Julestemning!

Stockholm
Julestemning!

Sverige | Førjul i Stockholm | Buss | Risdal Touring

KUN 7.990,- per pers.
Antall dager
6
Når
26. november - 1. desember
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Stockholm – den svenske hovedstaden – en hel liten verdensmetropol! Av mange er den utpekt til å være en av verdens vakreste byer, bygget som den er der hvor innsjø møter havet. Byen ligger på 14 øyer – og kan by på 8 århundrer av historie og kultur å velge mellom. Flere av julemarkedene i byen har åpnet og vi kan nyte tiden med julestemning og litt julehandel. Vår reiseleder er med på hele turen og har også en viktig oppgave med å formidle praktiske tips og informasjon om hvordan man kan få mest mulig ut av oppholdet i Stockholm. Det påstås, har man først vært i Stockholm – vil man aldri glemme byen! La oss tro på det – vårt opphold her rammer vi inn ved å bo på Clarion Hotel Amaranten. Hotellet har meget sentralt beliggende og med god, 4-stjerners standard.

Tagger:, , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Stavanger på morgenen og følger E39 sørover mot Kristiansand. Stadig med mulighet for påstigning underveis, også videre østover langs E18 gjennom Agder og frem mot Telemark. Fra Sandefjord reiser vi kl 13.30 med ferje til Strömstad, en overfart som er beregnet å ta ca 2 1/2 time – og om bord har vi reservert og inkludert buffet, med både varme og kalde retter. Dette er dagens middag. Vel ankommet den svenske vestkysten stiger vi i land fra ferjen – og vi fortsetter innover i landskapet. Forbi kjente steder som Åmål og Säffle – før vi kommer frem til Karlstad hvor vi har kveldens overnatting på Hotel Scandic Winn – midt i byen.

Dag 2

Dagen starter med en deilig frokostbuffèt før vi setter oss i bussen for å kjøre halve dagen. Mer trenger vi ikke for å rekke frem til Stockholm. Vi kjører direkte til Slottsbacken i Stockholm – og den ligger i Gamla Stan. Her møter vi vår lokalkjente guide som skal ta oss med på en tur for å bli bedre kjent med byen – både litt gående i Gamla Stan og med bussen rundt i et litt større område av Stockholm. Vi lar oss imponere av denne flotte julepyntede byen – som vi nå skal bo 3 netter i og vi får nesten 3 hele dager til å bli bedre kjent med. Vårt hotell i byen er Clarion Hotel Amaranten, som ligger meget sentralt på Kungsholmen – og eksempelvis kun ca 10-12 minutters spasértur til Centralstationen og det absolutt mest sentrale shoppingstrøket i Stockholm. I umiddelbar nærhet av hotellet ligger også en mengde spisesteder å velge mellom – i tillegg til hotellets egen restaurant. Under oppholdet her har vi valgt å ikke inkludere middagene, nettopp fordi Stockholm har så mange restauranter å by på. Kort vei til kulinariske opplevelser for de som skulle ønske å prioritere dette!

Dag 3-4

Vi har lagt opp til så mye tid som mulig til å kose seg på julemarkeder og i den fine julepyntede byen. Det er også mange attraksjoner og utforske like i nærheten. Byen er beliggende på fjorten øyer med en skjærgård like utenfor som favner omkring 30.000 øyer, holmer og skjær. Naturskjønnheten er enorm og bidrar ikke minst til at Stockholm er så bejublet fra tilreisende og turister. Utsikten, beroligende – og havbrisen er den perfekte motvekten til storbymetropolens byliv og naturlige larm. Selv om den nok kan være litt kald og gufsen på denne årstiden, er det nok av ting man kan varme seg på for eksempel på julemarkedene. Kaffe, kakao, gløgg og mye deilig mat. Her er julestemningen på topp! For mange er shopping viktig – og det får vi rikelig anledning til og tiden kan nytes på et av de koselige julemarkedene i byen. Vår reiseleder er selvsagt med på hele turen, og vil være tilgjengelig også under oppholdet i Stockholm. Har du egne ønsker for oppholdet, står reiselederen mer enn gjerne til disposisjon for å utforske mulighetene.

Dag 5

Dagen starter med en siste, deilig frokostbuffèt på vårt flotte hotell i Stockholm. Så er vi igjen klare i bussen, nå for å kjøre vestover – tvers gjennom Sverige, forbi kjente byer som Västerås og Köping – frem til Arboga og videre forbi Karlskoga og Karlstad mot norske grensen ved Ørje. Underveis har vi lagt opp til et stopp for shopping midt på dagen. Kanskje noen kroner fattigere, men det er opp til hver enkelt, fortsetter vi raskt ned fra svenskegrensen gjennom indre Østfold og frem til den tidligere garnisonsbyen Fredrikstad. Innsjekking for middag og overnatting her på Quality Hotel Fredrikstad – beliggende midt i byen og nær til byens idylliske havn.

Dag 6

Frokostbuffèt på hotellet. Så med bussen frem til Moss, ferje derfra over Oslofjorden til Horten – ca 40 minutters tid tar den – og videre opp til E18 – «sørlandske hovedvei». Videre forbi Larvik og frem til Telemark hvor kanskje de første gjester begynner å stige av etter en innholds– og opplevelsesrik tur. Nye bekjentskap er knyttet! Fra Kristiansand kan det bli omstigning til en av våre øvrige busser som kommer fra julemarkedstur. Uansett, vi beregner å være fremme i Stavanger senest omkring kl 22.00 denne dagen.

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom kr 2.490,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag