Idyllisk landskap!

Toscana
Idyllisk landskap!

Toscana | Italia | Buss | Risdal Touring

KUN 13.880,- per pers.
ved påmelding før 15. februar
Når
16.-27. april 2020
Antall dager
12
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Bestill

Bli med på en reise til idylliske Toscana i Italia. Den vakre regionen har så mye å by på. Vi får oppleve det bølgende landskapet, små pittoreske landsbyer og gamle rustikke vingårder langs vår ferd. Vi skal bo hele 5 netter i Montecatini Terme hvor vi skal kose oss med nydelig mat, god drikke, hyggelige mennesker og flotte opplevelser. Vi har lagt opp til forskjellige utflukter som man kan bli med på om man vil. Ellers er tiden til fri disposisjon slik at man kan utforske området og kose seg.  På utreisen starter vi med å nyte tiden om bord på Color Lines cruiseferje som tar oss til Kiel. Derfra kjører vi sørover gjennom Tyskland og Østerrike før vi ankommer Montecatini Terme. Vi har lagt det opp slik at vi ikke kjører samme vei hjem igjen og vi tar da turen gjennom flotte Sveits. Dette blir en variert og spennende tur. Bli med!

Tagger:, , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Torsdag 16. april 2020:

Stavanger – Sørlandet – Telemark – Oslo: Vi starter tidlig fra Stavanger, og det er godt med gode seter i bussen og mulighet til å hvile litt underveis. Vi kjører sør og østover E39 til Kristiansand og derfra langs E18 til Oslo. Påstigning underveis langs ruta. Vi er i Oslo og på terminalen til Color Line i god tid før ferjeavgang kl 14.00 til Kiel. Om bord blir vi tildelt våre lugarer – og vi møtes til felles måltid i buffètrestauranten før resten av kvelden om bord er til fri utfoldelse…

Dag 2

Fredag 17. april 2020:

Kiel – Gera, ca 570 km: Frokosten spiser vi i skipets restaurant, mens kaptein og mannskap manøvrerer skuta mot kai i Kiel. Fra Kiel går turen på gode tyske motorveier sydover forbi Hamburg og videre mot,- og forbi Berlin, til vi tar kvelden i Gera. Her har vi felles og inkludert middag på kvelden.

Dag 3

Lørdag 18. april 2020:

Gera – Innsbruck, ca 540 km: Frokost på hotellet før vi igjen setter kursen sørover. Vi passerer Nürnberg og München på gode veier, og de vakre alpene dukker etter hvert opp foran oss. Det er som de bare plutselig stiger opp mot himmelen. I kveldingen er vi fremme ved vårt hotell i Innsbruck. Felles middag er inkludert på kvelden.

Dag 4

Søndag 19. april 2020:

Innsbruck – Montecatini Terme, ca 510 km: Frokost på hotellet før vi må ta farvel. Vi kjører ut av Innsbruck. Italia er jo vårt endelige mål denne dagen, og vi dreier sørover og oppover i terrenget, mot Brenner-passet. Før vi kommer så langt, får vi se opp til den kjente hoppbakken Berg-Isel. Storslagne Europabrücke kjører vi over mens vi lar oss imponere av både utsikt og ingeniørkunst. Over på italiensk side av grensen starter nedstigningen mot Po-sletten, sørover fra fjellene i Dolomittene og fram forbi storbyer som Verona, Modena og Bologna til vårt mål denne dagen; Montecatini Terme og Hotel Massimo D Azeglio hvor det blir innsjekking for middag og overnatting 5 netter. Se mer om hotellet på www.hotelmassimodazeglio.it

Dag 5-8

Mandag 20. – torsdag 23. april 2020:

I Montecatini Terme og utflukter: Frokost og middag på hotellet hver dag. Under oppholdet legger vi opp til attraktive utflukter som vi har 4 hele dager på. En av dagene har vi satt av til å kose oss i Montecatini og på hotellet. En dag går turen til Pisa, med det skjeve tårn – og byen Lucca. Kunstbyen Firenze er vel verdt et besøk, og befinner seg kun omkring 50 km unna Montecatini Terme hvor vi bor, så en av dagene blir det utflukt til denne vakre byen med alle sine kunstskatter. Her får vi også med oss lokalguide. Middelalderbyen Siena med vinområdet Chianti blir også mål for vår utflukt en av dagene, og selvfølgelig arrangerer vi også en vinsmaking for de som ønsker å smake på disse landbruksproduktene…. Denne utflukten koster kr 290,- og påmeldes ved bestilling av turen. I det hele tatt, vi legger opp til et variert program – hvor vi også får tid og anledning til å smake stedets kulinariske særegenheter.

Dag 9

Fredag 24. april 2020:

Montecatini Terme – Lugano, ca 390 km: Frokost på hotellet før det er på tide å forlate vårt italienske vertskap for denne gang. Nå legger vi bak oss det bølgende landskapet i Toscana, og vi kjører inn i Emilia-Romagna på vår ferd nordover mot Alpene igjen. Storbyen Milano ser vi gli forbi bussvinduene og snart er vi ved Como-sjøen. Her er det høye fjell og dype daler som preger naturen. Veien er ikke lang fra Como til Lugano, hvor vi sjekker inn for middag og overnatting på vårt hotell.

Dag 10

Lørdag 25. april 2020:

Lugano – Fulda, ca 640 km: Vi spiser deilig frokost på hotellet før vi igjen finner våre seter i bussen. Kursen settes igjen nordover, nå for en opplevelsesrik dag hvor vi skal få med oss mye. Alpelandet Sveits imponerer oss med sine fjelltopper og vakre landskap. Vi kjører i tunnel under San Bernandino-passet og vi nærmer oss en av lilleputtstatene i Europa; Liechtenstein. Motorveien følger både grensen og elven mellom Sveits og minilandet, og vi kan se over til hovedstaden Vaduz. Neste geografiske opplevelse blir Bodensjøen og vi kjører inn i Østerrike mot festspillbyen Bregenz, før vi snart er inne i Tyskland igjen. Vi lar oss imponere over effektiviteten i det tyske veinettet, samtidig som vi også funderer over dets svakheter og den stadig økende trafikkmengden. Tyskere snakker nå for alvor om ”Das Herzinfarkt des Autobahns.”, som oversatt betyr ”motorveienes hjerteinfarkt” – slett ingen dårlig sammenligning. Etter å ha lagt bak oss Memmingen, Ulm og Würzburg kommer vi fram til Fulda hvor det blir innsjekking for middag og overnatting på vårt hotell.

Dag 11

Søndag 26. april 2020:

Fulda – Kolding, ca 650 km: Frokostbuffèt på hotellet også denne dagen, før vi tar oss ut på veien igjen. Fra Fulda/Würzburg kjører vi nordover mot Kassel og Göttingen. Vi vil gjerne gjøre denne dagen litt variert, og midt på dagen legger vi opp til et stopp underveis hvor det blir mulighet for å spise lunsj (ikke inkl.) før vi om ettermiddagen tar unna siste etappe. Hannover og Hamburg er de neste storbyene vi passerer på vår ferd, før vi er i delstaten Schleswig-Holstein. Motorveien fører oss over ”Rendsburger Hochbrücke”, høybroen over Nord-Ostsee-Kanal som i norsk dagligtale som oftest benevnes Kieler-kanalen. Middagen denne dagen spiser vi underveis på en hyggelig restaurant. Overnattingen har vi lagt til et av våre gode samarbeidshoteller i Kolding.

Dag 12

Mandag 27. april 2020:

Kolding – Hirtshals – Sørlandet – Stavanger – Telemark: Vårt siste fellesmåltid på denne turen, blir frokost før avreise denne morgenen. Raskt kjører vi videre opp gjennom Jylland. Kjente byer som Vejle og Århus passeres før vi kommer til Aalborg. Under Limfjorden i tunnel, gjennom Vendsyssel og fram til Hirtshals hvor det blir ombordstigning i MS Superspeed I som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Tiden om bord er til fri disposisjon, men vi anbefaler gjerne et besøk i buffètrestauranten. Dette må forhåndsbestilles ved påmelding. Kl 15.30 beregner vi ankomst til Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi øst– og vestover mot de respektive avstigningssteder.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  10 hotellovernattinger

¨  1 overnatting på ferjen til Kiel

¨  11 frokoster

¨  11 middager

¨  Ferje Oslo – Kiel og Hirtshals -Kristiansand

¨ Utflukter som beskrevet i programmet. Eventuelle inngangspenger er ikke inkl.

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 2.990,-

Buffet retur: 269,-

Utflukt med vinsmaking: 290,-

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag