Storbyliv!

Praha
Storbyliv!

Tsjekkia | Praha | Buss | Risdal Touring

KUN 8.990,- per pers.
Når
14.-21. september
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Praha – har en unik tiltrekningskraft. En by man gjerne vender tilbake til – og som mange besøker igjen og igjen! Den regnes som en av de vakreste byer i Europa – skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi har lagt opp en flott høsttur hvor vi får med oss de vakre høstfargene og fremdeles har sjansen til å oppleve svært gode temperaturer. Hotellet vårt, Hotel Ibis Praha Old Town, ligger meget sentralt og inviterer til å være mye «på byen» – alt er i kort gangavstand. Reisen opp og ned er behagelig lagt opp, og vi har også lagt opp til en natt i Dresden for å bli bedre kjent med denne spennende byen. Bli med på vår rimelige tur med mange opplevelser. Kort og godt; pakk kofferten og bli med oss! Bedre tilbud får du neppe…

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Stavanger i vest og kjører langs E39 mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis – og vi fortsetter østover E18 gjennom Aust-Agder og Telemark, stadig med mulighet for påstigning. Frem til Oslo og herfra reiser vi kl 16.30 med DFDS Seaways til København. Det er mulig å forhåndsbestille middagsbuffet for kr. 357,- ved påmelding til turen. Vi overnatter i innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC med begge senger på gulvet og oppe i båten.

Dag 2

Vi nyter en deilig frokost fra buffèten i restauranten mens vi nyter innseilingen til «Kongens by», København. Straks etter ilandstigning kjører vi sørover, frem til Falster og helt ned til ferjehavnen i Gedser for å ta ferjen over til Rostock. En ferjetur som varer ca 1 time og 45 minutter. Fra vårt første møte med Tyskland på denne turen, kjører vi gjennom delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Et forholdsvis flatt landskap er det vi kjører gjennom, frem forbi hovedstaden Berlin. Vårt mål for dagen er Dresden. Vi stopper underveis hvor det blir mulighet for å få kjøpt seg dagens middag (ikke inkl.)

Dag 3

Tysk frokost metter oss godt, som alltid. Formiddagen bruker vi for å gjøre oss bedre kjent med Dresden –  og vi får da noen timer på egenhånd. Dresden er en fin by med mange severdigheter. Nyt en deilig kopp kaffe, se på det travle livet og sjekk ut noen av de koselige butikkene byen har å by på. Tidlig på ettermiddagen setter vi kursen mot Praha – frem over grensen til Tsjekkia og etter et par times tid er vi fremme ved  Hotel Ibis Praha Old Town som blir vår base de neste 3 nettene. Middag er ikke inkludert under oppholdet da mulighetene er så mange for å finne akkurat det man har lyst på selv, eller være med reiseleder ut å finne en koselig restaurant.

Dag 4-5

Vi nyter vår gode frokost før vi har 2 fulle dager til disposisjon i den tsjekkiske hovedstaden. De som vil, kan første dagen blir med vår faste, lokalkjente og norsktalende guide, på en byrundtur. Vi får se alle de kjente severdighetene og attraksjonene i løpet av turen. Rundturen er både med buss og til fots. Husk å ha på godt fottøy, vi går mye på brostein. Dette koster 175,- pr person og må bestilles ved påmelding til turen. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Praha er en virkelig flott turistby – og den har svært mye å by på! Sjåfør og reiseleder er selvsagt også tilgjengelig under oppholdet, som ellers på turen, og står til disposisjon for tips og råd. Onsdag  blir det tilbud om å bli med på folkloreforestilling med middag. Dette er ikke inkludert, og reiseleder må ha beskjed en av de første dagene på turen om du ønsker å bli med.

Her kan du se mer om hotellet.

 

 

Dag 6

Det blir vekking og deilig frokost før vi setter oss i den behagelige turbussen. Vi skal nå nordover igjen, inn i Tyskland og forbi Dresden. På gode, tyske motorveier glir milene raskt unna. Midt på dagen gjør vi et stopp i Leipzig som også har et trivelige bysentrum – slik som så mange tyske byer. Å rusle rundt litt på egen hånd her, ta seg en lunsj og bare nyte folkelivet – er jo selve «essensen» av det å reise på tur. Kose oss! Oppleve noe nytt! En siste etappe bringer oss denne ettermiddagen frem til Maritim Hotel Magdeburg for overnatting.

Dag 7

Frokost på hotellet. Avreise – og i dag blir det litt varierte kjøreetapper! Litt på autobahn og litt på småveier så her er de bare å lene seg tilbake og nyte utsikten mens den suser forbi bussvinduet. Langs landeveien over Lüneburger Heide, forbi byen Lüneburg og vi krysser Elben ved Lauenburg an der Elbe – øst for storbyen Hamburg. Vi tar en stopp ved grensen slik at de som vil kan kjøpe seg litt å spise og slik at alle kan få handlet litt. Her er det greit å få brukt opp de siste euroene før vi kjører inn i Danmark. Turen går videre til Kolding for siste overnatting for denne gang.

Dag 8

Tidlig opp og frokost før avreise. Nordover på kjente veier gjennom Danmark, forbi byer som Vejle, Aarhus og Aalborg. Vi er vel fremme i Hirtshals i god tid for ferjeavgang kl 12.15 med MS Superspeed I til Kristiansand. Om bord kan dere tilleggs bestille buffètbord for kr 259,- pr person ved påmelding til turen. Tiden for øvrig om bord er til fri disposisjon. Allerede kl 15.30 klapper skipet til kai i Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi mot de respektive avstigningssteder. Takk for turen!

Annen informasjon

Tillegg for enkeltlugar: 390,-

Tillegg for enkeltrom: 1.790,-

Buffet utreise: 357,-

Buffet retur: 259,-

Guidet rundtur i Praha: 175,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag