NYHET!

NYHET!

VÅRSTEMINING I LIDKÖPING | RISDAL TOURING

KUN 6.100,- per pers.
Når
15. - 18. april 2024
Antall dager
4
Avreise fra
Flekkefjord/Kristiansand/Skjelsvik
Bestill

Våren er i luften og vi setter kursen over Oslofjorden til vårt broderland – Sverige. Turen går til bredden av Sveriges største innsjø Vänern. Her finner vi den lille svenske byen Lidköping. Fra hotellet Best Western Edward skal vi utforske byen og Trollhättan. Det blir mulighet for en tur ut til Läckö slott, for en guidet omvisning i naturskjønne og historiske omgivelser. For de som ønsker er det også mulig å bli med på ølsmaking i Trollhätten. På utreisen reiser vi over Oslofjorden fra Horten til Moss og på returen benytter vi oss av Color Line fra Strømstad til Sandefjord. Bli med på en hyggelig «ny» tur!

 

Tagger:, , , , , ,

Turprogram dag for dag

DAG 1

Mandag 15. april 2024

Flekkefjord – Kristiansand – Horten – Moss – Lidköping, ca 600 km: Vi starter turbussen fra Flekkefjord Rutebilstasjon kl 08.00, deretter kjører vi E39 frem til Kristiansand, her går videre på E18. Langs ruten er det mulighet for påstigning. Vi gjør også et lengre lunsj stopp før Horten (ikke inkl.). I Horten krysser vi Oslofjorden til Moss. Så er vi ute på E6 sørover til Sverige. Ved Uddevalla går turen innover i landet til Lidköping. Vi gjør stopp langs veien og kjører normalt aldri mer enn 2 – 2,5 timer mellom vært stopp. Vi sjekker inn på hotellet Best Western Edward Hotel i sentrum. Her samles vi til fellesmiddag i hotellets restaurant etter innsjekk.

 

DAG 2

Tirsdag 16. april 2024

Opphold i Lidköping: Vi spiser frokost på hotellet på morgenen. Allerede kl. 10.00 samles vi i resepsjonen og gjør oss klare til avreise. Turen går et kort stykke ut fra byen til øya Kållandsö her finner vi Läckö slott. Slottet stammer fra 1298 og har spilt en viktig rolle i handelen på Vänern og lokalsamfunnet. I år 1527 ble det ervervet av det svenske kongehuset. Her får vi en guidet omvisning, etter dette er det nok mange som kan tenke seg en spasertur langs de mange stiene i skogen rundt. (denne utflukten må man melde seg på ved påmelding til reisen. Til avtalt tid returnerer vi tilbake til Resten av dagen til fri disposisjon, denne dagen er det ikke middag på hotellet. Reiseleder kan være behjelpelig med å anbefale ulike spisesteder i gangavstand til hotellet.

 

DAG 3

Onsdag 17. april 2024

Opphold I Lidköping: Vi spiser frokost på hotellet. Kl. 10.30 samles vi i resepsjonen og gjør oss klare for dagens utflukt. Turen går sørover til den kjente svenske byen Trollhättan. Vi gjør et raskt stopp i sentrum av byen hvor de som ikke skal videre på ølsmaking kan gå av. De som har bestilt ølsmaking fortsetter ut til et lokalt bryggeri ute på Åkersberg. Ca. kl. 12.00 får vi en omvisning etterfulgt av ølsmaking. Etter ca. 1,5 t. tar turbussen oss med inn til sentrum igjen hvor vi kan nyte resten av ettermiddagen. Kl. 16.30 samles vi på avtalt sted i sentrum og kjører tilbake til Lidköping. Denne dagen er det heller ikke middag inkludert på hotellet.

 

DAG 4

Torsdag 18. april 2024

Lidöping – Strømstad – Sandefjord – Kristiansand – Flekkefjord, ca 500 km: Vi spiser en siste frokost på hotellet. Vi gir oss litt tid på formiddagen før vi sjekker ut fra hotellet.  På veien hjemover blir det litt kanskje litt tid for grensehandel rundt Strømstad. I god tid til avgangen kl. 13.40 med Color Line ankommer vi Strømstad. Det er mulig å bestille plasser i buffeten ved påmelding til turen. Vi ankommer Sandefjord kl. 16.10. Deretter går turen sørover til de respektive avstigningsstedene. Vi takker for en hyggelig tur full av nye inntrykk og bekjentskaper!

 

Turprisen inkluderer

TURPRIS

4 dager kun kr 5.550,- Pris per person ved påmelding innen 15. februar 2024, deretter kr 6.100,- per person

Avreisedato: Mandag 15. april 2024

Retur: Torsdag 18. april 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Reiseleder

¨  Color Line Strømstad – Sandefjord (DAG 4)

¨  3 hotellovernattinger i dobbeltrom

¨  3 frokoster

¨  1 middag (DAG 1)

¨  Alle skatter og avgifter

Tillegg for enkeltrom kr 1.800,-

Tillegg for buffet på hjemreise kr 249,-

Tillegg for utflukt/omvisning på Läckö Slott kr 150,-

Tillegg for ølsmaking kr 350,-

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag