Ferje til Klaipėda

Vilnius
Ferje til Klaipėda

Vilnius & Riga | Litauen & Latvia | Risdal Touring

KUN 10.770,- per pers.
ved påmelding før 1. juni
Når
4.-12. september
Antall dager
9
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Denne gangen har vi laget en ny vri på tur til de baltiske landene Litauen og Latvia. Vi skal nemlig ta ferje fra Karlshamn i Sverige til Klaipėda i Litauen. Vi skal unne oss god tid i både Vilnius og i Riga til å nyte tilværelsen og utforske de spennende byene med så mye historie. Skandinavia, og ikke minst Norge – har knyttet sterke bånd til Baltikum. Små nasjonalstater i randsonen av Europa og med vår store, felles nabo i øst – Russland. Når de baltiske statene løsrev seg fra «jerngrepet» på begynnelsen av 90-tallet, var norske myndigheter og norsk næringsliv raskt på pletten med både moralsk og økonomisk støtte. På vei til Riga stopper vi ved den verdensberømte og unike «kors-høyden». Opplevelsene står i kø på denne turen, samtidig som det er god tid til å utforske områdene på egenhånd om ønskelig. Middag og frokost er inkludert hver dag.

Bli med på denne spennende turen!

Tagger:, , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Stavanger – Sørlandet – Oslo : Turen starter tidlig fra Stavanger og kjører langs E39 mot Kristiansand og videre østover E18 mot Grimstad og Arendal. Mulighet for påstigning underveis. Vi stopper også for å strekke litt på kroppen og for å kunne få kjøpt en liten matbit. Fra Oslo reiser vi kl 16.30 med DFDS til København. Ombord har vi reservert innvendige dobbeltlugarer. Vi møtes i restauranten for felles inkludert buffet.  Vi koser oss med hyggelig samvær om bord resten av kvelden.

Dag 2

København – Malmø – Karlshamn, ca 195 km : Vi ankommer København på morgenen, og etter en god frokost om bord er vi klare for i land stigning kl. 09.45. Vi har god tid og tilbringer noen timer i denne vakre byen på formiddagen. Deretter kjører vi ut av storbyen, over Øresundsbroen og mot nok en storby i nabolandet Sverige, nemlig Malmø. Vi har kursen mot Karlshamn og er her i god tid før ferjeavgang til Klaipėda i Litauen kl 19.00. Vel om bord møtes vi til felles 2-retters middag før resten av kvelden er til fri disposisjon.

 

Dag 3

Klaipėda – Vilnius, ca 310 km : Vi koser oss med deilig frokost og så fort ferja har lagt til kai kl 09.00 setter vi kursen mot Litauens hovedstad Vilnius. Vi kommer først til byen Kaunas hvor vi tar en stopp et par timer før vi midt på dagen er fremme ved vårt delmål for turen, Vilnius. Her blir det innsjekking på hotellet så fort det lar seg gjøre. Vi har god tid denne dagen til å utforske området litt på egenhånd før alle møtes til felles inkludert middag på hotellet på kvelden.

Dag 4

I Vilnius : Etter frokost på hotellet starter vi med en rundtur sammen med en lokalkjent guide slik at vi får et inntrykk av denne spennende byen med sin historie og sine severdigheter. I begynnelsen av 1987 oppstod det massedemonstrasjoner mot sovjetstyret i byen. I 1991 ble omsider Litauens selvstendighet anerkjent av Sovjetunionen – og på få år forvandlet både Vilnius og Litauen seg. Fra å være en grå «kommunistby» til å bli en moderne, europeisk by – med likhetstrekk til byer som København og Paris. Restauranter, hoteller og muséer har dukket opp siden selvstendighetserklæringen, og unge vilniusere forsvarer byens omdømme som verdens mest gjestfrie by! Vi koser oss med både avslapning, nye inntrykk og ikke minst; god mat og drikke!

Dag 5

Vilnius – Korshøyden – Riga, ca 350 km : Frokost før vi tar farvel med Vilnius for denne gang. Vi kjører i retning av byen Panevezys, forbi og frem til Siauliai. Her finner vi den berømte «korshøyden», som har blitt brukt som en stille demonstrasjon og minnested for slektninger og venner som har blitt tatt av dage av de ulike regimer som har regjert landet. Flere ganger er selvfølgelig disse korsene forsøkt fjernet av de til enhver tid sittende myndigheter – men de er like fullt kommet tilbake. Vi fortsetter frem til hovedstaden Riga hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 2 netter på vårt sentralt beliggende og komfortable hotell.

Dag 6

I Riga : Frokost på hotellet før vi har resten av dagen til fri disposisjon i den latviske hovedstaden. Vi får med oss en lokalkjent guide som skal vise oss rundt i byen. Riga har en befolkning på knapt 740.000 innbyggere og i regionen bor det rundt 1 million mennesker. Riga har derfor en storbys tilbud samtidig som den er meget konsentrert i sin bebyggelse og den fremstår som lett å ta seg frem i. Sovjetperioden preger fortsatt deler av byen og i denne perioden bodde det langt flere russere enn latviere i byen. Fremdeles utgjør den russisk-språklige delen av befolkningen omkring halvparten. Overnatting og felles middag på hotellet.

Dag 7

I Riga – avreise med cruiseferjen til Stockholm : Dagen i dag starter også med frokost på hotellet, før vi setter bagasjen vår ut i bussen – men har resten av formiddagen og første del av ettermiddagen til fri disposisjon i byen. Utpå ettermiddagen møtes vi på avtalt sted og kjører med bussen frem til ferjeterminalen for ombordstigning i cruiseferjen til TallinkSilja som kl 17.30 (lokal tid) har avgang til Stockholm. Om bord møtes vi til felles buffètbord i restauranten.

 

Dag 8

Stockholm – Halden, ca 485 km : Frokosten nyter vi om bord under innseilingen til Stockholm. Straks etter ankomst, kl 10.30 lokal tid, til den svenske hovedstaden blir det tollklaring og grensepasseringsformaliteter. Av og til tar dette litt tid, men snart befinner vi oss igjen om bord i den komfortable turbussen. I raskt driv og tempo følger vi gode, svenske veier – men vi har god tid til å være på tur denne dagen og riktig koser oss også på hjemvei. Vi krysser raskt gjennom Sverige til norskegrensen og satser på at vi fortsatt er velkomne i «gamlelandet». Snart nærmer vi oss Halden og vi sjekker inn for middag og overnatting på Thon Hotel Halden.

Dag 9

Halden – Grenland/Sørlandet/Stavanger, ca 315  km til Kristiansand : En deilig frokostbuffèt står dekket til oss på hotellet, før vi takker for oss og kjører opp til Moss for derfra å ta ferjen til Horten. Vel i land på Vestfoldsiden, finner vi raskt frem til E18 igjen – og nærmer oss etter hvert Telemark, Aust- og Vest-Agder. Etter hvert som vi når de forskjellige avstigningssteder er det å ta farvel med vårt reisefølge. Fra Kristiansand fortsetter kjøreturen hjem med de som har steget på bussen vestover langs E39 til Stavanger.

 

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom og lugar: 2.190,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag