Tur fra Bergen - Blomster & Floriade!

Tur fra Bergen - Blomster & Floriade!

TUR FRA BERGEN | Holland | buss | Risdal Touring

KUN 14.330,- per pers.
Ved påmelding innenn 26. april 2022
Når
04. - 12. mai 2022
Antall dager
9
Avreise fra
Knarvik/Bergen/Stord
Reisen er overstått!

Offisielt heter landet Nederland – men vi kaller det som oftest i dagligtale Holland. Hvem har vel forresten ikke hørt den kjente sangen om «Tulipaner fra Amsterdam»? Da er vi inne på hva kanskje landet er aller mest kjent for – blomster og tulipaner. Vi har lagt opp en flott og vårlig tur som gir deg rikelig anledning til å bli bedre kjent med det som ofte også kalles «tresko-landet», et navn som spiller på tre-skoene som er en del av nasjonaldrakten.

2022 er det klart for en veldig spesiell opplevelse – hvert 10. år arrangeres nemlig Floriaden i Nederland. Denne gang i Almere, i kort kjøreavstand fra vårt hotell. En hel dag legger vi opp til å bruke her. Inntrykkene vil florere!

Det blir også besøk i verdensberømte Keukenhof, i miniatyrbyen Madurodam – og vi får også en dag i Amsterdam.

Reisen til og fra er lagt opp med variert  program – den delen av reisen skal også være en opplevelse og noe å   huske på etter en trivelig reise sammen! At et lite minicruise med Fjordline både starter og avslutter reisen er en meget behagelige måte å komme ut i Europa!

 

Tagger:, , , , , , , , , ,

TUREN DAG FOR DAG

Dag 1

Onsdag 4. mai 2022:

Knarvik – Bergen – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Knarvik Terminal, stopp A kl 11.15  og Åsane Terminal kl 11.30, før vi også har påstigning ved Bergen Busstasjon, perrong P kl 12.00.  Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjordlines MS Stavangerfjord. Det blir en flott seiling langs kysten sørover mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fortsetter reisen over Stord og innom Haugesund på vei til Stavanger Bussterminal. Mulighet for påstigning underveis etter avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen    kjører om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom.

Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store buffétbordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er  inkludert.

Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i  rolig fart mot Hirtshals.

 

Dag 2

Torsdag 5. mai 2022:

Hirtshals – Flensburg – Brunsbüttel – Cuxhaven – Bremen, ca 570 km: Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Med tur-bussen vår fortsetter vi sørover gjennom Jylland, forbi   kjente steder som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Vi  stopper med jevne mellomrom for en liten pause. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½ timer maksimalt mellom hver pause. Vi dreier av fra motorveien og kjører koselige landeveier frem forbi Husum og Heide til Brunsbüttel. Vi gjør et stopp her ved det store sluseanlegget – her hvor Nord-Ostsee-Kanal, populært kalt Kieler-kanalen, munner ut i Elben og Nordsjøen. Ustanselig sluses her større og mindre båter gjennom, enten på vei inn i kanalen eller på vei ut.     Kl 14.00 er vi klare for ny ferjeoverfart. Nå med «gamle» MF Fanafjord som tidligere trafikkerte over Bjørnefjorden. Nå i rute mellom Brunsbüttel og Cuxhaven. En times tid tar turen over for oss i dag. Vel i land kjører vi frem til Bremen for middag og overnatting.

 

Dag 3

Fredag 6. mai 2022:

Bremen – Afsluijtdijk – Alphen aan den Rijn, ca 410 km: Med en god frokost starter vi den nye dagen. Fra Bremen kjører vi mot den tysk/hollandske grensen. Forbi Groningen og frem mot det imponerende dikeverket Afsluijtdijk – som stenger Nordsjøen ute fra Ijsselmeer. Nederlenderne har i alle år måtte kjempe mot storhavet og vannmassene – og de er blitt mesterlige i faget. Vi gjør et stopp i byen Volendam. Litt tid på egen hånd blir det også her, før vi kjører frem til Van der Valk Hotel Avifauna beliggende i Alphen aan den Rijn. Her er også en fuglepark på området med fri inngang.

Dag 4 - Dag 6

Lørdag 7. – mandag 9. mai 2022:

Opphold og utflukter: Deilig frokostbuffèt å forsyne seg fra hver dag på hotellet. Vi har nå 3 hele dager på oss til å     utforske Nederland nærmere. En av dagene står besøk i Keukenhof – oversatt betyr det «kjøkkenhagen» – på programmet. Samme dag er det også mulig å besøke miniatyrbyen Madurodam. Inngangsbilletten til Keukenof koster ca kr 200,- og til Madurodam ca kr 150,- ved å bestille billetten på forhånd. Hvert 10. år er det stor «Floriade» i Nederland – i 2022 er det igjen klart.  Les mer om Floriaden på www.floriade.com Inngangsbilletten til Floriaden koster kr 350,- pr person i tillegg og inkluderer også en tur inne på parkområdet med kabelbanen – som gir en god utsikt over området.

Vi skal også ha en utfluktsdag inn til Amsterdam, byen med alle kanalene, broene og de små, pittoreske gater og smug. Det blir tilbud om en kanaltur for de som ønsker å være med på det, men også tid til på egen hånd å rusle litt rundt i byen, sette seg ned på en kafé eller fortausrestaurant – rett og slett bare nyte livet!

En av kveldene vi bor på Van der Valk Hotel Avifauna, skal vi ha middag om bord på en kanalbåt. Dette er inkludert i turprisen. Mens vi spiser middag om bord, får vi en 2 timers sightseeingtur på kanaler og innsjøer i nærområdet. En flott opplevelse!

På våre turer er det generelt slik at utfluktene med buss og sjåfør ikke koster noe ekstra. Buss-/reisebilletten er altså inkludert, men eventuelle inngangsbilletter m.v. betales av den enkelte. Vi har valgt å gjøre det slik, for å unngå å inkludere kostnader til inngangsbilletter m.v. som enkelte av turdeltakerne kanskje ikke ønsker å delta på.

 

 

Dag 7

Tirsdag 10. mai 2022:

Alphen aan den Rijn – Mühbrook, ca 560 km: Frokost og farvel med Nederland for denne gang. Vi kjører inn i Tyskland etter å ha passert Apeldoorn og Hengelo. Dagens etappe er også behagelig i utstrekk og lengde. Midt på dagen stopper vi for en pause i en av de trivelige, tyske byer – hvor og når avhenger av vær og trafikk.

Etter hvert har vi lagt Hamburg bak oss, vi kjører nordover Schleswig-Holstein og stopper for middag og overnatting på Hotel Seeblick Engel i Mühbrook. Et koselig hotell belig-gende ved en idyllisk innsjø i en bitte liten landsby. Hotellet er kjent for god mat, noe våre gjester ofte har visst å sette pris på. Se www.seeblick-engel.de for nærmere presen-tasjon av hotellet (tysk/engelsk språk).

Vi spiser middag sammen og har resten av kvelden til fri disposisjon.

 

Dag 8

Onsdag 11. mai 2022:

Mühbrook – Flensburg – Vejle – Mors – Hirtshals, ca 520 km: Også denne dagen starter vi med å spise fra en deilig  frokostbuffèt på hotellet. Vi pakker rolig ut vår bagasje i turbussen. Igjen er det lurt å tenke på hvordan man pakker  saker og ting. Kanskje trenger man bare en mindre bagasje til natten om bord hos Fjordline?

En drøy time etter avgang gjør vi et stopp for litt grensehandel. Litt fattigere på euro, dersom innkjøp er gjort, kjører vi nordover gjennom Sønderjylland. I Vejle bevilger vi oss et stopp midt på dagen. Byen har en trivelig gågate og sentrum å rusle litt rundt i.

Som en avveksling legger vi kjøreruten mot Skive og over til Mors. Et mer avvekslingsrikt landskap enn den samme     motorveien vi som oftest kjører gjennom Danmark.

Vi ankommer med turbussen til Hirtshals i god tid før avgang med Fjordlines cruiseferje MS Stavangerfjord kl 20.00.

Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store buffétbordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er  inkludert.

Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i  rolig fart gjennom natten mot Stavanger.

 

 

 

Dag 9

Torsdag 12. mai 2022:

Stavanger (Risavika) – Haugalandet – Stord – Bergen – Knarvik: Frokostbuffèten står dekket om bord i skipets restaurant. Allerede kl 06.30 siger MS Stavangerfjord inn til kai i Risavika utenfor Stavanger. De av våre gjester som skal av her, følger sjåføren og turbussen inn til Stavanger Buss-terminal før vi fortsetter nordover til Haugalandet og over Stord frem til Bergen. MS Stavangerfjord anløper Bergen     kl 12.30. Fra Fjordlines terminal i Bergen kjører vi frem til Bergen Busstasjon og videre frem til Åsane og Knarvik ter-minal hvor turen avsluttes. Takk for turen – velkommen igjen på ny tur med oss!

 

Inkludert i turprisen:

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne turbuss, kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder med på turen

¨  Minicruise med Fjordline t/r Bergen/Stavanger – Hirtshals med opphold i delt dobbeltlugar innvendig oppe i båten

¨  6 hotellovernattinger

¨  8 frokoster

¨  8 middager, derav 2 som aftensbuffét om bord hos Fjordline inkludert fri drikke til (vann/brus/øl/vin)

¨  Reise med buss på utfluktene, men inngangsbilletter kommer i tillegg

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom 2.500,- totalt for alle 6 nettene på hotell

Tillegg for enkeltlugar på overfartene med Fjordline er     kr 980,- totalt for t/r. Utvendig lugar kr 500,- t/r pr person i delt dobbeltlugar.

Tillegg for inngangsbilleter, gi beskjed ved påmelding om du ønsker:

1)  Keukenhof, kr 200,- pr person 2) Madurodam, kr 150,- pr person 3) Floriaden, kr 350,- pr person

 

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjons bilder

UK flag | German flag