Sommer i Baltikum!

Sommer i Baltikum!

Tallinn | Pärnu | Riga | Buss | Risdal Touring

KUN 7.990,- per pers.
Når
5. - 11. juli 2020
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Baltikum,- Et reisemål som var svært så lukket helt frem til 1991. Etter «glasnost» og «perestroijka» løsrev Estland, Latvia og Litauen seg fra Sovjetunionen, det som ble til Russland på samme tid. En ny oppblomstring og en ny tid tok til. Nå, snart 30 år etter, er der en hel generasjon som har vokst opp under den nye, politiske friheten. Historisk har disse landene mye å by på. Vikingene seilte hit på 800-tallet. Siden var det esterne selv som reiste på handels- og plyndringstokt ut i Europa. Siden området ikke var kristnet, reiste tyskere og dansker på korstog for å kristne befolkningen. Flere av byene i Baltikum ble med i det tyske handelssystemet, Hansaforbundet – og ble etter hvert rike på handel mellom Russland og Europa. En rik historie har gitt oss mye å både se og oppleve her!

Vår sommerlige reise er en flott rundtur. Med behagelige kjøreetapper og overnatting underveis tar vi oss til Stockholm. Et skjærgårdscruise over til Tallinn og 2 netter på et bra hotell i Pärnu, Estlands 4. største by og kanskje sommerbyen fremfor noen med sin kystnære beliggenhet. Reisen hjemover starter vi med nytt ferjecruise fra Riga. Over natten til Stockholm og med siste overnatting i Fredrikstad blir også hjemreisen bedagelig og behagelig.

Tagger:, , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Søndag 5. juli 2020:

Stavanger/Sørlandet/Grenland – Sandefjord – Strömstad – Uddevalla, ca 390 km fra Kristiansand: Vi reiser fra Stavanger i vest om morgenen og kjører E39 sørover mot Agder og Kristiansand. Underveis kan vi se hektisk byggeaktivitet – ny E39 skal bygges og gjøres fremragende å kjøre! Fra Kristiansand følger vi E18 mot Telemark. Mulighet for påstigning underveis etter avtale ved påmelding. Turdeltakere fra Oslo og sørover mot Sandefjord, kan reise gratis med vår ekspressbuss Konkurrenten.no frem til vi møter turbussen. Vel fremme i Sandefjord gjør vi oss klare for ombordstigning i Fjordlines ferje som kl 15.20 seiler til Strömstad. Om bord er det mulighet for avslapning – eller man kan ved påmelding til turen bestille seg en middagsbuffèt om bord. Allerede kl 17.50 har vi krysset over ytre Oslofjord, vi har passert Færder Fyr – og vi legger til kai i Strömstad. En velkjent kyst- og grenseby for oss nordmenn. Vi kjører det korte stykket frem til Best Western Hotel Carlia i Uddevalla for overnatting.

Dag 2

Mandag 6. juli 2020:

Uddevalla – Örebro – Stockholm, ca 450 km: Vi starter dagen med en god hotellfrokost. Avreise og vi setter kursen mot Trollhättan, en industriby som ble grunnlagt for drøye 100 år siden for å utnytte vannkraften fra fossefallene der. Vår reisevei bringer oss forbi Lidköping, langs innsjøen Vänern og frem til Örebro – hvor vi igjen støter på E18. Underveis stopper vi selvsagt med jevne mellomrom for å lufte oss litt. Tidlig ettermiddag bruker vi for å kjøre inn til Stockholm og frem til ferjeterminalen. Om bord har vi reservert innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC og senger på gulvet til alle. Mulighet for å bestille utvendig lugar for de som ønsker det. Gi beskjed ved påmelding. Om bord har vi også reservert muligheten for å tilleggskjøpe buffètmiddag – også dette trenger vi beskjed om ved påmelding om det ønskes inkludert. Kl 17.30 har cruiseferjen MS Baltic Queen til rederiet TallinkSilja avgang fra Värtahamnen i Stockholm. Seilingsleden ut i Østersjøen snirkler seg gjennom det som må være en av verdens flotteste skjærgårder! Vi nyter å være om bord – og resten av kvelden er til fri disposisjon.

 

Dag 3

Tirsdag 7. juli 2020:

Til Tallinn – videre til Pärnu, ca 130 km: Vi spiser frokost om bord på MS Baltic Queen før vi ankommer til Tallinn kl 10.15 (lokal tid). Tallinn er hovedstad i Estland. En by som har gjennomgått en stor forvandling, ikke minst i nyere historie fra 1991 når Estland erklærte seg uavhengige fra Russland. Byen har i dag omkring 430.000 innbyggere og har en koselig gamleby som vi gir oss litt tid i før vi skal videre til Pärnu. Byen er Estlands 4. største by med sine omkring 30.000 innbyggere, og den er kjent som Estlands «sommerhovedstad». Kjent for flotte badestrender like utenfor byen og et yndet utfluktsmål både for byens befolkning og turister. Er været pent, skal det så avgjort bli en råd med å få kommet seg ut til en av strendene. I Pärnu skal vi bo på sentralt beliggende Pärnu Hotel.

Dag 4

Onsdag 8. juli 2020:

I Pärnu: Vi spiser frokost på hotellet før vi har dagen til å utforske området nærmere. De som, kan bli med – og vi får med oss en skandinavisktalende guide som skal presentere noe av det mest interessante og utvalgte for oss. Tid til fri disposisjon skal vi også sørge for at det blir.

 

Dag 5

Torsdag 9. juli 2020:

Pärnu – Riga, ca 180 km: Frokost på hotellet. Vi kjører også i dag på den veien som har navnet «Via Baltica» – en hovedvei som strekker seg fra Helsingfors/Tallinn forbi Riga og gjennom Litauen og videre ut til det europeiske hovedveinettet. Midt på dagen beregner vi ankomst til Riga, hovedstaden i Latvia. Vi får et par timer på egen hånd i byen før vi møter ved ferjeterminalen. Ombordstigning i MS Romantika, tilhørende TallinkSilja. Om bord har vi reservert innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC og senger på gulvet til alle. Mulighet for å bestille utvendig lugar for de som ønsker det. Gi beskjed ved påmelding. Om bord har vi også reservert muligheten for å tilleggskjøpe buffètmiddag – også dette trenger vi beskjed om ved påmelding om det ønskes inkludert. Kl 17.30 kaster vi loss fra Riga. Vi nyter sommerkvelden om bord. Er været pent, er det alltid trivelig å kose seg ute og oppe på dekk – og da bruker alltid også serveringen å være åpen.

Dag 6

Fredag 10. juli 2020:

Stockholm – Oslo, ca 540 km: De tidlige morgenfugler får med seg den vakre innseilingen til den svenske hovedstaden. Frokost i skipets buffètrestaurant. Kl 10.30 (lokal tid) manøvreres den store cruiseferjen rolig til kai, fortøyes og det er klart for ilandstigning. Vår sjåfør styrer turbussen vår stødig ut av Stockholm. Vi tar til på kjøreturen tvers over Sverige. I løpet av dagen stopper vi selvsagt med jevne mellomrom. Vi er på tur. Vi skal kose oss og reiselederen vår orienterer om noe av det vi passerer underveis. Midt på dagen blir det også en lengere og kombinert pause med anledning til litt shopping. Utpå ettermiddagen krysser vi grensen inn til Norge ved Örje. Knapt så eksotisk en grenseovergang å krysse som det kanskje var på 50- og 60-tallet, men nå er vi i alle fall vel tilbake på norsk jord. Veien fører oss til Oslo og vi sjekker inn for overnatting på Quality Hotel 33.

 

Dag 7

Lørdag 11. juli 2020:

Oslo – Grenland/Sørlandet/Stavanger, ca 320 km til Kristiansand: Vi spiser frokost på hotellet. Etter en solid hotell frokost setter vi oss i bussen og legger ut på siste etappe på denne turen. Vi kjører E18 sørover mot Kristiansand og videre langs E39 til vi ender i Stavanger utpå kvelden. Underveis stopper vi med jevne og behagelige mellomrom for å strekke på beinene, og de som vil kan få kjøpt seg litt å spise. Raskt og effektivt legger vi bak oss kilometer etter kilometer. Etter hvert som vi kommer til de respektive avstigningssteder, forlater enkelte av turdeltakerne oss. Takk for nye bekjentskaper og nye reiseminner!  Vi beregner å være i Kristiansand omkring kl 19.30 og fortsetter deretter vestover mot Rogaland og Stavanger. Her takker vi siste avstigende gjester for turen, og håper å se alle igjen på en ny tur med oss!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  6 overnattinger på hotell og ferje

¨  6 frokoster

¨  ferjeoverfarter Sandefjord-Strömstad, Stockholm-Tallinn, Riga-Stockholm og Moss-Horten

¨  Guide i Pärnu

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

 

Tillegg for enkeltrom: 1.990,-

 

Tillegg for utv. lugar t/r kr 1.590,- pr lugar

 

Tillegg for måltidspakke kr 1.890,- pr person

 

Måltidspakke:

Buffètbord på ferjen Sandefjord – Strömstad (dagens middag) samt 2 buffètbord om bord hos TallinkSilja (fra Stockholm og fra Riga) samt 2 middager på hotellet i Pärnu og middag på hotellet i Oslo, totalt 6 middags-/buffètmåltider

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag