FULLTEGNET! Venteliste mulig!

Rhin
FULLTEGNET! Venteliste mulig!

Fra Vestlandet | Rhin & Mosel | Buss | Risdal Touring

KUN 13.440,- per pers.
Når
8. - 14. september 2023
Antall dager
7
Avreise fra
Stord/Haugesund/Stavanger
Reisen er overstått!

Vi bor på det gode og sentrale Mercure Hotel Koblenz

Av og til har også turoperatører hell og lykke, ja – kanskje endog flaks. Vi føler oss heldige som har fått booket dette hotellet med sin fantastiske beliggenhet i sentrum av Koblenz. Med dette hotellet som base, kan vi lage en særdeles attraktiv tur hvor våre gjester får nyte deilig hotell, rolige dagsetapper og mange spennende opplevelser. Det er noe mektig over elvene Rhin og Mosel. Stille, men ustoppelige, flyter de feil vei på kartet. Fra Alpene i sør mot havet i nord. Ved byen Koblenz glir de sammen og følger hverandre som ett. Sammenvevd ut av Tyskland, inn i Nederland og ut i Nordsjøen ved Rotterdam. Et helt (elve)liv, ja faktisk to, slukes opp av de store verdenshavene. Vi kan bare ane hva de har passert på sin vei, hva de kunne ha berettet. Livs- og ferdselsårer som de også er. Tenk, på denne turen har du sjansen til å finne deg en benk helt nede ved elven – bare sitte der. Tenke, fundere, betrakte!

 

Tagger:, , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Fredag 8. september 2023

Stord – Aksdal – Stavanger – Kristiansand – Aarhus: Leirvik bussterminal kl 08.30. Reiseruten leder oss på E 39 til Aksdal. Fortsetter til Mortavika. Videre til Stavanger, hvor vi kjører videre langs E39 til Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Vi ankommer i god tid til Color Line sin avgang kl. 16.30. Om bord har vi inkludert en velsmakedene og rik buffet. Dette er dagens middag. Etter ankomst til Hirtshals kjører vi sørover til hotellet vårt i Aarhus hvor vi overnatter. Det er ikke middag på hotellet.

 

Dag 2

Lørdag 9. september 2023

Aarhus – Flensburg – Glückstadt – Wischhafen – Bremen, ca 550 km: Etter god dansk morgenmad sjekker vi ut fra hotellet. Med turbussen vår reiser vi sørover gjennom Jylland, forbi kjente steder som Vejle og Kolding. Vi stopper med jevne mellomrom for en liten pause. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½ timer maksimalt mellom hver pause. Vi dreier av fra motorveien og kjører koselige landeveier frem forbi Husum og Heide til Glückstadt. Her tar vi en kort ferge over til Wischhafen. Nå i rute mellom Brunsbüttel og Cuxhaven. En times tid tar turen over for oss i dag. Vel i land kjører vi frem til Bremen for middag og overnatting.

 

Dag 3

Søndag 10. september 2023

Bremen – Koblenz, ca 420 km: Etter dagens første, og for noen viktigste måltid går turen videre og i dag skal vi nå vår hoved  destinasjon Koblenz utpå ettermiddagen. Men før vi kommer så langt skal vi kjøre på gode tyske veier og stopper midt på dagen i den idylliske byen Frankenberg an der Eder. Her vil det bli anledning til å få kjøpt seg en lunsj, og kikke litt på vakre hus med de karakteristiske bindingsverk detaljene, med mur og treverk og med vakre detaljer som tårn og utspring. Videre går turen forbi Wetzlar før vi ankommer Koblenz på ettermiddag. Her skal vi bo på 4* Hotel Mercure Koblenz. Lokalisert bare et steinkast fra slottshagen og Rhinen. Det blir felles middag etter innsjekk.

 

Dag 4

Mandag 11. september 2023

Opphold Koblenz: Vi koser oss, først med frokost og så på utflukt til Cochem i Moseldalen. Her får vi tid til å kikke rundt i de pittoreske gatene, handle litt og også god tid til å kjøpe og spise en god lunsj. Byen er gammel, den er nevnt allerede i skriftlige kilder fra omkring år 886, og den har et sjarmerende preg. Vi kommer til å trives med å rusle rundt litt her. Det er mange uterestauranter og – kaféer å velge blant. De sprekeste tar kanskje gåturen opp til Reichsburg Cochem som kneiser over byen? Vi returnerer tilbake til Koblenz på ettermiddagen. Felles middag på hotellet.

 

Dag 5

Tirsdag 12. september 2023

Opphold Koblenz: I dag har vi lagt opp til en utflukt til Rüdesheim. Vi kjører derfra og mot Rüdesheim på østsiden av Rhinen, og passerer den velkjente klippen Lorelei. Sagnet om Lorelei eksisterte allerede i middelalderen. Ifølge sagnet satt den vakre sirenen Lorelei på klippen og sang sin skjønne sang slik at elveskipperne ble lokket mot de sterke strømmene og forliste. Det er skrevet mange dikte, lyrikk og prosa inspirert av sagnet. Utover sagnet er historien slik: Lorelei er en 132 meter høy klippe på Rhinens bredd, i nærheten av St. Goarshausen. I Rüdesheim er det mulig å ta kabelbanen opp til Niederwalddenkmal som er et monument som symboliserer Tysklands seier i den fransk-tyske krig 1870 til 1871. Den kronende statue forestiller Germania og skal forestille Tysklands stolthet. I skulpturen holder Germania den tyske keiserkrone i sin høyre hånd, mens hun i sin venstre hånd holder imperiets sverd. Under Germania er et stort relieff som viser keiser Wilhelm I på hesterygg foran offiserer og soldater på vakt ved Rhinen. På monumentets venstre side er en fredsstatue, mens krigens statue er til høyre. Derfra er det mulig å gå en tursti i Niederwald(skogen) og bort til en seilbane som tar oss ned til nabobyen Assmannshausen. Derfra kan vi da ta båt tilbake til Rüdesheim. Ellers er det godt å ha en dag bare til å rusle rundt i Rüdesheim, handle litt forskjellig, og er du glad i god vin er du på rette plassen. Det er mange vinutsalg som selger gode lokale viner. Restauranter er det også mange av, så er vi heldige med  været er det jo mulig å sitte ute og se på livet. På returen kjører vi vestbredden via Bacharach og Boppard til Koblenz. Felles middag på kvelden.

 

 

Dag 6

Onsdag 13. september 2023

Koblenz – Eemshaven – Holland Norway Line, ca 425 km: Dagen starter tidlig med frokost før vi sier adjø, eller på gjensyn? til Koblenz. Turbussen tar oss med godt på de   tyske motorveiene til vi omsider krysser grensen til Nederland. Herfra er det bare et kort stykke opp til Eemshaven hvor MS Romantika venter. Om bord finner vi lugarene våre. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hoved bagasjen kan bli stående i  turbussens bagasjerom. Vi spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall. Her er noe for enhver smak. Vi koser oss godt om bord resten av overfarten.

 

Dag 7

Torsdag 14. september 2023

Kristiansand – Stavanger – Haugesund – Bergen, ca 460 km: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin ankomst inn mot Kristiansand kl 09.30. Reisens siste etappe tar oss med langs E39 til Stavanger. Herfra går bussen over Haugesund til Bergen. Underveis er det mulig med avstigning. Vi takker for en hyggelig tur!

 

Pris og annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferge Kristiansand – Hirtshals

¨  Minicruise Eemshaven – Kristiansand

¨  6 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2.990,-

Tillegg for utvendig lugar kr 300,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll.

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag