FULLTEGNET! Venteliste mulig

FULLTEGNET! Venteliste mulig

Beograd, Sarajevo & Zagreb | Olav & Cazim | Fly & buss | Risdal Touring

KUN 15.390,-,- per pers.
ved påmelding før 1. juli
Når
30. september - 9. oktober 2019
Antall dager
10
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Oslo
Reisen er overstått!

Esmina, Berit, Cazim og Olav trives så godt sammen at de igjen har lagt opp til en ny tur til steder hvor Esmina og Cazim er godt kjent; landene Serbia, Bosnia-Hercegovina og Kroatia og i tillegg får vi en liten smak av Østerrike med på vei hjemover! Vi har gode 4* hoteller på turen. Esmina og Cazim Gerzic er for mange et allerede hyggelig bekjentskap og for noen et helt nytt sådan å glede seg til; De er begge født og oppvokst i nord Bosnia. De har bodd sammen i 43 år og er fremdeles like forelsket. De kom til Norge som flyktninger i 1993 og har bodd på Vigeland i 26 år.

Cazim ble tidlig medlem i Lindesnes Trekkspillklubb og herfra kjenner nok mange denne musikeren med det store smilet, glimtet i øyet og hans nydelige stemme og glade trekkspillmusikk. Hans vakre kone Esmina er med når de reiser rundt med LTK. Vi er så glade for at de begge vil være med å vise oss sitt flotte hjemland. Litt av innholdet i programmet velger de å holde hemmelig slik at det skal bli hyggelige overraskelser underveis på turen … Sjåfører og teknisk reiseledere er Berit Skuland og Olav Lj. Risdal. Med sine mange år på veien utgjør samboerparet en perfekt match med Esmina og Cazim. Her ligger alt til rette for en musikalsk og interessant tur. BLI MED DA VEL!

Tagger:, , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Mandag 30. september 2019:

Stavanger – Sørlandet – Telemark – Oslo – Beograd: Vi starter turen fra Stavanger og kjører E39 og videre E18 fra Kristiansand mot Oslo og til Gardermoen. Underveis stopper vi for å strekke på beinene og kanskje noen også vil kjøpe seg en matbit underveis. Fra Vigeland har vi også med oss Esmina og Cazim Gerzic, som jo mange kjenner fra Lindesnes Trekkspillklubb. Den glade Bosnier gir alt av seg selv i musikken, så det blir mye glede og musikk underveis. Fra Gardermoen flyr vi med Norwegian kl 15.20 direkte til Beograd. Her venter Olav og Berit på oss med komfortabel tur buss, og gleder seg til å se alle sammen. Mange er nok godt kjent med disse to hyggelige sjåfører/reiseledere, og nå kan turen virkelig begynne! Vi sjekker inn på vårt gode, sentralt beliggende hotell i Beograd, Hotel Mr. President. Vi har både middag og frokost på hotellet begge dager.

Dag 2

Tirsdag 1. oktober 2019:

I Beograd: vi koser oss med frokost på hotellet og er klare til en tur med lokalguide i byen kl 10.00. Etter den guidede turen er det fritt frem for tid på egenhånd, eller en rusletur sammen med Cazim og Esmina rundt i byen. I følge Forex Banks storbyindeks er Beograd en av verdens billigste storbyer å feriere i. Beograd er kanskje ikke like klassisk vakker som Wien eller Roma, men byen er fin på sin egen måte med de mange ulike arkitektoniske stilartene og en spennende krysning mellom øst og vest. Beograd har vært bombet i stykker 44 ganger og det har resultert i at byen er blitt bygd opp i en rekke forskjellige stilarter gjennom årene. Beograd er en av Europas eldste byer og har opp gjennom historien blitt kontrollert av bulgarere, ungarere, ottomanene og habsburgere, og ikke minst fungert som hovedstaden i Jugoslavia store deler av 1900-tallet. På fortet Kalemegdan, og i parken rundt, får vi en fin utsikt over byen og elvene Donau og Sava. Fortet ligger vakkert til på en liten høyde, med lett ankomst fra sentrum. De to elvene Donau og Sava omkranser byen og gir den en fin innramming. Middag spiser vi sammen på hotellet om kvelden.

 

Dag 3

Onsdag 2. oktober 2019:

Beograd – Sarajevo ca 300 km: etter en deilig hotellfrokost setter vi oss i bussen og turen går i dag fra Serbia til Bosnia-Hercegovina.  Vi ankommer byen Sarajevo på ettermiddagen etter en interessant reise hvor Esmina og Cazim underholder oss med musikk og fortellinger og opplysninger fra sitt hjemland, som jo favner hele tidligere Jugoslavia, men de er i sitt hjerte Bosniere. Vi tar inn på vårt sentralt beliggende hotell for middag og overnatting 3 netter.

Dag 4

Torsdag 3. oktober 2019:

Etter et godt måltid på morgenen møter vi vår lokale guide for en tur på byen. En smakebit av det vi kan oppleve i byen; Latinerbroen, stedet hvor skuddene i Sarajevo, som utløste andre verdenskrig, ble avfyrt. Stedet hvor erkehertug Frans Ferdinand ble skutt er fortsatt markert på broen og her kan du stå og ta inn over deg historiens sus. Like i nærhelen finner vi også Sarajevos bymuseum (Musej Sarajeva) som gir innsikt i byens ulike historiske epoker. Om noen på egenhånd ønsker å besøke dette er det en fin opplevelse. Her får vi ett innblikk i hverdagslivet i Bosnia både under det tyrkiske/osmanske riket og senere Østerrike-Ungarn. Gamlebyen er kanskje byens høydepunkt. Et så vel bevart historisk område fra den ottomanske perioden som pulserer av liv både dag og natt året rundt, skal man lete lenge etter! Her kan man kan fortsatt finne trange smug med det originale preget i god behold. Etter turen med guide er det tid på egenhånd i byen. Denne kvelden spiser vi på en stemningsfull restaurant i byen, og koser oss sammen med Esmina, Berit, Cazim og Olav.

Dag 5

Fredag 4. oktober 2019:

I Sarajevo området: At vi får frokost og middag på hotellet også i dag er sikkert … Ellers holder Esmina og Cazim kortene tett inntil seg og vil ikke avsløre så mye av det de har tenkt å vise oss i området. Noen hemmeligheter må vi ha sier Esmina! Derfor, gled dere til en hyggelig og opplevelsesrik dag!

 

Dag 6

Lørdag 5. oktober 2019:

Sarajevo – Slavonski Brod – Zagreb ca 400 km: Gode og mette setter vi oss i bussen og lar Berit og Olav føre oss trygt ut av Sarajevo og etter hvert også ut av Bosnia. Vi stopper midt på dagen i Slavonski Brod. Ordet «brod» betyr skip i moderne kroatisk, men byens navn kommer av en eldre betydning – elvekryssing. Fra Slavonski Brod går det bro over til byen Brod i Republika Srpska i Bosnia-Hercegovina. Byen utviklet seg i stor grad på grunn av dette strategisk viktige krysningspunktet over elva Sava mot Bosanski Brod i Bosnia-Hercegovina. Her passer det godt å legge inn en lunsjpause på en hyggelig restaurant, eller bare ta seg en rusletur for å strekke på beina etter noen timer i bussen. Sentralt i byen finnes den barokke Brod festning, og de som ønsker det kan ta denne nærmere i ettersyn. På kveldingen ankommer vi siste hovedstad på denne turen, Zagreb i Kroatia. Vi finner vårt godt beliggende og hyggelige hotell og spiser middag sammen her i kveld.

Dag 7

Søndag 6. oktober 2019:

I Zagreb området: Etter frokost møter vi vår lokale guide i resepsjonen og vi reiser ut på nye eventyr. Zagreb er hovedstad og største by i Kroatia. Zagreb er det kulturelle, vitenskapelige, økonomiske og administrative sentrum for landet. Byen ligger mellom de sydlige skråningene av Medvednica-fjellene og på begge bredder av Savaelva i en høyde på omtrent 122 meter over havet. Zagreb omtales ofte som «- byen som ikke er for liten og ikke for stor – den er rett og slett en passe stor -». Sentrum av Zagreb minner på mange måter om Wien i forhold til vakker arkitektur. Habsburgerne satte sitt tydelige preg på byen gjennom flere hundre år. Etter guidingen er det god tid til å utforske byen sammen med gode reisevenner, eller alene for de som foretrekker det. I kveld spiser vi middag sammen på en hyggelig restaurant i byen. Våre verter Esmina og Cazim sørger for at stemningen er på topp!

 

Dag 8

Mandag 7. oktober 2019:

I Zagreb området: Dagen i dag er en av de dagene som våre reiseverter holder hemmelig, men at vi skal se og oppleve mye er det vi har fått beskjed om, så da er det bare å ha høye forventninger til dagen og opplevelsene! Også i dag er det eneste vi vet helt sikkert at det blir mat både morgen og kveld på hotellet. God fornøyelse!

 

Dag 9

Tirsdag 8. oktober 2019:

Zagreb – Wien området ca 390 km: Vi spiser og pakker ut i bussen. I dag reiser vi nordover. Vi passerer Maribor etter et par timer og kjører deretter over grensen til Østerrike. Dagens stopp gjør vi i Graz. Selv i 2018 finnes det fremdeles hemmeligheter på europakartet. Hvordan de unngår masseturismens søkelys lar seg ikke alltid enkelt forklare, men det handler ikke nødvendigvis om mangel på sjarm, attraksjoner eller beliggenhet. Graz – Østerrikes nest største by – er en av disse hemmelighetene. Her er en vakker gamleby og nydelige omgivelser, slott og ruiner. Vi rekker ikke mer enn et stopp et par timer for at vi kan få kjøpt oss litt mat og se litt på hva byen har å by på. Kanskje det frister med et lengre besøk en annen gang? Videre går turen mot Østerrikes hovedstad Wien, hvor vi finner vårt komfortable hotell i området sør for byen. Her tar vi inn for overnatting og middag.

 

Dag 10

Onsdag 9. oktober 2019:

Vi spiser en god frokost og koser oss med den. Vi har det ikke travelt. Kl 12.45 må vi være ved innsjekk på flyplassen og kl 14.45 letter Norwegian flyet med oss om bord. Vi vinker til Berit og Olav som må kjøre bussen videre til nye turer i Europa, mens Esmina og Cazim blir med oss hjemover. Etter landing på Gardermoen henter vi vår bagasje og får den med oss ut til vår ventende buss. Deretter går turen hjemover til de respektive avstigning steder. Takk for turen og velkommen til ny tur ved en annen anledning!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Berit og Olav som sjåfører og reiseledere

¨  Cazim og Esmina som reisevertskap

¨  Flyreise t/r

¨  Helturist buss på hele turen

¨  9 hotellovernattinger

¨  9 frokoster og 9 middager

¨  Lokalguider som beskrevet i programmet

¨  Alle fly– og veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 1990,-

Inngangspenger og annet utover det beskrevne er ikke inkludert .

 

Forbehold om trykkfeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag