Mandag 31. mars – Torsdag 2. april 2026
Opphold Novigrad: Hver dag spiser vi frokost og middag ved hotellet. Drikke som f.eks. vin, øl, vann og mineralvann er inkludert til middagene.
Novigrad har drøye 4.000 innbyggere og er en trivelig, liten fisker- og turistlandsby her på Istria-kysten i Kroatia. Sentrum av det lille tettstedet ligger 10-15 minutters rusletur fra hotellet vårt langs en idyllisk strandpromenade.
Vi har 5 hele dager til å oppleve stedet og området, hvorav en av dagen er uten utflukt.
En av dagene reiser vi på dagsutflukt til Rovinj. Denne dagen blir det tilbud for de som ønsker å heller benytte seg av muligheten for en herlig båttur fra Porec til Rovinj. Underveis på båtturen blir det servert lunsj. Dette tilvalget må meldes på ved påmelding til reisen. For de som ikke ønsker båttur så kjører turbussen samme dag, uten reiseleder, til Rovinj.
Vi kan heller ikke la muligheten for et besøk på en av de mange kjente olivengårdene gå til spill. Utflukten går til Olivio Istriano. Her får vi se nærmere på prosessen rundt produksjonen av oliven som de har gjort helt siden 1899. Det blir også servert enkel fingermat, samt lokal vin. Denne utflukten må også meldes på ved påmelding.
Det blir lagt opp til en lengre dagsutflukt til Hum med vinsmaking. Vi starter tidlig fra hotellet og kjører i ca. 1 time til den lille byen Buzet. Her stopper vi for et besøk til et lokalt destilleri. Her produserer de forskjellige typer med Brandy, alt med lokale produkter. Her bruker de alt fra grapefrukt, pærer, epler og druer. Etter besøket går turen til en av verdens aller minste byer Hum – lokalisert på toppen av en ås et stykke på utsiden av Bauzet. Byen hadde i 2021 et innbyggertall på 52 stk. Her besøker vi museet som også er knyttet til destilleriet i Buzet. Denne utflukten må også meldes på ved påmelding til turen.