Fantastisk tur, flott natur!

Fantastisk tur, flott natur!

Zell am See | Østerrike | buss |Risdal Touring

KUN 14.590,- per pers.
Når
11. - 20. juli 2021
Antall dager
10
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Kristiansand
Bestill

Sommer i Zell am See

Bli med oss på en flott tur til vakre Zell am See! Den flotte kombinasjonen av vann og majestetiske fjell gjør at området blir regnet som et av de vakreste landskapene i Alpene. Varierte reiseruter ned og hjem gjør denne turen til en av de virkelig anbefalelsesverdige for sommeren 2021. Husk både badedrakt og gode sko, her får du både i pose og sekk,- og for de som bare vil slappe av har vi et deilig hotell i sentrum. Kan det bli bedre?

Vi forholder oss til FHI sine regler og kjører med maksimum det antall passasjerer som til enhver tid er lov og med alle til enhver tid gjeldende hygienetiltak.

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Søndag 11. juli 2021: Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand – Svendborg, ca 350 km fra Hirtshals: Vi starter opp fra Stavanger på formiddagen og tar med gjester underveis langs E39 mot Kristiansand. En annen buss starter opp samme formiddag ved Telemarksporten og kjører E18 mot Kristiansand, også her er det muligheter for påstigning underveis. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Fjordlines nye flotte katamaran legger fra kai kl 13.30. Buffet om bord kan forhåndsbestilles hos oss ved påmelding til turen. Vel ankommet Hirtshals kjører vi ut på god dansk motorvei og kjører til Svendborg for middag og overnatting.

 

Dag 2

Mandag 12. juli 2021: Svendborg – Leipzig, ca 400 km: Deilig frokost på hotellet før vi setter oss i bussen og kjører på nye og ukjente veier, for de fleste, til Spodsberg hvor vi ferjer en kort tur over til Tårs. Derfra går turen til Gedser. Her går vi om bord i båten som tar oss over til Rostock. Vel ankommet Tyskland går ferden på tyske motorveier forbi Berlin og videre til området rundt Leipzig hvor vi finner vårt hotell for natten. Her har vi felles og inkludert middag på kvelden.

 

Dag 3

Tirsdag 13. juli 2021:

Leipzig – Zell am See, ca 600 km: Frokost på hotellet før vi igjen setter kursen sørover. I dag kjører vi mot de deilige østerrikske alper. Vi stifter bekjentskap, først med de tyske alper syd for München og så etter hvert med fjellene i Østerrike. Ved Oberaudorf kjører vi inn i Østerrike og vi kjører til Lofer og videre forbi Saalfelden og til reisen mål; vakre Zell am See. Beliggende mellom høye fjell ligger Zellersee og speiler de vakre fjelltoppene, og byen ligger vakkert til nede ved sjøen. Vi finner vårt hotell sentralt i byen, Hotel zum Hirschen, og er snart klare til felles middag. Se www.hotel-zum-hirschen.at/

 

Dag 4 - 7

Onsdag 14. – lørdag 17. juli 2021: I Zell am See/utflukter: Våkn opp,- eventyret venter! Vi starter med en deilig frokost og er klare for å utforske Zell am See. Her skal vi oppholde oss 5 netter og har da hele 4 dager til disposisjon i byen, og til utflukter. Første dagen benytter vi til å gjøre oss kjente i byen. En av dagene skal vi kjøre over Grossglockner og en dag tar vi en utflukt hvor vi rett og slett bare nyter det vakre området vi ferierer i. Vi kjører til Bad Gastein og Bad Hofgastein, derfra videre til den kjente hopp landsbyen Bischofshofen og videre over Leogang og tilbake til Zell am See. En skikkelig rundtur i flott terreng. Vi har da enda en dag til å utforske byen Zell am See, kanskje en tur med båt på sjøen vil friste, eller en tur med banen opp på Schmittenhöhe Her kommer vi opp i 1 965 moh. og kan ta gondol opp og gå ned, eller omvendt om man er riktig sprek. Det er selvfølgelig også mulig å ta gondolen begge veier, – eller bare nyte livet på  den fine plenen på badestranden. Du bestemmer,- det er din ferie! Alle dager har vi inkludert frokost og middag på hotellet.

Dag 8

Søndag 18. juli 2021: Zell am See – Würzburg, ca 490 km: I dag er det på tide å ta farvel med Zell am See og vårt vertskap for denne gangen. Etter en solid frokost pakker vi ut og setter oss i bussen, klar for nye eventyr. Vi kjører forbi Kitzbühl og videre forbi Ellmau og den berømte fjellrekken ved Wilder Kaiser. Her blir de fleste filmer og serier som har med alpene å gjøre spilt inn. Det er betagende vakkert i området. Videre kommer vi ned i Inndalen ved Kufstein og derfra over grensen og inn i Tyskland. Ferden videre tar oss forbi München og til Rothenburg an der Tauber. Underveis stopper vi for å finne et greit sted hvor det er mulig å få kjøpt seg litt lunsj. Videre går turen til området rundt Würzburg for overnatting og middag.

 

Dag 9

Mandag 19. juli 2021: Würzburg – Neumünster, ca 580 km: Frokostbuffèt på hotellet også denne dagen, før vi tar oss ut på veien igjen. Fra Würzburg kjører vi nordover mot Kassel og Göttingen. Vi vil gjerne gjøre denne dagen litt variert, og midt på dagen legger vi opp til et stopp underveis hvor det blir mulighet for å spise lunsj (ikke inkl.) før vi om ettermiddagen tar unna siste etappe. Hannover og Hamburg er de neste storbyene vi passerer på vår ferd, før vi er i delstaten Schleswig-Holstein. Middag og overnatting har vi lagt til et av våre gode samarbeidshoteller i Neumünster.

Dag 10

Tirsdag 20. juli 2021: Neumünster – Hirtshals – Kristiansand/Stavanger/Telemarksporten, ca 450 km til Hirtshals: Vi spiser deilig frokost på hotellet før vi igjen finner våre seter i bussen. Kursen settes igjen nordover og motorveien fører oss over ”Rendsburger Hochbrücke”, høybroen over Nord-Ostsee-Kanal som i norsk dagligtale som oftest benevnes Kieler-kanalen. Ved grensen gjør vi et stopp for å handle litt før vi kjører inn i Danmark og videre nordover langs gode danske veier. Vi kjører forbi Vejle og Aarhus og kommer utpå ettermiddagen også forbi Aalborg. Videre er veien kort til Hirtshals hvor vi også denne veien skal benytte oss av Fjordlines nye hurtigferje som reiser kl. 17.00. Om bord er det mulig å få kjøpt buffet til som bestilles ved påmelding til turen. Vi koser oss med mat og shopping på overfarten og beregner å være i Kristiansand kl. 19.15. Herfra går det en buss vestover og en annen buss tar med de som skal østover til sine respektive avstignings steder. Da gjenstår det bare å si velkommen igjen på neste tur!

 

Tilleggsinformasjon

Avreisedato: Søndag 11. juli 2021

Retur: Tirsdag 20. juli 2021

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  9 hotellovernattinger

¨  9 frokoster

¨  9 middager

¨  Ferje Kristiansand-Hirtshals t/r med Fjordline, Langelandslinjen, og Gedser-Rostock med Scandlines

¨  Utflukter som beskrevet (inngang/billetter ikke inkludert)

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.990,-

Buffet utreise: kr 215,-

Buffet hjemreise: kr 215,-

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag