Tirsdag 18. juni 2024
Bergen – Haugesund: Avreise fra Bergen Busstasjon perrong P kl. 08.45. Videre fra Åsane Terminal kl. 09.00. Fortsetter til Arna – gjennom Samnanger til Eikelandsosen – Hålandsdalen – Mundheim – Gjermundshamn og ferge til Årsnes. Videre til Løfallstrand – Rosendal der vi tar et stopp på ca. 2 timer. Turen fortsetter gjennom vakre Kvinnheradsbygder til Ranavik på Halsnøy og ferge til Skjersholmane. Videre på E 39 gjennom Sveio til Haugesund der vi sjekker inn på Thon Hotel Saga i sentrum av byen. Her er det ikke inkludert middag, men det er mulig å bestille middag på hotellet ved påmelding til reisen. Dette koster 350,- per person, og blir servert kl 19.00.
Onsdag 19. juni 2024
Haugesund – Flor og Fjære/Sør-Hidle – Bergen: Vi spiser en deilig frokost på hotellet. På avtalt tidspunkt sjekker vi ut og finner våre plasser i turbussen. Kl 11.00 går passasjerbåten fra Østhusvik som tar oss ut til øya Sør-Hidle der blomster-eventyret ”Flor & Fjære” ligger. Det blir omvisning i den vakre parken, tid på egen hånd og ikke minst; en aldeles vidunderlig middag før vi returnerer med båt til Østhusvik ca kl 15.30. Tilbake i Østhusvik, kjører vi så straks ut av byen og begir oss på hjemvei.
TURPRIS
2 dager kun kr 4.200,-
Pris per person ved påmelding innen 15. april 2024, deretter kr 4.600,-
Avreisedato: Tirsdag 18. juni 2024
Retur: Onsdag 19. juni 2024
Turprisen inkluderer:
¨ Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør
¨ 1 overnatting i dobbeltrom
¨ 1 frokost ved hotellet
¨ 1 middag på Flor &Fjære
¨ Båt tur/retur Sør-Hidle
¨ Omvisning på Flor & Fjære
¨ Alle veiavgifter og bompenger
Tillegg for enkeltrom kr 395,-
Tillegg for middag ved hotellet kr 350,-
Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!
Historien om Flor og Fjære:
Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte en forblåst husmannsplass på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte. I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning. I 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten. Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord, som har overtatt, og planene for nye utvidelser er klare.