Fulltegnet!

Fulltegnet!

André Rieu | Maastricht | Buss og cruise | Risdal Touring

KUN 12.880,- per pers.
Ved påmelding innen 15. mars 2023
Når
6. - 11. juli 2023
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Reisen er overstått!

Velkommen til sommerens beste opplevelse!

Det er med stor glede vi kan invitere deg med på tur til Maastricht og konsert med André Rieu – i hans hjemby! Hver sommer arrangerer han store konserter utendørs på Vrijthof-torget, og vi har sikret oss billetter! Turen går ut fra Kristiansand med MS Romantika til Eemshaven. Under oppholdet bor vi på 4* Fletcher Wellness-Hotel i Leiden og Castel Vaeshartelt i Maastricht. Under reiser får vi oppleve Nederland på sommeren. Vi besøker også Amsterdam der vi tilbringer en hel dag. På hjemreisen har vi en natt ved Hamburg før vi tar Fjordline fra Hirtshals til Kristiansand.

Pakket og klart – ferdig tilrettelagt! Stig på bussen og vi kjører deg behagelig helt fram.

God fornøyelse!

Til inspirasjon:

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Torsdag 6. juli 2023

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. I Kristiansand går vi om bord i MS Romantika, cruiseferja til Holland Norway Lines, som frakter oss til Eemshaven – helt nord i Nederland. Skipet har 700 lugarer og en rekke restauranter og barer som passasjerene kan benytte seg av. Det er taxfree-butikker, samt et spa om bord, og det blir satt opp show i skipets teatersal. Seilingen tar 18 timer, med avgang fra Kristiansand kl 15.30 og ankomst i Eemshaven i Nederland kl 09.30 neste dag. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffet og frokostbuffet.

Dag 2

Fredag 7. juli 2023

Eemshaven – Afsluijdijk – Leiden, ca 275 km: Dagen starter om bord MS Romantika med deilig frokostbuffet før vi kl 09.30 ankommer Eemshaven. Vel i land kjører vi den korte etappen sørvestover til det imponerende dikeverket Afsluijdijk – som stenger Nordsjøen ute fra ljsselmeer. Nederlenderne har i alle år kjempet mot storhavet og vannmassene – og de er blitt mesterlige i faget. Videre på veien sørover stopper vi i byen Volendam. Her blir det litt tid på egen hånd – trivelig! Før vi kjører gjennom Nederland til Leiden og vårt hotell – 4* Fletcher Wellness-Hotel. Byen ligger en halvtimes kjøring nord for Maastricht. Etter innsjekk samles nye og gamle turvenner til en felles middag i hotellets restaurant.

 

Dag 3

Lørdag 8. juli 2023

Opphold i Leiden:  Når dagens viktigste måltid er spist får man muligheten til å bli med på en utflukt til Amsterdam. Vi blir satt av i sentrum av byen. Her er det god mulighet til å finne et hyggelig elvecruise eller vandre langs kanalene. Hvis man ønsker å besøke Anne Frank huset eller Van Gogh museet anbefaler vi å bestille billetter før reisen. Man må også benytte seg av offentlig transport fra sentrum ut til disse stedene. Men steder som Magna Plaza, Rembrandt museet og Oude Kerk er i gå avstand. Senere på dagen  møter vi opp der man gikk av og vi reiser tilbake til hotellet. Det er felles middag denne dagen på hotellet.

 

Dag 4

Søndag 9. juli 2023

Leiden – Maastricht, 215 km: Etter frokost finner vi plassene våre i turbussen og setter kursen til Maastricht. Før vi reiser inn til sentrum av byen sjekker vi inn på vårt hotell Castel Vaeshartelt. Byen er flott plassert på begge sider av elven Maas og er hjembyen til André Rieu. Her vokste han opp, og hans far var dirigent for Maastricht Symphony Orchestra. Man kan nesten si at karrieren hans ligger i blodet. I 2005 bestemte den kjente nederlenderen seg for å holde en engangs konsert i hjembyen – midt på Vrijthof torg. Det ble en stor suksess som ledet til gjentagelse. Siden den gang har det blitt en godt etablert tradisjon i byen. Det å se André Rieu opptre her er mye mer enn å bare en konsert – det er en helgelang fest. Dagen bruker vi på å bli litt kjent med denne fascinerende byen på egenhånd, kanskje finne en hyggelig kafe eller restaurant før konserten? Vi samles på avtalt sted i god tid før konsertstart kl 21.00, og vi går samlet inn på konserten. Etter konsertslutt står turbussen klar til å ta oss med til hotellet vårt Castel Vaeshartelt i Maastricht.

 

Dag 5

Mandag 10. juli 2023

Maastricht – Hamburg, ca 480 km: Frokost og farvel med Nederland for denne gang. Vi kjører inn i Tyskland etter å ha passert Apeldoorn og Hengelo. Dagens etappe er også behagelig i utstrekk og lengde. Midt på dagen stopper vi for en pause – hvor og når avhenger av vær og trafikk. Utpå ettermiddagen beregner vi å komme frem til vårt hotell i Hamburgs området for overnatting. Felles middag etter innsjekk.

 

Dag 6

Tirsdag 11. juli 2023

Hamburg-området – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Grenland/Stavanger, ca 520 km til Hirtshals: Som vanlig, dagen starter med frokost. Vi tar oss ut på gode, tyske motorveier – kjører nordover i delstaten Schleswig-Holstein. Vi ser langstrakte og grønne enger. Flokker av kuer og storfe. Etter hvert nærmer vi oss den tysk/danske grensen og vi tar oss tid til litt grensehandel. Inn i Danmark, opp gjennom Jylland og som vanlig – vi tar oss alltid tid til stopp med jevne og behagelige mellomrom.

I god tid før kl 17.00 er vi i Hirtshals, klare for ombordstigning i nye MS Fjord FSTR (uttales «fjord faster») som i raskt tempo skal ta oss over Skagerrak. Om bord har vi alle plass i komfortable «flyseter». Loungebord kan bestilles ved påmelding (kr 229,- per person). Allerede kl 19.15 legger vi til kai i Kristiansand. Vi kjører øst– og vestover til de respektive avstigningssteder hvor turgjestene stiger av etter hvert som de kommer til sine påstigningssteder.

Takk for turen – takk for at dere har vært med!

 

Pris og annen informasjon

6 dager kun kr 11.880,-

Pris per person ved påmelding innen 15. mars 2023, deretter kr 12.880,-.

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Minicruise Kristiansand – Eemshaven

¨  5 overnattinger i delt dobbelrom/-lugar

¨  5 frokoster

¨  4 middager

¨  Billett til konserten med André Rieu

¨  Utflukt til Amsterdam

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom og -lugar kr 2.770,-.

Tillegg for utvendig lugar kr 500,- per lugar.

Tillegg for loungebord på hjemreisen kr 229,- per person

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll.

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag