TUR FRA BERGEN - Deilige Kroatia!

TUR FRA BERGEN - Deilige Kroatia!

Tur fra Bergen | til Kroatia | buss | Risdal Touring

KUN 16.550,- per pers.
Når
29. sept - 13. okt. 2021
Antall dager
15
Avreise fra
Knarvik/Bergen/Stord/Hordalandet/Stavanger
Bestill

Bli med oss til opplevelser på den adriatiske kysten – i Kroatia.

Vi bor flott til på Aminess Laguna Hotel og har spennende utflukter til Pula, Rovinj, Trieste og til de koselige små-byene Grožnjan og Motovun. En vingård besøker vi også – og det blir fremfor alt tid til avslapning, varme og late høstdager – en dag i oktober her nede, er som en god sommerdag hjemme i Norge. Reisen til og fra Kroatia har vi også laget til en opplevelsesrik rundtur. Behagelige dagsetapper å kjøre, tid til å stoppe ved severdigheter underveis.

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Onsdag 29. september 2021: Knarvik – Bergen (Fjordline) – Stord – Haugalandet – Stavanger (Fjordline): Vi starter fra Knarvik skysstasjon kl 11.15, fra Åsane Terminal kl 11.35, fra Bergen Busstasjon, Perrong P kl 11.50 og Strandkaiterminalen kl 11.55. De første påstigende gjester stiger om bord i Fjordlines cruiseferje som seiler til Hirtshals, sammen med reiselederen. Buss og sjåfør fortsetter sørover til Os, Halhjem og over Stord og Haugalandet til Stavanger. Selvsagt mulighet for påstigning underveis.

I god tid før ferjeavgang – samme ferje som startet midt på dagen fra Bergen – stiger resten av gruppen om bord hos Fjordline i Risavika utenfor Stavanger.

Alle får, eller har fått tildelt sine lugarer om bord. Felles aftensbuffèt inkludert drikke står deretter klart til våre gjester – og vi koser oss resten av kvelden om bord.

 

Dag 2

Torsdag 30. september 2021: Hirtshals – Flensbrug – Spornitz, ca 625 km: Frokost om bord i buffètrestauranten før vi beregner ankomst til Hirtshals kl 08.00. Vi kjører i land og straks etter er vi ute på motorveien E45 som tar oss sørover Jylland, forbi kjente byer som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Midt på dagen gjør vi et lite stopp ved grensen – anledning til å få kjøpt seg en matbit og selvsagt også litt annen reiseproviant for de som ønsker.

Ved Neumünster dreier vi av fra motorveien og følger landeveien et stykke inntil vi møter A24 som tar oss mot Spornitz hvor vi har lagt inn dagens middag og overnatting.

 

Dag 3

Fredag 1. oktober 2021: Spornitz – Berlin – Hof, ca 490 km: Frokost smaker alltid godt, og det er til og med noe ekstra velsmakende over tysk «Frühstück». Etter ca 2 1/2 times kjøretur er vi midt i Berlin. En rask liten sightseeingtur og et lite stopp bevilger vi oss før vi fortsetter sørover. På gode, tyske motorveier glir milene raskt unna.

Nå er det over 30 år siden øst og vest i Tyskland igjen ble forenet, men vi kan fortsatt se spor og resten av «øst-tiden» – selv om vi nok er aller mest imponert over hvor raskt alt ble nokså likt. Vi passerer Leipzig og kommer etter hvert frem til Hof hvor det blir middag og overnatting.

 

Dag 4

Lørdag 2. oktober 2021: Hof – Weltenburg (Donaudurchbruch) -Piding, ca 450 km: Nok en «Frühstück» – og vi bruker knappe 3 timer, med et lite stopp underveis, på å kjøre frem til Kloster Weltenburg. Her finner vi et av de smaleste punktene langs elven Donau. De som vil kan spasere det korte stykket langs stien bort til selve punktet, mens atter andre kanskje aller helst vil sitte ned, slappe av og kanskje kose seg med en «klosterøl»? Faktisk driver benediktinerklosteret her sitt eget ølbryggeri.

Vi er i den tyske delstaten Bayern. Vi nærmer oss Alpene, men først skal vi følge ringveien rundt München – den tredje største byen i Tyskland. Ved Irschenberg kan vi skue mot fjellene som er en del av alpemassivet for første gang. Snart passerer vi innkjøringen til Inntal, vi fortsetter forbi Chiemsee og har lagt dagens middag og overnatting nesten så nær grensen mellom Tyskland og Østerrike vi kan komme.

 

Dag 5

Søndag 3. oktober 2021: Piding – Ljubljana – Postojna – Novigrad, ca 430 km: Frokost. Smaker ekstra godt når den er dekket til oss. En ny og opplevelsesrik dag venter oss. Legg merke til at kjøreetappene vi har lagt opp til er overkommelige. Det er et bevisst valg for å få bedre anledning til å nyte reisen.

Først kjører vi inn i Østerrike. Vi lar oss begeistre av de flotte, høye fjellene – og de vakre, grønne dalene. Snart passerer vi Werfen og vi kan se opp til Schloβ Hohenwerfen – stedet de brukte når den berømte filmen «Ørneredet» med Richard Burton i hovedrollen ble spilt inn i 1968.

Utpå dagen nærmer vi oss delstaten Kärnten, vi passerer bredden av Millstätter See og etter hvert, byen Villach. Vi skal gjennom Karawanken-tunnelen og med det passerer vi grensen mellom Østerrike og Slovenia. Vintersportsstedet Kransjka Gora som vi kjenner fra vinterlige TV-sendinger når det skal tevles, ligger like i nærheten. Hovedstaden Ljubljana dukker også snart opp. Et opplevelsesrikt stopp for oss i dag blir besøket ved Postojna-grottene. De som vil, kan få anledning til å ta toget inn i fjellets indre og oppleve de fantastiske dryppsteinene. Vi ser stalakitter og stalagmitter. Førstnevnte type vokser liksom nedover fra taket i grotten, mens stalagmittene «vokser seg oppover» fra der hvor dråpen treffer bunnen av grotten. Et fantastisk skue i all verdens fargespill er det uansett. De som ikke ønsker å være med inn, kan bruke tiden på et av spisestedene, ta seg en kaffe eller nyte parken her.

Vi holder oss i Slovenia, selv om vi er veldig nær grensen til Italia. Akkurat her har Slovenia sin eneste kystlinje, kun 47 km lang og mot Adriaterhavet. Grensen inn til Kroatia krysses og vi kommer til Novigrad hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 6 netter på Aminess Laguna Hotel.

Hotellet vårt har en bra beliggenhet, ut mot stranden og havet – kun få skritt unna. Byen Novigrad ligger ca 10-15 minutters spasertur unna, langs en vakker promenadesti. På denne tiden er gjennomsnittstemperaturen her 19-21°C og dermed som en grei, norsk sommertemperatur å regne. Temperaturen i sjøen vil fortsatt være slik at en dukkert kan friste.

Frokost og middag på hotellet hver dag – buffèt. Til middagen er også drikke inkludert, hvit og rød bordvin, øl, brus og mineralvann. Les mer om hotellet her: https://www.aminess.com/en/aminess-laguna-hotel

 

Dag 6 - 10

Mandag 4. – fredag 8. oktober 2021: Opphold i Novigrad – utflukter: 6 netter skal vi bo her, og da har vi 5 hele dager til disposisjon. Tid og mulighet for avslapning skal det bli, men vi tilbyr også utflukter under oppholdet her.

Pula og Rovinj besøker vi en av dagene. Pula ligger helt sør på halvøya Istria og har omkring 60.000 innbyggere. Byen er kanskje mest kjent for sitt amfiteater som stammer fra det første århundre før Kristus. I dag er dette blant de største og best bevarte monumenter etter antikk byggekunst i Kroatia. Her ble det avholdt gladiator– og ridderkamper, kamper mot ville dyr og andre forestillinger. Alt dette inngikk i datidens underholdning. Godt vi slipper i dag. Det var plass til 23.000 mennesker i amfiteateret.

Etter et opphold her, kjører vi opp til Rovinj for å tilbringe ettermiddagen. Rovinj med sine ca 14.000 innbyggere er et av våre favoritt reisemål. Det hersker en helt egen atmosfære, liv og røre her. Man kan utmerket godt oppsøke de mest travle turistområdene i byene og la nettopp det prege sitt inntrykk av byen – men det er også fullt mulig å ta seg en rusletur opp til kirken, på høyden – midt inne i byen. Basilikaen bygget i barokk stil har navnet til Sankt Euphemia. Ta gjerne en av de mindre travle gatene, de små smugene – opp eller ned på din vei.

Koper og Trieste blir utfluktsmål en av de andre utfluktsdagene. Trieste er en storby med omkring 200.000 innbyggere og var under dobbeltmonarkiet Østerrike – Ungarn i perioden 1867 – 1918 imperiets viktigste havn. Byen har bygget seg opp på handel, men har også vært et senter for litteratur og musikk.

Koper i Slovenia besøker vi på vei hjem fra Trieste.

Grožnjan, Motovun og vingården Roxanich blir også et utfluktsmål for oss under oppholdet i Novigrad. Byene Grožnjan og Motovun er bygget på klippeaktige høydedrag i landet innenfor Novigrad. Byene er populære blant kunstnere, billedhuggere og livs-nytere, noe som setter sitt preg på landsbylivet. I området her finnes det også rikelig med trøfler og de selges i rikt monn. Mulighet for smaksprøver og å kjøpe. Vi skal også besøke vingården Roxanich før vi returnerer til vårt hotell for middag. På vingården blir det selvsagt anledning til både smaksprøver og til kjøp.

Dag 11

Lørdag 9. oktober 2021: Novigrad – Vipiteno – Matrei am Brenner, ca 440 km: Frokost på hotellet – og farvel med Kroatia for denne gang. Vi pakker ut vår bagasje, inn i bussen og kjører mot Italia. I løpet av formiddagen kjører vi gjennom rike, flate jordbruks-områder mens vi etter hvert dreier innover i fjellene – mot de italienske alpene. Veiene her er både svingete og smale, så det tar den tiden det tar. Litt utpå ettermiddagen stopper vi i den kjente vintersportsbyen Cortina d’ Ampezzo for å ha oss en pause – og for å få et lite inntrykk av byen. Etter et par timer her, fortsetter vi frem mot Brixen, Vipiteno og vi tar fatt på oppstigning til det berømte Brenner-passet. Vi krysser grensen inn til Østerrike, til delstaten Tyrol – og i Matrei am Brenner stopper vi for dagens middag og overnatting på et trivelige hotell.

 

Dag 12

Søndag 10. oktober 2021: Matrei am Brenner – Bad Brückenau, ca 500 km: Nok en god frokost blir vi tilbudt – og den danner en god start på dagen. Hvilken dag som venter oss! Kjøreturen vil bringe oss fra høydepunkt til høydepunkt. Fra Matrei, over Europabrücke og ned forbi den kjente hoppbakken ved Berg-Isel mot Innsbruck, Tyrols ubestridte hovedstad. Vi dreier vestover og kjører opp mot «solplatået» – Sonnenplateu. I området her finner vi også Tysklands høyeste fjell – Zugspitze – som ligger akkurat på grensen til Østerrike. Vi krysser inn i Tyskland og fortsetter nordover på det som er Europas lengste motorvei innenfor ett og samme land, Bundesautobahn 7 som strekker seg helt opp til den tysk/danske grensen ved Flensburg. Et stopp blir det også denne ettermiddagen i byen Rothenburg ob der Tauber – en av den tyske romantikkens virkelige perler av en by. I Bad Brückenau sjekker vi inn for middag og overnatting.

 

Dag 13

Mandag 11. oktober 2021: Bad Brückenau – Celle – Neumünster, ca 510 km: Igjen nyter vi en tysk hotellfrokost. Formiddagen legger vi opp til skal være en effektiv transportetappe. I rask rekkefølge passerer vi kjente byer som Fulda, Kassel, Göttingen og Hannover mens vi kjører motorvei. Nord for Hannover begynner vi på naturområdet Lüneburger Heide. Vi dreier av til en landevei og stopper for et opphold i middelalderbyen Celle. Her er det trivelig å rusle rundt, sette seg ned på en fortausrestaurant – eller besøke Schloβ Celle på egen hånd.

Vel om bord i bussen har vi igjen funnet våre komfortable seter. Reiselederen har kanskje servert en kopp kaffe – og snart passerer vi storbyen Hamburg. Vi er nå i delstaten Schleswig-Holstein og ved byen Neumünster gjør vi stopp for dagens hotellovernatting. Felles middag spiser vi selvsagt også denne dagen.

 

Dag 14

Tirsdag 12. oktober 2021: Neumünster – Flensburg – Hirtshals, ca 460 km: Starter dagen med frokost – og vi har det ikke travelt denne dagen. I rolig tempo begir vi oss nordover til Flensburg hvor vi har lagt inn et lite handlestopp ved Citti Grossmarkt. Kanskje blir dette siste mulighet for å få seg en smak av de gode, tyske kakene på denne turen? Bakeriet er der i alle fall – og da er kakene å få kjøpt! Vi tar oss god tid nordover Jylland. Stopper med jevne og behagelige mellomrom, slik vi har gjort på hele turen frem til nå.

Hirtshals ankommer vi i god tid før ferjeavgang med Fjordline kl 20.00 til Stavanger og Bergen. Alle får tildelt sine lugarer om bord. Felles aftensbuffèt inkludert drikke står deretter klart til våre gjester – og vi koser oss resten av kvelden om bord.

 

Dag 15

Onsdag 13. oktober 2021: Ankomst Stavanger – Haugalandet – Stord – Bergen (Fjordline) – Knarvik: Allerede kl 06.30 ankommer cruiseferjen Risavika utenfor Stavanger. De som har avstigning i Stavanger, på Haugalandet eller Stord følger sjåføren og turbussen i land og blir satt av etter hvert på de respektive avstigningssteder. De øvrige, som skal til Bergen og området rundt – blir om bord sammen med reiselederen og møter igjen turbussen og sjåføren i Bergen når cruiseferjen ankommer kl 12.30.

 

Tilleggs informasjon

15 dager kun kr 16.550,- pr. person

Avreisedato: Onsdag 29. september 2021

Retur: Onsdag 13. oktober 2021

 

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  2 overnattinger i delt innvendig dobbelt-lugar m/ dusj/WC oppe i båten hos Fjordline

¨  12 hotellovernattinger i delt dobbeltrom m/ dusj/WC på hoteller underveis på turen

¨  14 frokoster

¨  14 middager, 2 av dem aftensbuffèt om bord og inkludert drikke til

¨  Drikke til middagene på hotellet i Kroatia, valgfritt hvit/rød vin, øl, brus, juice eller    mineralvann

¨  Utflukter som beskrevet i Kroatia, eventuelle inngangsbilletter betales i tillegg av hver enkelt

¨  Alle ferjer, veiavgifter og bompenger

Tillegg for innvendig enkeltlugar kr 975,- totalt for begge veier med Fjordline. Tillegg for utvendig dobbeltlugar kr 500,- pr person for begge veier.

Tillegg for enkeltrom kr 2.475,- totalt for alle 12 nettene.

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag