FULLTEGNET! Venteliste er mulig

FULLTEGNET! Venteliste er mulig

Fra Bergen | Syd-Sverige & Bornholm | Risdal Touring

KUN 12.880,- per pers.
Ved påmelding innen 1. mai 2022
Når
2. - 9. juli 2022
Antall dager
8
Avreise fra
Bergen
Reisen er overstått!

En deilig reise som fyller oss med trivelige ferie opplevelser og masse god stemning. Hva er vel triveligere enn å rusle og kikke på folkeliv og undre seg på hvorfor ting er blitt akkurat som de er blitt? Hvordan historien har utviklet seg, hvordan har lokalbefolkningen funnet sitt levebrød akkurat her opp gjennom tidene? På turen vår til Bornholm får du oppleve dansk øyliv og småbyidyll. Ser man på kartet, er det   utrolig at denne øya tilhører Danmark! Første dag reiser vi til Porsgrunn, med behagelig oppstartstid både fra øst og vest. Over til vestkysten av Sverige – og en natt i en av Sveriges eldste og triveligste byer, Lund. Vi bor 3 netter på Hotel Griffen, koser oss og har utflukt både til nord- og sørsiden av øya. Hjemturen har vi stykket opp slik at vi tar ferjen til Ystad, legger et opphold til København midt på  dagen og har en overnatting ved Korsør før ferje fra Hirtshals til Kristiansand.

Tagger:, , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

Lørdag 2. juli 2022:

Bergen – Odda – Røldal – Seljord – Porsgrunn, ca 398 km: Vi starter fra Bergen bussterminal perrong P kl 09.00. Deretter kjører vi ut mot Odda og videre over Røldal – Seljord til Porsgrunn.  Denne kvelden har vi valgt å ikke inkludere middag på hotellet. Trivelig å kunne gå ut litt på egen hånd. Velge hva man selv vil spise. Reiselederen vår er  selvsagt behjelpelig med tips, og i kort gangavstand fra hotellet finnes mange spisemuligheter.

 

Søndag 3. juli 2022:

Porsgrunn – Sandefjord – Strömstad – Lund, ca 475 km:  Frokostbuffèt på hotellet. Vi kjører det korte stykket frem til Sandefjord hvor vi stiger om bord i MS Color Hybrid – kl 10.00 seiler vi til Strömstad.  Turen over ytre Oslofjord tar nokså nøyaktig 2 ½ time. Vi får en nydelig utseiling fra Sandefjord og seiler forbi Færder Fyr. Etter ilandstigning i Strömstad fortsetter vi ut på E6 og følger denne   sørover gjennom Bohus Län. Snart kjører vi forbi storbyen Göteborg. Milene glir raskt unna på gode veier – og vi stopper med jevne og behagelige mellomrom, som alltid på våre turer. Reiselederen forteller litt underveis. Tiden flyr. Utpå ettermiddagen passerer vi høydedraget Hallandsåsen og snart nærmer vi oss Lund hvor vi sjekker inn for middag og overnatting på vårt hotell.

 

Mandag 4. juli 2022:

Lund – Ystad – Rønne, ca 60 km: Deilig frokostbuffèt på  hotellet. Vi nyter formiddagen – har god tid, og de som vil får anledning til å rusle rundt et par timer på egen hånd i Lund. Lund er en av de to eldste byene i Sverige, og den er universitetsby. Hva med en tur rundt på Stortorget eller besøke Lunds Domkyrka, bygget på 1100-tallet etter at Lund ble sete for Nordens erkebiskop? Kl 12.00 er vi tilbake og henter de på hotellet som ville nyte sen avreise og hotellavslapning. Vi kjører en times tid frem til Ystad. I ferjehavnen stiger vi om bord i Bornholmerfærgen som kl 14.30 seiler til Rønne. Overfarten er raskt unnagjort, og kl 15.50 er det landkjenning på Bornholm. Det er kort vei til vårt hotell, Hotel Griffen, som ligger vakkert til ved sjøen. Under oppholdet spiser vi frokost og middag på hotellet hver dag. Dersom man ønsker rom med havutsikt, kan dette bestilles mot å betale et tillegg på kr 1.300,- pr rom samlet for alle 3 nettene. Begrenset antall rom, så gi beskjed ved påmelding om du  ønsker dette.

 

Tirsdag 5. og onsdag 6. juli 2022:

På Bornholm: Etter frokost begge dager møter vi vår guide i resepsjonen og blir tatt med på en rundreise på øya. Begge dager varer omvisningen til ca kl 13.00. Den første dagen ser vi den nordlige delen og den andre dagen den sørlige delen av øya. Opplevelsene står i kø. På et lite område,  finner vi mange severdigheter og attraksjoner. Nord-Europas største borgruiner, Hammershus, finner vi i den nordlige delen. Også de berømte rundkirkene som vi har sett avbildet er jo Bornholm kjent for, navngitte sådanne – f.eks Østerlars og Nylars. Hovedstaden på øya, Rønne, er en trivelig, liten by som det er svært koselig å rusle rundt i. Det er kort vei å gå til sentrum fra hotellet vårt – og hotellet har også en deilig spa-avdeling som vi gjerne anbefaler å benytte seg av.

 

Torsdag 7. juli 2022:

Rønne – Ystad – Korsør, ca 200 km: Vi spiser nok en gang fra det deilige morgenbordet som står dekket i hotellets restaurant. Vi kjører det korte stykket frem til ferjehavnen. Her venter båten på oss, klar for   avgang kl 10.30 til Ystad – med beregnet ankomst kl 11.50. Igjen er vi i Sverige. Hos vårt broderfolk.     Retningen settes mot storbyen Malmö og snart     befinner vi oss i Øresund, vi krysser over på den kjente «Broen». Noen har kanskje til og med sett   kriminalserien med det samme navnet? Vel over er vi på Sjælland. Jydene i Danmark, altså de som bor på Jylland – betrakter jo Sjælland og Fyn som Øst-Europa…. Noe humoristisk betraktet. Midt på dagen stopper vi i «Kongens by», København. Litt tid til å rusle rundt på egen hånd her. Strøget er byens      berømte handlegate. I fellesskap tar vi oss ut av    København og vi kjører frem til Korsør hvor det blir middag og overnatting i landlige omgivelser like utenfor, på Comwell Hotel Klarskovgaard.

 

Fredag 8. juli 2022:

Korsør – Storebælt – Lillebælt – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger, ca 380 km til Hirtshals: Vi spiser frokost på hotellet, deilig dansk «morgenmad». Første etappe fører oss over den imponerende Storebæltsforbindelsen, broen som forbinder Sjælland og Fyn. Ferden   fører oss tvers over Fyn, frem til – og over – Lillebælt. Allerede  Etter hvert  samles vi igjen, setter oss i bussen og kjører  frem til Hirtshals. Kl 17.00 seiler vi med Fjordlines nye katamaran HSC Fjord FSTR  til Kristiansand. Om bord er det mulig å forhånds reservere Loungebord. Dette bestilles ved påmelding til turen. Allerede kl 19.15 klapper skipet til kai i Kristiansand, etter en flott seiling inn byfjorden – og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi  frem til Stavanger. Her sjekker vi inn på hotellet vårt.

 

Lørdag 9. juli 2022:

Stavanger – Bergen, ca 208 km: Vi starter i behagelig tempo oppover langs vestkysten på E39. Vi får dermed en behagelig hjemreise til en god tid denne dagen.

 

Inkludert i turprisen

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfarter Tørvikbygd – Jondal, Sandefjord – Strömstad,   Ystad-Rønne t/r og Hirtshals – Kristiansand

¨  7 hotellovernattinger

¨  Lokalguide på utfluktene

¨  7 frokoster

¨  5 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 2.320 ,-

Tillegg for rom med havutsikt kr 1.300,- pr rom for 3 netter

 

 

UK flag | German flag