Tyske julemarkeder | Husum, Hamburg & Flensburg | 6 dager

Hjem » Reiser » Tyske julemarkeder | Husum, Hamburg & Flensburg | 6 dager

Tyske julemarkeder er blitt egne reisemål! Noen av våre gjester «samler» til og med på julemarkedog fører oversikt; hvilke julemarkeder har vi vært på – og hvilke har vi til gode? Førjuls- og fest -stemning er bare et par stikkord for hva vi kan oppleve på tyske julemarkeder. Vakkert dekorerte salgsboder, markedsplasser som både lukter og smaker jul. Glühwein, brente mandler og alskens godt av sukkertøy, sjokolade og ikke minst; «bratwurst» – stekte pølser og annet godt kjøtt fra grillen. Vi skal oppholde oss i den koselige lille byen Husum. Byen ligger ved havet på vestkysten og har et koselig julemarked med alt som hører til. På utreisen og hjemreisen tar vi Fjord Line og overnatter i utvendige lugarer! Blir med på en avslappende førjulstur!

Reiseprogram

Dag 1

Bergen (Fjordline) – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Åsane Terminal kl 13:15 før vi også har påstigning ved Bergen Busstasjon, perrong P kl 13.30. Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder ombord i Fjordlines cruiseferje. Det blir en flott seiling sørover langs kysten mot Stavanger. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i bussens bagasjerom. Alle våre gjester bor om bord i utvendige dobbeltlugarer med dusj/WC. Vi møtes for å spise fra det store buffétbordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert. Resten av kvelden nyter vi om bord mens skipet seiler i rolig fart mot Hirtshals.

Dag 2

Hirtshals – Husum, ca 405 km: Frokostbuffèten står
dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 12.00 klapper cruiseferjen til kai i Hirtshals, fiskerlandsbyen som vel nå mer er å regne som et
trafikk- og ferje-knutepunkt, selv om det fortsatt er fiskebåter som «lander fangsten» sin her. I jevnt tempo kun avbrutt av et stopp underveis, følger vi motorveien E45 sørover. Milene glir raskt unna. Vi tar et par timers stopp i Flensburg for å se på julepyntede gater og butikker, og vi får sikkert handlet litt også om det er ønsket. Fra Flensburg er det en liten times kjøring til vestkysten og byen som er vårt mål; Husum. Her skal vi overnatte 3 netter på Hotel am Schlosspark, som er et koselig 4 stjerners hotell i byen, bare noen få minutters gange fra havnen og markedsplassen. Det blir felles middag på hotellet etter innsjekk. De andre dagene er det ikke inkludert middag på hotellet, men det kan velges som tilvalg når man bestiller reisen.

Dag 3

Opphold i Husum: Vi koser oss med en god frokost på hotellet. I dag har vi virkelig tid til å nyte livet og alt Husum har å by på. Vi kan kose oss på julemarked, spise julekaker og drikke Glühwein eller annet godt. Vi kan shoppe i butikkene, eller på markedet. Her er det noe for en hver smak.

Dag 4

Opphold i Husum – Utflukt til Hamburg: Først en god frokost på hotellet, så setter vi oss i vår komfortable buss og kjører mot Hamburg. Vi kjører direkte til Mönchebergstrasse hvor vi koser oss på julemarkedet. Det store Karstadt varehuset i gata er også julepyntet og vel verdt et besøk. En god lunsj får vi kjøpt på en av byens mange restauranter. Noen foretrekker kanskje bare å spise og drikke fra bod til bod på julemarkedet. Gode pølser, kaker og Glühwein hører med på julemarked. I nærheten er det også flere lokale julemarkeder, så det er bare å ta på gode sko om man vil rekke over mye! Sent på ettermiddagen går turen tilbake til Husum.

Dag 5

Husum – Flensburg – Aarhus – Hirtshals, ca 405 km: Også denne dagen starter vi med å spise fra en deilig frokost-buffèt på hotellet. Vi pakker rolig ut vår bagasje i turbus-sen. Igjen er det lurt å tenke på hvordan man pakker saker og ting. Kanskje trenger man bare en mindre bagasje til natten om bord hos Fjordline? En drøy time etter avgang gjør vi et stopp for litt grensehandel. Litt fattigere på euro, dersom innkjøp er gjort, kjører vi gjennom Sønderjylland og frem til Aarhus. Og videre til Hamburg. Vi ankommer med turbussen til Hirtshals i god tid før avgang med Fjordlines cruiseferje MS Stavangerfjord kl 20.00. Alle våre gjester bor i utvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store julebordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert. Resten av kvelden nyter vi ombord, mens skipet seiler i rolig fart gjennom natten mot Stavanger.

Dag 6

Stavanger (Risavika) – Bergen – Stavanger: Frokostbuffèten står dekket om bord i skipets restaurant. Allerede kl 06.30 siger MS Stavangerfjord inn til kai i Risavika utenfor Stavanger. For våre gjester som skal videre til Haugesund så kjører ikke bussen i land før i Bergen, men bor man i Stavanger og så er det mulig å stige av båten her. MERK at da må bagasjen med om bord siden bussen ikke kjører i land. MS Stavangerfjord anløper Bergen kl 12.30. Fra Fjord-lines terminal i Bergen kjører vi frem til Bergen Busstasjon og videre frem til Haugesund og så videre til Stavanger bussterminal hvor turen avsluttes. Takk for turen – velkommen igjen på ny tur med oss!

Pris og annen informasjon

TURPRIS

6 dager kun kr 9.500,- pris per person ved påmelding innen 15. september 2024, deretter kr 10.500,- per person

Avreisedato: Søndag 1. desember 2024
Retur: Fredag 6. desember 2024

Turprisen inkluderer:
» Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør
» Velorientert reiseleder
» Fjord Line Bergen – Hirtshals tur/retur
» 2 overnattinger i delt utvendig dobbellugar
» 3 overnattinger i delt dobbeltrom på hotell
» 5 frokoster
» 3 middager (DAG1, DAG 2, DAG 5)
» Utflukter som beskrevet i programmet, eventuelle inngangspenger er ikke inkludert
» Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 1.900,- (utvendig lugar)
Tillegg for middag på hotellet (tirsdag kl. 19.00) kr 340,-
Tillegg for middag på hotellet (onsdag kl. 19.00 kr 340,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll!

Reisefakta

Når
1. – 6. desember 2024
Antall dager
6
Avreise fra
Bergen
Pris
Kun kr 9.500,- per person ved påmelding innen 15. september 2024, deretter kr 10.500,- per person

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.