Flotte opplevelser!

Flotte opplevelser!

Ungarn & Tsjekkia | Balatonsjøen | Buss | Risdal Touring

KUN 13.990,- per pers.
ved påmelding før 15. februar
Når
19.-30. mai
Antall dager
12
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Hvem har ikke hørt om Balatonsjøen, som var et yndet feriested for eliten i de tidligere østblokklandene. Vi bor i Balatonkenese, og tar utflukter herfra til Budapest og Tihany med sitt kjente kloster. På vei nedover i Europa får vi med oss både tyske opplevelser og vakre Tsjekkiske byer. I Østerrike får vi med oss omvisning i hovedstaden Wien. Vi besøker Stift Melk og Lienz før vi igjen legger ut på gode tyske veier nordover. Bli med på en innholds- og opplevelsesrik tur!

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter ut fra de respektive påstigningsstedene, fra Stavanger i vest og kjører E39 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig! Kl 16.30 har vi avgang med DFDS Seaways til København, vi får tildelt våre lugarer m/ dusj/WC – alle beliggende oppe i båten, og vi møtes etter hvert til felles buffètbord i restauranten.

Dag 2

En deilig frokostbuffèt står klar og venter i restauranten før skipet klapper til kai i København kl 09.45. Vi kjører ut av den danske hovedstaden og sørover Sjælland. Snart krysser vi over til Falster og vi tar veien ned til ferjehavnen i Gedser. Herfra blir det sjøreise med Scandlines over til Rostock, beliggende i det som før var Øst-Tyskland. Turen tar 1 time og 45 minutter. Fra Rostock kjører vi mot Berlin og sjekker inn på vårt hotell i utkanten av byen. Her koser vi oss også med dagens middag. Ca 440 km.

Dag 3

Frokost på hotellet før en interessant dagsetappe ligger foran oss. Vi kjører ut av Berlin og setter kursen mot Dresden. Som også blir kalt for Tysklands Firenze. Vakker by. Snart krysser vi grensen inn til Tsjekkia og vi passerer Praha på vår ferd mot České Budějovice. Sentralt i byen sjekker vi inn for middag og overnatting 2 netter. Ca 495 km.

Dag 4

Vi koser oss med en deilig frokostbuffèt på hotellet før det er klart for en kort kjøretur til dagens utfluktsmål; den spesielle og severdige byen Český Krumlov. Kun ca 14.000 innbyggere bor her, men den har både en rik historie og ikke minst; rik kulturarv i form av et godt bevart bysentrum som ligger her ved bredden av elva Vltata. Byen ligger nær opp til grensen med Østerrike, og opp gjennom årene har byen tilhørt så vel Østerrike som Tyskland. I 1602 kjøpte keiser Rudolf II av det Tysk-romerske riket  byen fra adelsfamilien Rosenberg – slik ble det altså gjort på den tiden…. I dag er byen inntatt på den såkalte «verdensarv-listen» til UNESCO, og det forstår vi godt når vi rusler omkring her og tar inn over oss inntrykkene. Vi kjører tidlig om ettermiddagen i retur til vårt hotell, og det blir derfor tid til avslapning før middag – eller en rusletur inn på torget av gamlebyen i České Budějovice. Ca 60 km.

Du kan lese mer om byen her.

Dag 5

Igjen nyter vi en deilig hotellfrokost før vi finner våre komfortable seter i turbussen. Dagen i dag skal bringe oss frem til Ungarn og vårt opphold ved Balatonsjøen, men først skal vi inn i Østerrike – og vi skal gjøre et stopp midt på dagen i Wien. Her får vi også med oss en lokalkjent guide som vil bli med bussen og vise oss de best kjente severdighetene. Fulle av gode inntrykk legger vi ut på neste etappe. Vi krysser snart grensen til Ungarn og vi passerer etter hvert storbyen Györ, hvor jo opptil flere kjente, norske håndballprofiler har holdt til. Underveis får vi også et inntrykk av livet på den ungarske landsbygda – og vil nok legge merke til en viss forskjell i levestandard fra bygd til by. Utpå ettermiddagen får vi de første blikk av Balatonsjøen og snart etter sjekker vi inn for middag og overnatting på det som skal bli vårt hjem de neste 4 dagene – Hotel Marina-Port i Balatonkenese, 4-stjerner. Et flott rekreasjonshotell med stort, innendørs svømmebasseng. Ca 410 km

Dag 6-8

Alle dagene spiser vi av den deilige frokostbuffèten på hotellet, før resten av dagen er til fri disposisjon. Første dagen vi er her, bruker vi til å gjøre oss kjent med de nærmeste omgivelser – byen Balatonkenese har omkring 3.600 fastboende, mens det om sommeren oppholder seg mange flere mennesker her. Vi skal besøke halvøya Tihany – som også har et kjent kloster. Området rundt Balatonsjøen er også kjent for sin vinproduksjon, og vi forsøker å legge opp til en vinsmaking med anledning til å få kjøpt med seg lokal vin. Fredagen legger vi opp til heldagsutflukt med den ungarske hovedstaden, Budapest, som reisemål. Byen ligger ca 115 km fra Balatonkenese og vel fremme møter vi vår lokalkjente, svensktalende byguide som tar oss med på en interessant rundtur. Som kjent består byen først og fremst av to bydeler, Buda og Pest – som deles av den mektige elven Donau. Vi avslutter dagen i Budapest med middag og folkloreshow, før vi utpå kvelden returnerer til vårt hotell ved Balatonsjøen. Siste dagen før vi starter på hjemreisen beregner vi å ta det litt med ro. Vi koser oss i og rundt hotellet. Kanskje noen timer på stranden kunne friste?

Du kan lese mer om Balatonsjøen her.

Dag 9

Etter nok en deilig frokost er det på tide å ta farvel med vårt vertskap for denne gang. Kursen settes tilbake mot Østerrike og vi passerer utkanten av Wien. Selv om vi nå har startet hjemreisen, betyr det slett ikke at turen er over og at vi ikke har flere opplevelser i vente…. Utpå dagen stopper vi nå ved det verdensberømte Stift Melk. Et benediktinerkloster som har sine historiske røtter her tilbake på 1000-tallet, mens den nåværende bygningen ble oppført fra 1702 – 1746. Et imponerende byggverk, som langs hovedaksen er mer enn 320 meter langt! Vi får med oss en guide som tar oss med på en drøy times rundtur. Litt tid på egen hånd blir det også, ikke minst for å beundre utsikten over Donau og Wachau som området heter. Siste etappen tar oss i løpet av en god times kjøring frem til Linz hvor det blir middag og overnatting på vårt hotell. Ca 410 km.

Dag 10

Dagen starter med sedvanlig og god buffètfrokost før vi tar veien fatt. Først mot Tyskland og grensebyen Passau. Midt på dagen stopper vi i Regensburg. Gamlebyen i Regensburg og bydelen Stadtamhof på Donaus venstre bredd er oppført på UNESCOs liste over verdensarven. Regensburg er en av de eldste byene i Tyskland. I skriftlige kilder nevnes stedet som et romersk kastell omkring år 80. Etter et par timer her kjører vi videre og kommer snart forbi kjente steder som Hof, Jena, Gera og Leipzig før vi kommer frem til Halle og vårt hotell. Middag og overnatting Ca 600 km.

Dag 11

Vi nyter nok en deilig hotellfrokost. Innsetting av bagasje i bussen og videre ferd hjemover. Turens nest siste dag skal bringe oss nye opplevelser. Fra Halle kjører vi til den trivelige byen Wernigerode, som kanskje er litt ukjent for mange av oss. Vi har vært der før, og erfart at her trives vi nordmenn! En by med omkring 34.000 innbyggere – og med aner tilbake i alle fall til år 1121. Den ligger i utkanten av Harz-området og har en stor samling av tradisjonelle bindingsverkshus. Her får vi litt tid for å gå rundt og kose oss før vi fortsetter videre forbi Braunschweig og nordover Lüneburger Heide mot storbyen Hamburg. Middagen denne dagen har vi, som vi ofte gjør, lagt til en trivelig restaurant underveis i Schleswig-Holstein. Ved den tysk/danske grensen gjør vi et stopp for litt grensehandel før vi tar unna siste etappe, en times kjøretur frem til Kolding hvor det blir overnatting. Ca 620 km.

Dag 12

Vi starter dagen med nok en god hotellfrokost før vi legger ut på den danske motorveien som raskt tar oss nordover forbi Aarhus og Allborg. Til Hirtshals ankommer vi i god tid før ferjeavgang kl. 12.15. Vi setter kursen mot Kristiansand. For de som ønsker det er mulig å forhåndsbestille buffet ved påmelding til turen. Dette koster 299,- . Beregnet ankomst til den «sørlandske hovedstaden» kl 15.30 og straks etter ilandkjøring og tollklarering fortsetter vi frem til de respektive avstigningssteder.

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag