Trivelig atmosfære

Tallinn
Trivelig atmosfære

Estland | Hovedstaden Tallinn | Østersjøcruise | Risdal Touring

KUN 7.690,- per pers.
ved påmelding før 1. april
Når
29. juni - 5. juli
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Mange av våre gjester reiser om   igjen – og om igjen til Tallinn. Ikke så rart; de som har vært i byen og lagt sin elsk på den, forstår dette godt. Tallinn er en storby, men likevel trivelig og full av atmosfære. Her finnes hippe butikker, store kjøpesenter – men også de små idylliske smug og smågater.  Legg så til at vi får et deilig Østersjøcruise t/r Stockholm – Tallinn med rederiet TallinkSilja, så er reiseopplevelsen bortimot komplett. Vi skal bo på Hotel Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa i Tallinn, som ligger ved gamlebyen. Kort gangavstand til det trivelige bymiljøet og alle byens butikker og opplevelser. Her kan vi riktig kose oss!

Tallinn er kåret til Lonely Planet’s Best Value reisemål. Her får vi mye for pengene!

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Programmet dag for dag

Dag 1

Vi starter turen fra Stavanger Byterminal og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Også videre østover E18 gjennom Aust-Agder og Telemark blir det mulighet for påstigning underveis. Vi kjører frem til ferjeterminalen i Sandefjord, klare for overfart med Fjordline kl 15.20. Om bord er det anledning til å kjøpe seg middagsbuffèt eller mat i kafeteriaen, noe hver og en selv sørger for. Ca kl 17.50 klapper skipet til kai i Strömstad og vi fortsetter innover landet mot Åmål og Säffle – før vi etter hvert nærmer oss innsjøen Vänern. Omkring kl 21.30 beregner vi så å være i Karlstad, klare for innsjekking og overnatting på vårt hotell med sentral beliggenhet.

 

 

Dag 2

Frokost på hotellet før det er klart for avreise og videre kjøring østover. Vi skal nå strake veien mot den svenske hovedstaden – Stockholm. Vi kjører en liten sightseeing og får et lite inntrykk av denne flotte byen, før vi møter ved ferjeterminalen til TallinkSilja. Kl 17.30 har cruiseferjen avgang til Tallinn og vi har fått utlevert våre innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC, alle beliggende oppe i båten før vi nyter den flotte utseilingen gjennom Stockholms skjærgård. Resten av kvelden om bord er til fri disposisjon.

Dag 3

Vi spiser frokost om bord i restauranten, før vi kl 10.00 (lokal tid) ankommer til Tallinn. Straks etter ilandstigning og når formalitetene er unnagjort, møter vi vår lokalkjente guide som tar oss med på en rundtur i byen. Allerede på 1100-tallet lå det en viktig havn i Tallinn. Både dansker, tyskere og svensker hat styrt landet i tidligere tider. Estland ble okkupert av Tyskland og Sovjetunionen i 1918 og lå lenge bak jernteppet. Året 1988 markerte begynnelsen på den syngende revolusjonen og en ikke-blodig frigjøringskamp. Etter Sovjetunionens kollaps i 1991, gjenerobret Estland sin lenge etterlengtede selvstendighet. I dag er landet et parlamentarisk demokrati som styres av en president. Utpå ettermiddagen sjekker vi inn for overnatting på vårt gode hotell, Hotel Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn, med sentral beliggenhet. De som vil, kan bli med vår reiseleder ut for å spise middag på kvelden (ikke inkl.).

Du kan lese mer om hotellet her.

Dag 4

I dag kan vi kose oss lenge med frokosten om ønskelig, for deretter å spasere rundt å kikke på denne vakre byen. Det er fremdeles mulig å gjøre gode kjøp på mange varer, og gode restauranter er det mange av. Det er bare å nyte dagen og ferien!

Her kan du lese mer om og se hva Tallinn kan by på.

Dag 5

Etter frokost på hotellet er også hele denne dagen til disposisjon. Det blir sagt at for dem som innehar sort belte i shopping, så er Tallinn som et eventyr! Du har all mulig grunn til å føle deg som en viking på vellykket røvertokt når du laster det innkjøpte inn i bussens hulrom! På mange ting ligger prisene på omtrent det halve av hva vi er vant til hjemmefra, men der er også varer som prismessig ligger på minst samme nivå som hjemme. En rekke store og moderne kjøpesentre ligger utenfor bykjernen og frister med et enormt vareutvalg. Et av disse er Ulemiste, like ved flyplassen. Mange estere vi har møtt, hevder at dette er det beste og billigste i byen. Vår buss og sjåfør tar med seg de som ønsker det ut hit. Av lokale matspesialiteter er det mange forskjellige slags kjøttpålegg, røkt fisk og røkte pølser man særlig bør prøve. Vodka som sterk drikke til mye av det kraftige (kjøtt) pålegget er også for mange estere obligatorisk, selv om nok vi ikke er like fortrolige med dette. Utpå ettermiddagen tar vi oss fram til ferjeterminalen igjen, nå for avgang med samme cruiseferje kl 18.00 til Stockholm. Igjen får vi tildelt våre innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC, alle beliggende oppe i båten.

 

Dag 6

Frokosten nyter vi om bord under innseilingen til Stockholm. Straks etter ankomst til den svenske hovedstaden blir det tollklaring og grensepasseringsformaliteter. Av og til tar dette litt tid, men snart befinner vi oss igjen om bord i den komfortable turbussen. I raskt driv og tempo følger vi gode, svenske veier – men vi har god tid til å være på tur denne dagen og riktig koser oss også på hjemvei. Vi krysser raskt gjennom Sverige til norskegrensen og satser på at vi fortsatt er velkomne i «gamle-landet». Snart nærmer vi oss Fredrikstad og vi sjekker inn for overnatting på sentralt beliggende Quality Hotel Fredrikstad.

Dag 7

En deilig frokostbuffèt står dekket til oss på hotellet, før vi takker for oss og kjører opp til Moss for derfra å ta ferjen til Horten. Vel i land på Vestfoldsiden, finner vi raskt frem til E18 igjen – og nærmer oss etter hvert Telemark, Aust- og Vest-Agder. Etter hvert som vi når de forskjellige avstigningssteder er det å ta farvel med vårt reisefølge. Fra Kristiansand fortsetter kjøreturen hjem med de som har steget på bussen vestover langs E39 til Stavanger. Takk for turen – alle sammen!

 

Annen informasjon

Tillegg for enkeltlugar kr 690,- pr person (2 netter) og for enkeltrom kr 1.390,- pr person, totalt for 4 netter.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder fra Tallinn

UK flag | German flag