Sol og varme!

Sol og varme!

Syd-Spania | Almuñecar | Fly fra Stavanger |

KUN 16.880,- per pers.
ved påmelding innen 2. januar
Antall dager
16
Når
10. - 25. mars 2023
Avreise fra
Telemark/Sørlandet/Stavanger
Reisen er overstått!

Vi starter opp igjen med turer til Syd-Spania!

Et tidligere velkjent og gjennomprøvd reiseopplegg for oss – vi inviterer deg til å oppleve et mildere klima i Syd-Spania! I byen Almuñecar, ikke langt fra Malaga – på det som kalles Costa Tropical – fortsetter vi vårt gode samarbeid med Hotel Helios Almuñecar. Meld deg på, og få en velfortjent pause fra norsk vinter! Alt er tilrettelagt og vi har vår egen, norske reiseleder med på hele turen – fra vi starter hjemme i Norge og til vi er vel tilbake igjen. Under oppholdet i Syd-Spania har vi lagt opp flere utflukter, som det selvfølgelig er valgfritt å bli med på. Når vi kommer hjem igjen til
Stavanger/Sola, står bussen vår klar for å kjøre tilbake til de respektive avstigningssteder.
Ikke noe å vente med, meld deg på i dag!

Husk også at du får god rabatt ved å bestille tidlig!

Tagger:, , , , , , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Grenland/Telemark/Sørlandet/Stavanger: Vi starter ut fra de respektive påstigningsstedene og kjører E18 og E39 mot Sørlandet og videre til Stavanger/Sola. Mulighet for på-stigning underveis. Denne dagen overnatter vi på hotell ved flyplassen. Middag ikke inkludert.

 

Dag 2

Vi er tidlig oppe og får med oss frokostpakke fra hotellet. Vår buss kjører oss til flyplassen hvor vi raskt sjekker inn. Kl 06.30 letter vårt fly med retning Malaga i Syd Spania. Ankomsten dit er beregnet til ca kl 10.10 og straks etter blir vi hentet av vår spanske buss og sjåfør. Vi blir kjørt frem til Almuñecar og Hotel Helios som blir vårt ”hjem” i 14 netter. Se mer om hotellet ved å klikke inn på: www.heliosalmunecar.com.

Se mer om hotellet ved å klikke inn på: www.heliosalmunecar.com.

Dag 3-15

Opphold i Almuñecar med forskjellige utflukter: Frokost og middag er inkludert på hotellet hver dag. Vår erfarne reiseleder vil være tilgjengelig med «kontortid” på hotellet til faste, oppsatte tider. Reiselederen vil også være til å komme i kontakt med under hele oppholdet her nede, enten via
mobiltelefon eller gjennom å kontakte resepsjonen på
hotellet. Til utfluktene bruker vi buss og sjåfør fra et lokalt busselskap vi har god erfaring med.

Vel fortjent bruker man begrepet ”Costa Tropical” om kysten her ved Almuñecar. Her skinner solen varmere og lenger enn på de fleste andre steder i Europa. Faktisk nyter stedet godt av et spesielt ”mikroklima” som gjør det fortjent til betegnelsen ”tropekysten”. Klimaet er sub-tropisk med lav luftfuktighet. En behagelig sjøbris gjør de varmeste     perioder levelige, og de høye fjellene bak byen beskytter mot eventuell kald nordavind. Almuñecar har ca 26.000
innbyggere, et trivelig bysentrum og det er rikelig anledning til å rusle rundt, slappe av eller nyte en forfriskning på en av uterestaurantene. Utfluktene for disse dagene står beskrevet på neste side.

 

Dag 16

Busstransfer til Malaga – fly til Stavanger/Sola buss langs E39 og videre E18: Frokost på hotellet, før vi setter oss i bussen for å kjøre frem til Malaga. Herfra flyr vi igjen med Norwegian som kl 10.55 løfter oss mot de øvre skylag. Allerede kl 14.40 beregner vi landing – og straks etter finner vi våre seter i den behagelige turbussen som skal kjøre oss hjemover til de respektive avstigningssteder. Langs E39 sørover mot Kristiansand og derfra videre E18 så langt vi har reisedeltakere med fra.

GOD FORNØYELSE!

 

Utflukter som tilbys under oppholdet i Almuñecar:

Utflukter som tilbys under oppholdet i Almuñecar:

NB! Presentert i tilfeldig rekkefølge, og noen turer kan utgå hvis det blir for liten interesse til å kunne gjennomføre (minimum 20 personer). Utfluktene bestilles ved påmelding til turen.

Akvedukter og Avokado 1/2 dag kr 590,-

Almuñecar er en av Spanias eldste byer, og i dag tar vi på oss gode sko og «romerske briller». Vi starter med å gå fra hotellet og opp til gamlebyen (ca 1,5 km). Vi blir hentet i buss ved hotellet og kjøres til byporten ved gamlebyen. Etter en kort vandring fortsetter vi med buss opp til bydelen Torrecueva. Der vi finner den lengste seksjonen av den vakre romerske akvedukten. Deretter besøker vi Casa Minerva. Her blir vi av vårt vertskap på fruktgården fortalt om Almuñecars utvikling de seneste årene og om deres økologiske fruktdyrking, alt på svensk. Vi vandrer mellom gårdens mango- og avokadolunder, og avslutter med lunsj på familiens fantastiske
terrasse med panoramautsikt over fjell og by og hav (inkludert). Buss tilbake til hotellet, og de som ønsker det kan gå tilbake langs Rio Seco. Totalt 4 km enkel spasering (5,5 km om man spaserer helt hjem). Turen inkluderer buss, guide og lunsj.

Comares – Axarquias balkong dagstur kr 650,-

Vi starter med buss gjennom Vèlez-Malaga-dalen og opp til byen Comares, også kalt Axarquias balkong og av mange ansett som den vakreste byen i Axarquia-området. Den er en av Andalusias høyest beliggende byer og ligger høyt oppe på en klippe, ja henger er vel et mer beskrivende ord, med en vidunderlig utsikt til alle kanter. I sør er det oliven- og mandellunder som strekker seg helt ut mot havet, og i nord reiser det seg en dramatisk fjellkjede. Vi vandrer rundt i byen og følger fotsporene til maurerne i denne vakre hvite landsbyen. Vi avslutter med lunsj på en restaurant
underveis. Turen inkluderer buss, guide, tapas og lunsj.


Salobreña – når sukkeret ble til rom, dagstur kr 490,-

Den gamle mauriske byen Salobreña er vår nærmeste naboby mot øst. I de tidlige århundre var der sukkerrør som vokste på
markene. Her ble det produsert sukker sukkerfabrikker helt frem til 2000-tallet, da den siste sukkerfabrikken stengte. I dag satser man hovedsakelig på grønnsaker og frukt. Rørsukkeret har forsvunnet, men i dets fotspor oppsto i stedet romproduksjon. Vi besøker romprodusent Ron Montero der vi får en presentasjon av produksjonen av denne søte drikken og også en smaksprøve. Deretter kjører vi til sentrum av Salobreña, vandrer rundt i Gamlebyen og avslutter på byens kjente fisk- og skalldyrsrestaurant – El Peñon – som ligger inntil klippene ved stranden. Turen inkluderer buss, besøk og smaksprøve Ron Montero, tapas i Salobreña og inngang i borgen.

Tropiske frukter på økologisk vis 1/2 dag kr 195,-

Vi tar lokalbuss opp til bydelen Torrecuevas, vandrer stykke langs Rio Seco sine bredder og besøker Almuñecars eldste økologiske fruktgård. Alberto tar oss på en rundtur i sin frukthage og forteller engasjert om noen av de 25-30 ulike sortene han dyrker frem. Etter vandringen byr vår vertinne Monica oss på fersk frukt fruktjuice og tapas lagd av deres egne frukter. En herlig smaksopplevelse! Mulighet for å kjøpe med seg fersk frukt og marmelader før vi vadrer tilbake til bussen. Turen inkluderer lokal buss, guide og «frukt-tapas».

Lecrindalens skatter – appelsiner og oliven dagstur kr 490,-

Olivenolje er basen for det andalusiske kjøkkenet. Vi begynner dagen med et besøk på olivenmuseum. Akkurat som med vin er det en stor variasjon i smaker og vi får prøvesmake noen varianter. Appelsiner forbinder også de fleste med Syd-Spania. Vi tar et besøk til «appelsin-byen» og dens appelsinlunder. Vi rusler, lukter, smaker og nyter omgivelsene og de ferske fruktene.
Turen inkluderer buss, inngang og smaking på olivenuseum, tapas, og vandring gjennom appelsingården.

 

Annen informasjon

16 dager kun kr 15.880,-

Pris per person ved påmelding innen 2. januar 2023, deretter kr 16.880,-

 

Avreisedato: fredag 10. mars 2023

Retur: lørdag 25. mars 2023

Turprisen inkluderer:

¨  Buss tur/retur Sola, og i Spania som beskrevet i  programmet

¨  Velorientert reiseleder

¨  Fly med Norwegian tur/retur Sola

¨  15 hotellovernattinger

¨  15 frokoster

¨  14 middager

¨  Alle skatter og avgifter

 

Tillegg for enkeltrom: kr 4.590,-

 

Mulighet for oppgradering til garantert rom i front med direkte sjøutsikt, begrenset antall!

Kr 3.490,- per rom for 14 netter i Spania

 

Vennligst oppgi eventuelle allergier ved
påmelding av turen.

 

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bildertil inspirasjon

UK flag | German flag