Blomstring i vårlige Holland!

Blomstring i vårlige Holland!

BLOMSTRING I HOLLAND | BUSS | RISDAL TOURING

KUN 15.900,- per pers.
Når
25. april - 2. mai 2024
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

Offisielt heter landet Nederland – men vi kaller det som oftest i dagligtale Holland. Hvem har vel forresten ikke hørt den kjente sangen om «Tulipaner fra Amsterdam»? Da er vi inne på hva kanskje landet er aller mest kjent for – blomster og tulipaner. Vi har lagt opp en flott og vårlig tur som gir deg rikelig anledning til å bli bedre kjent med det som ofte også kalles «tresko-landet», et navn som spiller på treskoene som er en del av nasjonaldrakten. Det blir også besøk i verdensberømte Keukenhof, Kastell de Haar, Leiden og Utrecht. Turen har et variert program og er full av flotte opplevelser. Bli med på en blomstrende bussreise!

 

 

Tagger:, , , , , , , , , ,

TUREN DAG FOR DAG

Dag 1

Torsdag 25. april 2024

Stavanger/Oslo – Kristiansand – Hirtshals – Jylland: Vi starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 09.00. Vi kjører langs E39 til Kristiansand hvor det er mulighet for påstigning underveis. For våre gjester som kommer på langs E18 mellom Oslo og Kristiansand bruker vi vår ekspressbuss inn til Kristiansand hvor dere møter vår turbuss. Fra Kristiansand tar vi Fjord Line sitt store skip MS Bergensfjord over til Hirtshals. Underveis er det mulig å bestille buffet ved påmelding til turen. Det er god anledning til å utforske mange av skipets fasiliteter. Vel i land i Hirtshals setter vi kursen sørover i Jylland til vårt samarbeidshotell hvor vi sjekker inn for første overnatting. Denne dagen er det ikke inkludert middag ved hotellet.

 

Dag 2

Fredag 26. april 2024

Jylland – Glückstadt – Wischhafen – Bremen-området, ca 330 km: Etter frokost finner vi plassene i turbussen og setter kursen sørover gjennom Jylland. Etter en stund krysser vi grensen inn til Tyskland. Vi dreier av fra motorveien og kjører koselige landeveier frem forbi Husum og Heide til Glückstadt. Her tar vi det som kan minne om en vestlandsferge over Elven til Wischhafen. Overfarten tar ca. 15 minutter. Reisen går langs tyske motorveier og ikke lenge etter passerer vi i utkanten av Bremerhaven og krysser elven Weser. Utpå ettermiddagen ankommer vi Bremen-området hvor vi sjekker inn på vårt samarbeidshotell for middag og overnatting.

Dag 3

Lørdag 27. april 2024

Bremen-området – Afsluijtdijk – Alphen aan den Rijn, ca 380 km: Med en god frokost starter vi den nye dagen. Fra              Oldenburg kjører vi mot den tysk/hollandske grensen. Forbi Groningen og frem mot det imponerende dikeverket Afsluijtdijk – som stenger Nordsjøen ute fra Ijsselmeer.  Nederlenderne har i alle år måtte kjempe mot storhavet og vannmassene – og de er blitt mesterlige i faget. Vi gjør et stopp i byen Volendam. Litt tid på egen hånd blir det også her, før vi kjører frem til Van der Valk Hotel Avifauna beliggende i Alphen aan den Rijn. Det blir felles middag og frokost hver dag under oppholde på hotellet.

 

 

Dag 4

Søndag 28. april 2024

Utflukt til Keukenhof: Etter en deilig frokostbuffet gjør vi oss klare til å reise til Keukenhof. Her får vi oppleve hele 7 millioner blomster. Parken er den største av sitt slag i Europa og har kun åpent fra slutten av mars til midten av mai. I samarbeid med 25 artister er denne parken perfekt utsmykket med inspirerende hager og skulpturer. Det er lett å glemme tiden når man vandrer rundt her i beundring. Etter et flott opphold reiser vi i felleskap til byen Leiden. Her har får man tid til å vandre rundt i gatene. Kanskje finne en hyggelig kafé. I denne flotte byen omgitt av kanaler finner vi en botanisk hage fra år 1590. Dette er vel verd et besøk (inngang ikke inkl.). Hagen heter Hortus Botanicus og er den eldste botaniske hagen i Nederland, med planter fra hele verden. Senere på dagen returnerer vi til hotellet. Denne dagen får vi en litt annerledes middag. Utpå ettermiddagen stiger vi om bord i elvebåten til hotellet. Mens vi seiler rundt i den flotte elven får vi servert en god middag.

 

Dag 5

Mandag 29. april 2024

Utflukt til Amsterdam: Når dagens viktigste måltid er spist får man muligheten til å bli med på en utflukt til Amsterdam. Vi blir satt av i sentrum av byen. Her er det god mulighet til å finne et hyggelig elvecruise eller vandre langs kanalene. Hvis man ønsker å besøke Anne Frank huset eller Van Gogh museet anbefaler vi å bestille billetter før reisen. Man må også benytte seg av offentlig transport fra sentrum ut til disse stedene. Men steder som Magna Plaza, Rembrandt museet og Oude Kerk er i gå avstand. Senere på dagen møter vi opp der man gikk av og vi reiser tilbake til hotellet. Det er felles middag denne dagen på hotellet.

 

Dag 6

Tirsdag 30. april 2024

Utflukt til Utrecht: Etter frokost kjører vi til Kasteel de Haar. Dette er det største slottet i Nederland og har en stor blomstrende park. Slottet ble bygd under middelalderen og har derfor et stort forsvarsverk rundt seg. Slottet i seg selv er også åpent for publikum. Her må man kjøpe inngangsbillett på stedet, eller ved påmelding til turen kr 220,- per  person. Da får man se de flotte utsmykkete hallene. Hver september holder baronen fester for internasjonale stjerner, adelige og statsfolk. Etter besøket kjører vi det korte stykket inn til sentrum av Utrecht. Byen stammer fra romer tiden og er prydet med kanaler og parker. Et hyggelig sted. I felleskap returner vi senere på dagen tilbake til vårt hotell for en siste middag og overnatting.

 

DAG 7

Onsdag 1. mai 2024

Alphen aan den Rijn – Hamburg-området, ca 500 km: Frokost og farvel med Nederland for denne gang. Vi kjører inn i Tyskland etter å ha passert Apeldoorn og Hengelo. Dagens etappe er også behagelig i utstrekk og lengde. Midt på dagen stopper vi for en pause – hvor og når avhenger av vær og trafikk. Utpå ettermiddagen beregner vi å komme frem til vårt hotell for overnatting. Vi spiser middag ved hotellet.

 

DAG 8

Torsdag 2. mai 2024

Hamburg-området – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Grenland/Stavanger, ca 520 km til Hirtshals: Som vanlig, dagen starter med frokost. Vi tar oss ut på gode, tyske motorveier – kjører nordover i delstaten Schleswig-Holstein. Vi ser langstrakte og grønne enger. Flokker av kuer og storfe. Etter hvert nærmer vi oss den tysk/danske grensen og vi tar oss tid til litt grensehandel. Inn i Danmark, opp gjennom Jylland og som vanlig – vi tar oss alltid tid til stopp med jevne og behagelige mellomrom.

I god tid før kl 17.30 er vi i Hirtshals, klare for ombordstigning i MS Fjord FSTR (uttales «fjord faster») som i raskt tempo skal ta oss over Skagerrak. Om bord har vi alle plass i komfortable «flyseter». Allerede kl 19.55 klapper vi til kai i Kristiansand. Vi kjører øst- og vestover til de respektive  avstigningssteder hvor turgjestene stiger av etter hvert som de kommer til sine påstigningssteder. Takk for turen – takk for at dere har vært med!

 

Inkludert i turprisen:

TURPRIS

8 dager kun kr 14.900,-

Pris per person ved påmelding innen 15. februar 2024, deretter kr 15.900,-

Avreisedato: Torsdag 25. april 2024

Retur: Torsdag 2. mai 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals tur/retur

¨  7 overnattinger i dobbeltrom

¨  7 frokoster

¨  6 middager, hvorav 1 på elvecruise

¨  Utflukt til Amsterdam

¨  Utflukt til Utrecht

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

 

Tillegg for enkeltrom kr 3.800,-

Tillegg for inngang til Keukenhof kr 220,-

Tillegg for inngang Kasteel de Haar kr 220,-

Tillegg for loungebord på returen kr 249,-

Tillegg for buffet på utreise kr 359,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag