Blomstring i vårlige Holland!

Blomstring i vårlige Holland!

Blomstring i Holland | buss | Risdal Touring

KUN 13.100,- per pers.
ved påmelding innen 15. februar 2023
Når
29. april - 5. mai 2023
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Reisen er overstått!

Offisielt heter landet Nederland – men vi kaller det som oftest i dagligtale Holland. Hvem har vel forresten ikke hørt den kjente sangen om «Tulipaner fra Amsterdam»? Da er vi inne på hva kanskje landet er aller mest kjent for – blomster og tulipaner. Vi har lagt opp en flott og vårlig tur som gir deg rikelig anledning til å bli bedre kjent med det som ofte også kalles «tresko-landet», et navn som spiller på treskoene som er en del av nasjonaldrakten. Det blir også besøk i verdensberømte Keukenhof, Kastell de Haar, Leiden og Utrecht. Turen har et variert program og er full av flotte opplevelser. Turen frem og tilbake tar vi med MS Romantika til Holland Norway Lines. Bli med på en blomstrende tur!

 

Tagger:, , , , , , , , , ,

TUREN DAG FOR DAG

Dag 1

Lørdag 29. april 2023

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. I Kristiansand går vi om bord i den nye cruiseferja til Holland Norway Line som frakter oss til Eemshaven, helt nord i Nederland. I april 2022 åpnet jo som mange vet en ny skipsrute mellom Norge og Nederland. «Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge. Etter en behagelig sjøreise og en god natts søvn, er du plutselig   bare noen timer unna en rekke spennende europeiske  destinasjoner» uttalte administrerende direktør i Holland Norway Lines. Skipet har 700 lugarer og en rekke restauranter og barer passasjerene kan benytte seg av. Det er taxfree butikker, samt et spa om bord, og er satt opp show i skipets teatersal. Seilingen tar 18 timer, med avgang fra Kristiansand kl. 15.00 og ankomst i  Eemshaven i Nederland kl. 09.00 neste dag. Om bord har vi inkludert deilig middags- og frokostbuffet.

 

Dag 2

Søndag 30. april 2023

Eemshaven – Afsluijtdijk – Alphen aan den Rijn, ca 248 km: Dagen starter om bord MS Romantica med deilig frokostbuffet, før vi kl 09.00 ankommer Eemshaven. Vel i land kjører frem mot det imponerende dikeverket Afsluijtdijk – som stenger Nordsjøen ute fra Ijsselmeer. Nederlenderne har i alle år måtte kjempe mot storhavet og vannmassene – og de er blitt mesterlige i faget. Vi gjør et stopp i byen Volendam. Litt tid på egen hånd blir det også her, før vi kjører frem til Van der Valk Hotel Avifauna beliggende i Alphen aan den Rijn. Dette hotellet har en flott fuglepark som er gratis for hotellets gjester. Det blir felles middag etter innsjekk.

 

Dag 3

Mandag 1. mai 2023

Utflukt til Keukenhof: Etter en deilig frokostbuffet gjør vi oss klare til å reise til Keukenhof. Her får vi oppleve hele 7 millioner blomster. Parken er den største av sitt slag i Europa og har kun åpent fra slutten av mars til midten av mai. I samarbeid med 25 artister er denne parken perfekt utsmykket med inspirerende hager og skulpturer. Det er lett å glemme tiden når man vandrer rundt her i beundring. Etter et flott opphold reiser vi i felleskap til byen Leiden. Her har får man tid til å vandre rundt i gatene. Kanskje finne en hyggelig kafe. I denne flotte byen omgitt av kanaler finner vi en botanisk hage fra år 1590. Dette er vel verd et besøk. (inngang ikke inkl.) Hagen heter Hortus Botanicus og er den eldste botaniske hagen i Nederland, med planter fra hele verden. Senere på dagen returnerer vi til hotellet. Ved hotellet får vi denne dagen en litt annerledes middag. Utpå ettermiddagen stiger vi om bord i elvebåten til hotellet. Mens vi seiler rundt i den flotte elven får vi servert en god middag.

 

Dag 4

Tirsdag 2. mai 2023

Utflukt til Amsterdam: Når dagens viktigste måltid er spist får man muligheten til å bli med på en utflukt til Amsterdam. Vi blir satt av i sentrum av byen. Her er det god mulighet til å finne et hyggelig elvecruise eller vandre langs kanalene. Hvis man ønsker å besøke Anne Frank huset eller Van Gogh museet anbefaler vi å bestille billetter før reisen. Man må også benytte seg av offentlig transport fra sentrum ut til disse stedene. Men steder som Magna Plaza, Rembrandt museet og Oude Kerk er i gå avstand. Senere på dagen møter vi opp der man gikk av og vi reiser tilbake til hotellet. Det er felles middag denne dagen på hotellet.

 

Dag 5

Onsdag 3. mai 2023

Utflukt til Utrecht: Etter frokost kjører vi til Kasteel de Haar. Dette er det største slottet i Nederland og har en stor blomstrende park. Slottet ble bygd under middelalderen og har derfor et stort forsvarsverk rundt seg. Slottet i seg selv er også åpent for publikum. Her må man kjøpe inngangsbileltt på stedet (ca. 18,- EUR). Da får man se de flotte utsmykkete hallene. Hver september holder baronen fester for internasjonale stjerner, adelige og statsfolk. Etter besøket kjører vi det korte stykket inn til sentrum av Utrecht. Byen stammer fra romer tiden og er prydet med kanaler og parker. Et hyggelig sted. I felleskap returner vi senere på dagen tilbake til vårt hotell for en siste middag og overnatting.

 

Dag 6

Torsdag 4. mai 2023

Aflsuijdijk – Eemshaven, ca 248 km: Vi koser oss med frokosten vår siste dag på dette hotellet. Etter utsjekk finner vi våre plasser i bussen og er klare til vår reise mot Eemshaven. Vi  kjører nordover.  Også på denne etappen tar vi oss god tid og har pauser underveis. Vi er framme i Eemshaven før avgang med  M/S Romanika kl 15:30. Vi   anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hoved bagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Ombord finner vi våre lugarer og spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa-avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall.

 

DAG 7

Fredag 5. mai 2023

Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten: Vi nyter frokosten mens vi seiler inn til Kristiansand havn kl 09.30. Etter ilandkjøring og fortolling i Kristiansand fortsetter   turen vest- og østover til de respektive avstigningssteder. Merk, avhengig av antall påstining i hver retning kan hjemreise bli gjort via vår ekspressbuss Konkurrenten.no

 

Inkludert i turprisen:

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Minicruise med Holland Norway Lines   Eemshaven – Kristiansand tur/retur

¨  6 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster

¨  6 middager, hvorav 1 på elvecruise

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 3.600,-

Tillegg for utvendig lugar kr 600,- t/r

Tillegg for inngang til Keukenhof kr 190,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag