Få plasser ledig!

Få plasser ledig!

TUR FRA BERGEN | Tyske Førjulsopplevelser | Risdal Touring

KUN 6.550,- per pers.
Når
22. - 26. november 2021
Antall dager
5
Avreise fra
Knarvik/Bergen/Åsane/Oslo
Reisen er overstått!

Tyske førjulsopplevelser

Kombinert ved at vi både starter og avslutter med et trivelig førjulscruise om bord i MS Stavangerfjord til Fjordline. En rolig og avslappende kosetur med korte dagsetapper og til opplevelser underveis. For mange mennesker, også i Norge – er det nesten påkrevd å oppleve de tyske julemarkeder før det blir jul hjemme i Norge. Kjenne på lukten av brente mandler, glühwein og grillet bratwurst. Besøke de mangfoldige utsalgsbodene som selger et utall av juleprodukter. Vi byr inn til en trivelig førjulstur – og skal bo 2 netter på veldrevne Hotel Seeblick Engel i den lille landsbyen Mühbrook. Kun landeveien, Dorf-straβe, gjennom landsbyen skiller hotellet fra bredden av Einfelder See. På vei sørover stopper vi innom julemarkedet i Flensburg – oversiktlig, innholdsrikt og flott opplevelse. I Hamburg får vi med oss en lokalkjent guide, vi får se litt av byen sammen og vi får her anledning til å besøke julemarkedet ved Rathausmarkt – innerst mot byen ved Binnenalster. På vei hjemover igjen tilbyr vi muligheten til å besøke Den Gamle By i Aarhus. Meld deg på – bli med!

 

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Mandag 22. november 2021:

Knarvik – Bergen – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Knarvik Terminal, stopp A kl 11.15  og Åsane Terminal kl 11.30, før vi også har påstigning ved Bergen Busstasjon, perrong P kl 12.00. Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjordlines MS Stavangerfjord. Det blir en flott seiling langs kysten sørover mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fortsetter reisen over Stord og innom Haugesund på vei til Stavanger Bussterminal. Mulighet for påstigning underveis etter avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen kjører om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom.

Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store julebordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert.

Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i rolig fart mot Hirtshals.

 

FOTO: Fjord Line

DAG 2

Stavanger– Bergen– Hardanger: Dagen starter med en god frokost i restauranten. Vi ankommer Stavanger kl 06.30 og seiler videre mot Bergen kl 07.00. Vi kan nå nyte den praktfulle naturen på seilingen innaskjærs mellom Stavanger og Bergen hvor vi beregner ankomst  ca kl 12.30. Vel i land finner vi  igjen våre plasser i bussen og vi kjører til sentrum hvor vi får tid på egenhånd. Vi samles i bussen igjen og kjører E39 og E16 frem til Voss og videre over den spetakulære Hardangerbrua mot Brimnes og til Eidfjord og Quality Hotel Vøringfoss.  Her sjekker vi inn for middag og overnatting 2 netter. Vi er nå innerst inne i

Hardangerfjorden og hotellet ligger majestetisk til på bryggekanten i den lille bygda Eidfjord, omkranset av spektakulære fjelltopper og den dype fjorden. Hotellet  ble bygget i 2001 men her har det vært hotelltradisjoner siden 1889. Vi møtes til felles middag på kvelden og etter det er resten av kvelden til fri disposisjon.

Tirsdag 23. november 2021:

Hirtshals – Flensburg – Mühbrook, ca 460 km: Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Med turbussen vår fortsetter vi sørover gjennom Jylland, forbi kjente steder som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Vi stopper med jevne mellomrom for en liten pause. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½ timer maksimalt mellom hver pause.

Midt på dagen beregner vi å krysse grensen mellom Danmark og Tyskland, ved Flensburg. Vi gjør et godt stopp her – og gir anledning til å oppleve det trivelige julemarkedet i byen. Bussen parkeres, reiselederen leder gruppen til markedsplassen og tiden stilles til fri disposisjon frem til et avtalt tidspunkt. NB! Anbefaler våre gjester å ta med godt, varmt fottøy og yttertøy.

Vi forlater Flensburg, passerer utenfor byen Schleswig og krysser høybroen over Nord-Ostsee-Kanal, eller som den kalles i dagligtale, Kieler-kanalen, ved Rendsburg. Ikke lenge etter svinger vi inn foran Hotel Seeblick Engel i Mühbrook. Et koselig hotell beliggende ved en idyllisk innsjø i en bitte liten landsby. Hotellet er kjent for god mat, noe våre gjester ofte har visst å sette pris på. Se www.seeblick-engel.de for nærmere presentasjon av hotellet (tysk/engelsk språk).

Vi spiser middag sammen og har resten av kvelden til fri disposisjon.

 

Dag 3

Onsdag 24. november 2021:

Utflukt til Hamburg, ca 150 km: Vi starter dagen med en deilig, tysk frokost. Gir oss god tid før vi tilbyr utflukt til Hamburg. Når programmet nå skrives, tyder alt på at julemarkedet i Hamburg vil bli arrangert og gjennomført – men et lite forbehold må vi få ta. Om avlysning skulle inntreffe, er det nettopp bekreftet at Lübeck skal gjennomføre sitt julemarked og det vil da kunne være et alternativ.

De tyske julemarkeder er gammel tradisjon og særpregede. Opprinnelsen stammer fra sen middelalder, på 1400-tallet. Tradisjonen har dermed pågått i over 600 år! Fra gammelt av tjente julemarkedene den hensikten, at de skulle forsørge befolkningen med hva de trengte inn mot den kalde årstiden og den forestående julefeiringen. I dag er julemarkedene en folkefest og enhver tysk by av en viss størrelse og med respekt for seg selv, arrangerer hvert sitt julemarked.

Turen frem til Hamburg tar en drøy times tid. Vi får med oss en lokalkjent, skandinavisktalende guide som byr på en rundtur (med bussen) gjennom de mest sentrale deler av byen. Våre gjester får så anledning til å besøke julemarkedet som er bygget opp rundt byens rådhus – ved Rathausmarkt. Her i nærheten finner vi også flere innendørs kjøpesentre, bl.a. Europa Passage. Mange av disse har også greie kaféer, kneiper og restauranter som det både er mulig å få seg noe å spise og drikke. Utpå ettermiddagen kjører vi tilbake til vårt hotell for ny middag sammen og påfølgende overnatting.

 

 

 

Dag 4

Torsdag 25. november 2021:

Mühbrook – Flensburg – Aarhus – Hirtshals, ca 460 km: Også denne dagen starter vi med å spise fra en deilig frokostbuffèt på hotellet. Vi pakker rolig ut vår bagasje i turbussen. Igjen er det lurt å tenke på hvordan man pakker saker og ting. Kanskje trenger man bare en mindre bagasje til natten om bord hos Fjordline?

En drøy time etter avgang gjør vi et stopp for litt grensehandel. Litt fattigere på euro, dersom innkjøp er gjort, kjører vi gjennom Sønderjylland og frem til Aarhus. Her blir det anledning til å besøke Den Gamle By. Inngangsbilletten koster danske kroner 120,- og betales av hver enkelt turdeltaker til reiselederen som ordner med gruppebillett. Den Gamle By er en stor samling av gamle bygninger og bygningsmiljøer, mye er utendørs og man går selv fra bygning til bygning. Du kan lese mer om hva som foregår her: www.dengamleby.dk/jul/

Vi ankommer med turbussen til Hirtshals i god tid før avgang med Fjordlines cruiseferje MS Stavangerfjord kl 20.00.

Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store julebordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert.

Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i rolig fart gjennom natten mot Stavanger.

 

Dag 5

Fredag 26. november 2021:

Stavanger (Risavika) – Haugalandet – Stord – Bergen – Knarvik: Frokostbuffèten står dekket om bord i skipets restaurant. Allerede kl 06.30 siger MS Stavangerfjord inn til kai i Risavika utenfor Stavanger. De av våre gjester som skal av her, følger sjåføren og turbussen inn til Stavanger Bussterminal før vi fortsetter nordover til Haugalandet og over Stord frem til Bergen. MS Stavangerfjord anløper Bergen kl 12.30. Fra Fjordlines terminal i Bergen kjører vi frem til Bergen Busstasjon og videre frem til Åsane og Knarvik terminal hvor turen avsluttes. Takk for turen – velkommen igjen på ny tur med oss!

 

Innhold og pris informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  2 overnattinger i delt innvendig dobbeltlugar m/ dusj/WC oppe i båten ombord hos Fjordline

¨  2 hotellovernattinger i delt dobbeltrom m/ dusj/WC på Hotel Seeblick Engel

¨  4 frokoster

¨  4 middager, 2 av dem som julebuffèt om bord og inkludert drikke til på MS Stavangerfjord

¨  Utflukter som beskrevet , eventuelle inngangsbilletter betales i tillegg av hver enkelt

¨  Alle ferjer, veiavgifter og bompenger

Tillegg for innvendig enkeltlugar kr 405,- totalt for begge veier med Fjordline. Tillegg for utvendig dobbeltlugar kr 175,- pr person for begge veier.

Tillegg for andre lugarkategorier om bord på MS Stavangerfjord på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom kr 400,- totalt for begge nettene.

 

Forbehold eventuelle skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag