Magiske opplevelser!

Magiske opplevelser!

Tromsø, Lyngseidet & Senja | Norge | fly/buss | Risdal Touring

KUN 14.990,- per pers.
Når
28.02. - 06.03.2020
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark/Oslo
Bestill

BLI MED OSS OG JAKTE PÅ NORDLYSET!

Vi tar turen nordover for å se mer av Norges vakre natur og håper jo på å få med oss det magiske Aurora Borealis; Nordlyset. Vi skal oppleve mange vakre steder som Tromsø, Lyngen, Finnsnes og Narvik. Vi skal på heldagstur på vakre Senja med en god lokalguide og innlagt lunsj og kaffemat. Her er det mye å glede seg til! Meld deg på tidlig for å sikre deg plass. Vi passer på at både sikkerhet på veien og om bord i buss blir holdt etter gjeldende regler. Max 30 passasjerer og alt av reinhold gjort etter forskriftene. Dette gjør at vi kan legge til rette for en hyggelig tur med litt mer avstand enn vi er vant til å holde, noe som nå er nødvendig. Bli med på en fin tur i Norge med oss!

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Søndag 28. februar 2021:

Stavanger – Sørlandet – Grenland – Oslo – Oslo Lufthavn Gardermoen: Vi starter ut fra de respektive påstigningstedene, fra Stavanger i vest og kjører E39 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig blant våre turgjester! Utpå ettermiddagen passerer vi vår vakre hovedstad. I kveldingen sjekker vi inn for overnatting og middag på et av våre samarbeidshoteller i nærheten av Oslo Lufthavn Gardermoen. En deilig middag og en god natts søvn venter oss før store opplevelser de neste dagene!

Dag 2

Mandag 1. mars 2021:

Oslo Lufthavn Gardermoen – Tromsø: Vi starter dagen med deilig frokostbuffèt på hotellet før vår buss og sjåfør kjører oss frem til terminalen og innsjekkingen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Vår reiseleder er med hele tiden og bistår. Vi sjekker inn på flyplassen for å fly til Tromsø hvor vi skal tilbringe 2 netter på Scandic Ishavshotellet. Hotellet ligger sentralt i byen. Ved flyplassen møter vi vår lokalguide som tar oss med og viser oss alle severdigheter i Tromsø, slikt som Ishavskatedralen, Taubanen og annet. Etter dette kjører vi til hotellet og sjekker inn, så er det fritt fram for en tur på egenhånd i byen, og vår reiseleder går gjerne med om noen ønsker det. På kvelden spiser vi felles og inkludert middag på hotellet.

 

Dag 3

Tirsdag 2. mars 2021: Vi starter dagen med en rolig frokost, ikke noe stress i dag. Bussen tar de som ønsker det med til taubanen så de som ønsker det kan ta seg en tur opp å se på utsikten. Ellers er det mye å se på i byen og koselige restauranter hvor man kan kose seg med en god lunsj, og kanskje noe fra Mack i glasset( lunsj og drikke er ikke inkludert). Vi spiser felles og inkludert middag på hotellet og de som ønsker det kan melde seg på en guidet utflukt for å jakte på det berømte Aurora Borealis; Nordlyset! Denne turen kan du melde deg på ved bestilling av turen. Vi kjører ut med buss og guide for å leite opp nordlyset. Det blir servert varm drikke og litt å bite i på turen.

 

Dag 4

Onsdag 3. mars 2021: Tromsø – Finnsnes: Etter dagens førset måltid setter vi oss ut i bussen og i dag skal vi kjøre videre østover til Lyngseidet. Lyngseidet er et tettsted og administrasjonssenteret i Lyngen kommune i Troms og Finnmark Lyngseidet er også et eid mellom fjorden Lyngen og fjordarmen Kjosen i Ullsfjorden. Eidet er 3 km bredt. Vi skal i dag også få oppleve de vakre Lyngsalpene som er et ruvende landemerke. Kraftig iserosjon i en meget hard berggrunn har ført til et sterkt kupert fjellterreng med spisse tinder og store høydeforskjeller. I dette alpine fjellmassivet ligger en rekke breer, og her finner man fylkets høyeste fjell. Jiehkkevárri (1834 moh.) Lyngsalpene er mye benyttet av fjellklatrere. Størstedelen av fjellområdet er vernet gjennom Lyngsalpan landskapsvernområde. Vi kjører forbi Øverbygd hvor kanskje noen av dere i bussen har avtjent verneplikt. Skjold leir og Holmen leir er kjent for mange som har tilbrakt noen måneder her i militæret. På kveldingen ankommer vi Finnsnes hvor vi tar inn på vårt hotell for 2 netter. Felles middag etter innsjekk.

 

Dag 5

Torsdag 4. mars 2021:Utflukt til Senja: Med dagens frokost vel fortært setter vi oss i bussen klar for en spennende dag. Vi har med oss lokalkjent guide hele dagen og lunsj og kaffe pause er inkludert så nå er det bare å kose seg på tur! Alle har vi vel hørt om «yttersia», et begrep som ofte brukes om den delen av Senja som ligger ut mot storhavet. De bratte fjellene som stuper rett i havet er et overveldende syn, men vi lar oss fascinere også av en myk side av Senja. Lune fjordarmer. Små idylliske steder. Strender med kritthvit korallsand. Et bad her er for de aller, aller tøffeste selv på den varmeste sommerdag! Vår kjøretur tar oss gjennom et dramatisk landskap på en tidvis smal og svingete vei. På de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast. Vi kjører til Hamn og videre til Skaland kirke hvor vår lokalkjente guide forteller oss litt om Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkaas og de utfordringene hun hadde. Vi legger inn lunsj på Skagi Senja. Videre kjører vi mot Botnhamn og stopper på utsiktspunktene med de velklingende navnene; Magasuget, Tungenesset og Gulldassen. Dette er plasser som er utbygd av Nasjonal Turistvegen. Det blir et kaffestopp med noe å bite i, og litt historie i Botnhamn Bygdesamling. Vi er tilbake på hotellet ca kl 17.30. Middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 6

Fredag 5. mars 2021:

Vi spiser en deilig frokost uten stress på hotellet før vi kjører med bussen mot Narvik. I Narvik har vi noen ettermiddags timer til fri disposisjon før vi kjører til Evenes Lufthavn. Vi må være på flyplassen tidlig på kvelden for å fly til Gardermoen. Her venter vår buss og sjåfør oss – nytt bekjentskap denne gang i forhold til den bussen og sjåføren vi forlot i nord – klar for å kjøre oss til vårt hotell for overnatting. Felles og inkludert middag spiser vi i dag i Narvik.

 

Dag 7

Lørdag 6. mars 2021: I dag kan vi ta det litt med ro på morgenen. Kose oss med den siste hotellfrokosten før vi setter oss i våre behagelige busseter og kjører langs E18 sørover til Kristiansand og videre E39 mot Stavanger hvor vi sier takk for oss når de siste gjestene er gått av bussen.

 

Bilde til inspirasjon

UK flag | German flag