårt, og det betyr at vi har følgende spisetider og fritt kan velge:

Frokost                          kl 07.30 – 10.00

Lunsj                                kl 12.30 – 14.30

Middagsbuffèt kl 18.30 – 21.30

 

Hotellets måltider foregår i to flotte 4-stjerners restauranter – Casablanca og Alexandria, og snacks får du i ‘La Piazza’. Hotellet har to lobby barer, en pool bar like ved bassenget, en beach bar nede ved den private stranden(drikke og snacks her er ikke inkludert). Det er også en koselig irsk pub på hotellet. I «all inclusive»-konseptet inngår det også at man kan forsyne seg med lokale, alkoholholdige-drikker og brus/mineralvann til oppsatte tider. I tillegg kan de som vil drøye morgenen litt få «late breakfast» fra kl 10.00 til kl 12.00. Snacks av en eller annen sort er tilgjengelig gjennom hele dagen fra kl 10.00-24.00. NB! Vi tar selvsagt forbehold om endringer i tidspunkter og betingelser som ligger utenfor vår kontroll. En oversikt over hva som er inkludert og hvilke tidspunkt som gjelder får dere på hotellet.

Vår reiseleder vil være tilgjengelig på hotellet til faste tider under oppholdet, og i tillegg vil det selvfølgelig være mulig å kontakte reiselederen ved hjelp av resepsjonen på hotellet – eller mobiltelefon.

Hotellet har også en lang rekke andre fritidstilbud og egen spa-avdeling. Det blir god tid til å utforske alle de forskjellige spabehandlingene om man vil. Her kan man virkelig nyte litt ekstra luksus.

På denne tiden ligger temperaturene på behagelige 20° – 24° (dagtid) her ved Svartehavskysten.

 

Dag 16

Onsdag 3. juni 2020:

Sunny Beach – Burgas – Oslo Lufthavn Gardermoen : Frokost på hotellet før utsjekk. Buss og sjåfør henter oss og vi kjører mot flyplassen i Burgas. I god tid sjekker vi inn for å fly med Norwegian kl 11.10 til Oslo Lufthavn Gardermoen, med beregnet ankomst allerede kl 13.25 (norsk tid). Her venter nå bussen som skal kjøre oss hjem i behagelig og greit tempo! Underveis blir det avstigning etter hvert som vi kommer frem til de respektive hjemsteder. Vi stopper selvsagt også med jevne og behagelige mellomrom underveis, for å strekke litt på kroppen. Ut på kveldingen beregner vi å være i Kristiansand og bussen fortsetter til de øvrige steder med ankomst i henhold til dette.

Takk for turen!

 

Utflukter

Av utflukter satser vi på å tilby følgende, og vi ber om påmelding til disse ved påmelding til turen :

Sozopol & Ropotamo- € 40,- pr person. Første stopp er St. George klosteret i Pomorie. Deretter går turen til Ropotamo elven hvor vi skal ta en båttur gjennom den unike naturen lags elven. Muligens får vi også noen glimt av det rike dyrelivet som er langs elvebredden. Videre reiser vi til en av de eldste byene i landet – Sozopol. Vi tar en spasertur i de romantiske gatene i gamlebyen som er godt bevart. Tid på egenhånd til shopping blir det også. Levninger fra Johannes Døperen kan man etter sigende se i St. George kirken i gamlebyen. Disse ble funnet under en arkeologisk utgraving i 2010. Dette er en heldags utflukt. Lunsj er inkl.

Bulgarsk kveld med folklore – € 39,- pr person. En svært underholdende kveld i en koselig Bulgarsk restaurant med folklore og kultur på programmet. Vi får også se den unike dansen «Nestinarski», hvor de danser på glødende kull. Tradisjonell middag serveres og vin er inkludert.

VIP Catamaran Cruise med lunsj – € 68,- pr person. Vi nyter noen deilige timer på sjøen med avslapping, bading, soling, kaffe, snacks og kald drikke. Lunsj er inkludert med vin og øl som serveres til maten. Dette er en halvdags utflukt og væravhengig.

Shoppingtur til Burgas – € 15,- pr person. Ut på ettermiddagen går turen til Burgas som er den fjerde største byen i Bulgaria. Vi tar en kort gåtur i parken og i hovedgågaten og bruker resten av ettermiddagen på shopping. Her er det nok en del å spare i forhold til prisene hjemme. Vi er tilbake på hotellet i tid til middag. Dette er en halvdags utflukt.

Plovdiv – Europeisk kulturhovedstad 2019 – € 68,- pr person. I dag går turen til vakre Plovdiv. Det er ca 283 km og kjøre hver vei. Plovdid var valgt til Europeisk kulturhovedstad i 2019 så det er vel verdt et besøk her. Det er en av de eldste byene, som fremdeles er bebodd, i Europa. Byen ble grunnlagt av Filip av Makedonia, far til Alexander den store. Vi nyter en deilig inkludert lunsj før vi fortsetter å utforske byen til fots. Vi får se det gamle romerske teateret, det romerske stadiumet og mye mer.

Pomorie m/vinsmaking- € 32,- pr person.  Etter lunsj på hotellet kjører vi til Pomorie hvor det først blir et besøk i St. George klosteret som er kjent for sine helbredende vann kilder. Deretter blir det et besøk på salt museet, ettersom de også er kjent for sin saltutvinning. Det blir mulig å teste både det helbredende vannet og se nærmere på saltutvinningen før turen går til en lokal vinkjeller for vinsmaking.

Zheravna, De Blå Fjellene og Sliven- € 49,- pr person.  Avgang etter frokost og vi kjører til byen Zheravna. I denne gamle byen får vi se trehus som er over 300 år gamle og hvordan folk lever her i dag. Vi går gjennom de smale brosteinsgatene, besøker den gamle kirken i byen før vi koser oss med en deilig lunsj (inkl.). Deretter setter vi oss i bussen igjen. Vi kjører gjennom det som kalles «de blå fjellene» før vi ankommer byen Sliven for en liten omvisning. Om været tillater det blir det mulighet for en tur med stolheis i fjellene (betales utenom).

Utfluktene går ved minimum 25 deltakere. Engelsktalende guide er med på alle utfluktene.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Buss til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen

¨  Velorientert reiseleder

¨  fly med Norwegian t/r OSL – Burgas

¨  15 hotellovernattinger

¨  15 frokoster

¨  «All inclusive» på hotellet i Bulgaria

¨  Alle flyavgifter

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom KUN 890,-!

 

Utflukter med priser er beskrevet i programmet og må påmeldes ved påmelding til turen.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag