Møt våren her!

Møt våren her!

Vårfølelse | Spania & Frankrike | Fly | Risdal Touring

KUN 11.990,- per pers.
Når
1.-9. april
Antall dager
9
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Bestill

Spanske & Franske vårfølelser!

Vi kjører til Oslo før vi sjekker inn på et av Norwegians fly som bringer oss til Alicante. Vel fremme venter buss på oss og kjører oss frem til Calpe for overnatting 4 netter. Under oppholdet blir det lagt til rette for utflukter, men også tid til å utforske på egenhånd.

Vi kjører til Barcelona hvor vi også skal utforske severdighetene under oppholdet før siste etappe bringer oss til Aix-en-Provence for overnatting 2 netter. Deretter blir det flytur også på hjemreisen fra Nice og til Oslo.

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter ut fra Stavanger Byterminal tidlig på morgenen og fortsetter sørover E39 mot Sørlandet. Mulighet for påstigning underveis, også videre fra Kristiansand og langs E18 innover mot Oslo. Underveis stopper vi med jevne og behagelige mellomrom for å strekke litt på kroppen – selv om bussens komfort er fremragende. Fra Oslo fortsetter vi det korte stykket nordover til Oslo Lufthavn Gardermoen hvor vi sjekker inn på et av Norwegians fly til Alicante, med flyavgang kl 20.00. Ankomsten er beregnet til kl 23.45 og vel fremme står vår buss og venter på oss – klare for å kjøre oss til Calpe. I byen Calpe – med den berømte klippen – finner vi vårt hotell for de neste 4 nettene, Hotel Bahía Calpe by Pierre & Vacances. Les gjerne mer om hotellet her.

Dag 2-4

Opphold i Calpe:

Vi har frokost og middag inkludert hver dag under oppholdet i Calpe – og til middagene er det også inkludert 1/2 liter vann eller 1/4 liter vin. Calpe er en velkjent turistby på Costa Blanca – som oversatt til norsk betyr noe slikt som «den hvite kysten». Byen Calpe har i underkant av 30.000 innbyggere. Klimaet er varmt og behagelig hele året gjennom, med en temperatur på 19ºC som årsnitt. I slutten av mars ligger temperaturen på 15-20ºC, og det er jo noe helt annet enn mars-været hjemme i Norge.

Utflukter under oppholdet

Vi skal også besøke markedet i Altea – kanskje en tur som kombineres med besøk ved Den norske sjømannskirken i Albir-Villajoyasa – for øvrig et meget idyllisk sted. I Altea besøkes også det kjente markedet som har et yrende folkeliv. Storbyen Benidorm ligger en kort kjøretur unna oss – og vil også være reisemål for en utflukt en av dagene. Vår reiseleder er for øvrig med på hele turen – og har faste oppmøtetider i resepsjonen på hotellet slik at man kan få assistanse til diverse dersom behov og ønskelig.

 

Dag 5

Vi starter dagen med frokost på hotellet før det er på tide å ta farvel med Calpe for denne gang gang. Nå skal vi nordover langs Middelhavs-kysten. Forbi kjente byer som Valencia og Tarragona – og frem til Barcelona-området for middag og overnatting 2 netter. Hotellet ligger litt nord for Barcelona, i området som heter Badalona

Dag 6

I Barcelona:

God start på dagen – med en god frokost på hotellet! Vi setter oss deretter i bussen og kjører inn i sentrum av Barcelona. Her får vi først en tur med lokalguide, deretter noen timer på egenhånd i denne vakre byen. På ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet for middag og overnatting

Dag 7

Frokost først og deretter er det utpå formiddagen grensekryssing til Frankrike. Etter å ha passert storbyer Narbonne, dreier vi ut mot et spesielt kystlandskap – og tar en god pause midt på dagen i den franske byen Séte. En havneby som har utviklet en sterk og spesiell, kulturell identitet – innbyggerne her er svært stolte av sin historie, sin by og sitt gode kjøkken. Vi koser oss her før vi kjører videre frem mot Aix-en-Provence og vårt hotell for de neste 2 nettene.

 

Dag 8

I Aix-en-Provence:

Vi skal bruke dagen på å gjøre oss bedre kjent med Aix-en-Provence. Vi får med oss en lokalguide på tur rundt i Aix som byen bare kalles på folkemunne. Byen er opprinnelig et gammelt romersk spa-anlegg, og fortsatt full av vakre fontener med naturlig kildevann. I dag er Aix- en-Provence en vakker og velstelt universitetsby, med en av Europas vakreste hovedgater, helt dekket av platantrær om sommeren.

Dag 9

Frokost på hotellet. Bussen vår, og selvsagt sjåføren, kjører oss til flyplassen i Nice – drøyt et par timers kjøretur fra hotellet. Ombordstigning i Norwegians fly som kl 13.35 letter og har kurs for Oslo Lufthavn Gardermoen. Kl 16.25 er det planlagt landing – og når vi alle er klare går vi ut til vår ventende buss og sjåfør. Tidlig på ettermiddagen passerer vi hovedstaden vår, eventuelle avstigende gjester får stige av bussen – og vi fortsetter sørover E18 mot Sørlandet og Kristiansand hvor vi beregner å være fremme ca kl 23.00. Underveis stopper vi for å strekke på oss og for en matbit (ikke inkl.) og fra Kristiansand fortsetter vi vestover E39 mot Rogaland og Stavanger.

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom på hotellene kr 1990,-,- pr person

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag