NORSKE OPPLEVELSER

NORSKE OPPLEVELSER

VESTLANDSOPPLEVELSER | HARDANGER | HAUGALANDET | SETESDALEN

KUN 12.250,- per pers.
Pris ved påmelding innen 1. mars 2024
Når
24. - 29. mai 2024
Antall dager
6
Avreise fra
Oslo/Kristiansand/Stavanger
Bestill

Det er lite som er så vakkert som vårt eget land. De mektige fjordene og høye fjellene på Vestlandet er nok til å ta pusten fra enhver, og det er nettopp hit vi vil ha med deg! Vår behagelige turbuss henter deg ikke langt fra der du bor for å bli med på en tur full av opplevelser. Her skal vi innom bortgjemte perler og kjente turistmål som er vel verdt et besøk. Odda, Ulvik og Haugesund er noen av plassene vi skal besøke, med mulighet for spennende utflukter underveis. Vi skal blant annet oppleve den berømte Siderruta som tar oss med innom tre tradisjonsrike siderprodusenter. Her er det mye inkludert, og opplevelsene kommer på rekke og rad. Bli med på en spennende tur!

 

Program dag for dag

DAG 1

Fredag 24. mai 2024 

Oslo – Kristiansand – Haugesund: Vi starter som vanlig  opphentingen fra Oslo. Vi plukker deg opp langs E18 og E39 mens vi kjører vestover. På veien dit stopper vi jevnt og trutt for en liten beinstrekk og noe å bite i for de som måte ønske det. Kilometerne flyr av gårde mens vi sitter i vår behagelige turbuss på veien mot dagens endepunkt, Haugesund og vårt flotte samarbeidshotell Quality Hotell Maritim. Vi blir kjent med turfølget vårt underveis, og kanskje treffer vi på noen kjente fjes som vi har reist med før? Vi beregner å være i Haugesund i kveldinga engang. Etter vi har sjekket inn og kommet oss på plass på hotellet som vi vil tilbringe to netter på, går turen ned til hotellets restaurant hvor det blir servert en deilig 3-retters middag.

 

DAG 2

Lørdag 25. mai 2024

Opphold i Haugesund: Vi står opp til vår første dag på tur. Nede i hotellets restaurantområde venter en nydelig hotellfrokost på oss når vi står opp denne dagen. For de som ønsker er det mulighet for å bruke denne dagen til å se seg om i Haugesund og bli bedre kjent med byen, og kanskje ta seg en handletur i en av de mange butikkene.
Hvis det skulle friste med noe annet er det mulig å melde seg på en flott tur ut til Utsira. Vi tar båten klokken 10.30 fra Haugesund til den lille øya ytterst i havgapet, seilingstiden ut til øya beregnes til litt over en time. Utsira byr på en lang og spennende historie hvor man har funnet tegn på bosetninger helt tilbake fra steinalderen.

Vi har gjort avtale med en lokal guide på Utsira som skal lære oss mer om historien til øya. Vi får også servert en deilig fiskesuppe til lunsj mens vi er på Utsira (inkl. i utflukten). Etter omvisningen og lunsj blir det anledning til å gå rundt og kikke litt på egenhånd. Vi tar båten tilbake til fastlandet klokken 16.30. Meld deg på denne utflukten for å oppleve øysamfunnet, som er Norges minste kommune målt i folketall. Resten av kvelden har vi til fri disposisjon i Haugesund. Det er ikke inkludert middag denne dagen, men for de som måte ønske er det mulighet for å bestille dette som et tillegg. Middagen servers da kl. 19.00 i hotellets restaurant.

 

DAG 3

Søndag 26. mai 2024

Haugesund – Ulvik: Vi spiser vår siste frokost på Haugalandet før vi setter kursen innover mot det mektige fjordlandskapet som venter innover mot Hardangerfjorden. Turen nordøstover tar vi i et behagelig tempo med stopp og opplevelser underveis. Vi tar et lengre stopp i  Rosendal. Her skal vi besøke det som er kjent som Baroniet. Baroniet ligger vakkert til i slående natur, og   består i et slott med en flott og velstelt hage.

Her skal vi får både  omvisning og en gjennomgang av historien til Baroniet, samt at vi skal spise lunsj sammen her (inkl. i turprisen). Slottet ble bygget i 1665, og  dette var da Skandinavias minste slott. I 1678 fikk herren på slottet   tildelt tittelen baron, og slottet fikk dermed status som  baroni. Etter et innholdsrikt besøk går turen videre mot Ulvik og Brakanes hotell. Hotellet ligger vakkert til  mellom fjord og fjell, dette landskapet tar nesten pusten fra en. Hvis vi er riktig så heldige, kommer vi også midt i blomstringen for de mange frukttrærne som Hardangerfjorden er kjent for, og som det blir produsert sider av. Nettopp denne prosessen skal vi få en smakebit av i morgen. Når vi ankommer hotellet, sjekker vi inn, og etter dette spiser vi middag sammen i hotellets restaurant.

 

DAG 4

Mandag 27. mai 2024

Opphold i Brakanes: Vi nyter en rolig frokost i vakre omgivelser. Formiddagen i dag kan brukes på å bli bedre kjent i Ulvik, eller kanskje benytte seg av noen av hotellets fasiliteter, det frister kanskje med en dukkert i hotellets basseng? Vi samles til avtalt tid for å ta fatt på det som  kanskje er turens høydepunkt, nemlig Siderruta. Siderruta tar for seg tre sidergårder som ligger i Ulvik, og vi bruker beinene som transportmiddel mellom gårdene. Siderprodusentene vi skal besøke er Hardanger Saft- og Siderfabrikk, Syse Gard og Ulvik Frukt- & Cideri. Gårdene ligger perfekt plassert i sydhellingen av Hardangerfjorden for produksjon av frukt til sider. Vi bruker litt over 20 minutter på å gå fra hotellet til første gården, etter dette ligger de på rekke og rad med kort avstand mellom gårdene. Vi får en innføring i produksjonen av Sider fra eple til saft og sider.

 

DAG 5

Tirsdag 28. mai 2024

Ulvik – Odda – Rysstad: Vi spiser vår siste frokost i dette vakre fjordlandskapet for denne gangen. Vi setter kursen sørover igjen mot Odda som ligger innerst i Sørfjorden. Her vil vi passere frukttrær i hopetall, og som sagt hvis vi er  riktig heldige vil vi se disse i full blomstring. Før vi ankommer Odda kommer vi til Tyssedal kraftverk. Her kan de som ønsker bli satt av på kraftmuseet for en omvisning. I sine glansdager sto dette kraftverket for hele 15% av Norges strømproduksjon, og var med på å muliggjør at Odda ble en industriby. Byen som ble grunnlagt på industri har etter hvert blitt kjent for andre ting også. Her kan du gå i koselige gater med gamle trehus, og sette deg langs brygga for å nytte litt lunsj (ikke inkl.). Eller kanskje sjekke ut et av prosjektene Lothepus har på gang. Her går det både i bobilcamp og bygging av stavkirke. For de som måtte ønske har vi lagt til rette for lunsj oppe ved Buerbreen og Buer restaurant. Denne restauranten ligger i virkelig flotte omgivelser, og er vel verdt et besøk mener vi. Transporten går fra Odda sentrum og opp 8 km inn Buerdalen. Denne er ikke inkludert, så gi beskjed når du melder deg på turen om du ønsker å være med. Vi setter oss i bussen og tar fatt på dagens siste etappe som skal ta oss til Setesdal og hotellet vårt på Rysstad. Her skal vi bo på vakre Sølvgarden hotell. Her får vi også servert en deilig 3-retters middag når vi   ankommer hotellet.

 

DAG 6

Onsdag 29.mai 2024

Rysstad – Oslo/Stavanger: Vi nyter en lang og deilig frokost før vi setter oss på bussen vår som skal ta oss hjemover mot våre respektive hjemplasser. Vi gjør stopp underveis, og sørger også for at på vår siste dag på reise får sett og opplevd ting nedover Setesdal. Vi planlegger med stopp på Evje hvor det blir tid for å se seg litt om. Turen går videre til Kristiansand. Her tar vi farvel med reisefølget vårt, og splitter lag. Noen tar bussen vestover mot Stavanger, mens  noen vil østover mot Oslo. Her kan det bli aktuelt at noen av oss vil benytte oss av ekspressbussen vår konkurrenten.no. Denne vil ha samme på- og avstigningsplasser som turbussen har. Vi sier takk for nå, og på gjensyn frem til neste tur!

 

Turpris

TURPRIS

6 dager kun kr 12.250,-

Pris per person ved påmelding innen
1. mars 2024, deretter kr 13.250,-.

Avreisedato: Fredag 24. mai 2024

Retur: Onsdag 29. mai 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  5 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  5 frokoster

¨  4 middager

¨  Omvisning, smaksprøve og lunsj Siderruta

¨  Omvisning og lunsj Baroniet i Rosendal

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 998,-.

Tillegg transport til Buer restaurant 100-

Tillegg Kraftmuseet kr 80,-

Tillegg utflukt til Utsira, inkl. lunsj 240,-

Middag dag 2 i Haugesund kr 320,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag