Holland, Blomster & Floriade!

Holland, Blomster & Floriade!

Blomstring i Holland | buss | Risdal Touring

KUN 12.220,- per pers.
ved påmelding innen 1. mars 2022
Når
30. april - 7. mai 2022
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Reisen er overstått!

Offisielt heter landet Nederland – men vi kaller det som oftest i dagligtale Holland. Hvem har vel forresten ikke hørt den kjente sangen om «Tulipaner fra Amsterdam»? Da er vi inne på hva kanskje landet er aller mest kjent for – blomster og tulipaner. Vi har lagt opp en flott og vårlig tur som gir deg rikelig anledning til å bli bedre kjent med det som ofte også kalles «tresko-landet», et navn som spiller på treskoene som er en del av nasjonaldrakten.

2022 er det klart for en veldig spesiell opplevelse – hvert 10. år arrangeres nemlig Floriaden i Nederland. Denne gang i Almere, i kort kjøreavstand fra vårt hotell. En hel dag legger vi opp til å bruke her. Inntrykkene vil florere!

Det blir også besøk i verdensberømte Keukenhof, i miniatyrbyen Madurodam – og vi får også en dag i Amsterdam.

Reisen til og fra er lagt opp med variert program – den    delen av reisen skal også være en opplevelse og noe å  huske på etter en trivelig reise sammen!

 

 

Tagger:, , , , , , , , , ,

TUREN DAG FOR DAG

Dag 1

Lørdag 30. april 2022:

Stavanger – Sørlandet og Grenland – Kristiansand – Hirtshals – Kolding, ca 280 km fra Hirtshals: Vi starter med turbussen vår fra Stavanger. Mulighet for påstigning langs vår ferd sørover mot Kristiansand etter avtale. En tilslutningsbuss starter også fra Skien/Porsgrunn og kjører mot Kristiansand – også da med mulighet for påstigning underveis. Kl 16.30 reiser vi med Color Line og MS Superspeed til Hirtshals. De som ønsker det, kan ved bestilling av turen tilleggsbestille middagsbuffèt om bord. Dette koster kr 369,- i tillegg pr person. Det er selvsagt også mulig å få kjøpt seg et velsmakende måltid om bord i skipets kafeteria. Kl 19.45 klapper vi til kai i Hirtshals og straks etter fortsetter vi kjøreturen sørover Jylland, frem forbi Aalborg, Aarhus og Vejle til Kolding hvor vi sjekker inn for nattens overnatting.

 

 

 

Dag 2

Søndag 1. mai 2022:

Kolding – Brunsbüttel – Cuxhaven – Oldenburg, ca 330 km: Vi starter dagen med deilig frokostbuffèt på hotellet før vi er klare for neste etappe.  En drøy times tid senere har vi krysset grensen inn til Tyskland. Vi dreier av fra motorveien og kjører koselige landeveier frem forbi Husum og Heide til Brunsbüttel. Vi gjør et stopp her ved det store sluseanlegget – her hvor Nord-Ostsee-Kanal, populært kalt Kieler-kanalen, munner ut i Elben og Nordsjøen. Ustanselig sluses her større og mindre båter gjennom, enten på vei inn i kanalen eller på vei ut. Kl 14.00 er vi klare for ny ferjeoverfart. Nå med «gamle» MF Fanafjord som tidligere trafikkerte over Bjørnefjorden. Nå i rute mellom Brunsbüttel og Cuxhaven. En times tid tar turen over for oss i dag. Vel i land kjører vi frem til Oldenburg for dagens middag og overnatting.

Dag 3

Mandag 2. mai 2022:

Oldenburg – Afsluijtdijk – Alphen aan den Rijn, ca 380 km: Med en god frokost starter vi den nye dagen. Fra Oldenburg kjører vi mot den tysk/hollandske grensen. Forbi Groningen og frem mot det imponerende dikeverket Afsluijtdijk – som stenger Nordsjøen ute fra Ijsselmeer. Nederlenderne har i alle år måtte kjempe mot storhavet og vannmassene – og de er blitt mesterlige i faget. Vi gjør et stopp i byen Volendam. Litt tid på egen hånd blir det også her, før vi kjører frem til Van der Valk Hotel Avifauna beliggende i Alphen aan den Rijn.

Dag 4 - Dag 6

Tirsdag 3. – torsdag 5. mai 2022:

Opphold og utflukter: Deilig frokostbuffèt å forsyne seg fra hver dag på hotellet. Vi har nå 3 hele dager på oss til å utforske Nederland nærmere. En av dagene står besøk i Keukenhof – oversatt betyr det «kjøkkenhagen» – på programmet. Samme dag er det også mulig å besøke miniatyrbyen Madurodam. Inngangsbilletten til Keukenof koster ca kr 200,- og til Madurodam ca kr 150,- ved å bestille billetten på forhånd.

Hvert 10. år er det stor «Floriade» i Nederland – i 2022 er det igjen klart.  Les mer om Floriaden på www.floriade.com Inngangsbilletten til Floriaden koster kr 350,- pr person i tillegg og inkluderer også en tur inne på parkområdet med kabelbanen – som gir en god utsikt over området.

Vi skal også ha en utfluktsdag inn til Amsterdam, byen med alle kanalene, broene og de små, pittoreske gater og smug. Det blir tilbud om en kanaltur for de som ønsker å være med på det, men også tid til på egen hånd å rusle litt rundt i byen, sette seg ned på en kafé eller fortausrestaurant – rett og slett bare nyte livet!

En av kveldene vi bor på Van der Valk Hotel Avifauna, skal vi ha middag om bord på en kanalbåt. Dette er inkludert i turprisen. Mens vi spiser middag om bord, får vi en 2 timers sightseeingtur på kanaler og innsjøer i nærområdet. En flott opplevelse!

På våre turer er det generelt slik at utfluktene med buss og sjåfør ikke koster noe ekstra. Buss-/reisebilletten er altså inkludert, men eventuelle inngangsbilletter m.v. betales av den enkelte. Vi har valgt å gjøre det slik, for å unngå å inkludere kostnader til inngangsbilletter m.v. som enkelte av turdeltakerne kanskje ikke ønsker å delta på.

Dag 7

Fredag 6. mai 2022: Alphen aan den Rijn – Hamburg-området, ca 500 km: Frokost og farvel med Nederland for denne gang. Vi kjører inn i Tyskland etter å ha passert Apeldoorn og Hengelo. Dagens etappe er også behagelig i utstrekk og lengde. Midt på dagen stopper vi for en pause – hvor og når avhenger av vær og trafikk. Utpå ettermiddagen beregner vi å komme frem til vårt hotell for overnatting. Denne kvelden har vi bestilt middag på Hofbräu München i Hamburg. En opplevelse – og om det er åpent og klart på denne tiden, får vi se vannorgelet i Planten un Blomen!

 

Dag 8

Lørdag 7. mai 2022:

Hamburg-området – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Grenland/Stavanger, ca 520 km til Hirtshals: Som vanlig, dagen starter med frokost. Vi tar oss ut på gode, tyske motorveier – kjører nordover i delstaten Schleswig-Holstein. Vi ser langstrakte og grønne enger. Flokker av kuer og storfe. Etter hvert nærmer vi oss den tysk/danske grensen og vi tar oss tid til litt grensehandel. Inn i Danmark, opp gjennom Jylland og som vanlig – vi tar oss alltid tid til stopp med jevne og behagelige mellomrom.

I god tid før kl 18.00 er vi i Hirtshals, klare for ombordstigning i nye MS Fjord FSTR (uttales «fjord faster») som i raskt tempo skal ta oss over Skagerrak. Om bord har vi alle plass i komfortable «flyseter». Allerede kl 20.15 klapper vi til kai i Kristiansand. Vi kjører øst– og vestover til de respektive avstigningssteder hvor turgjestene stiger av etter hvert som de kommer til sine påstigningssteder. Takk for turen – takk for at dere har vært med!

 

Inkludert i turprisen:

8 dager kun kr 10.990,-

Pr person i delt dobbeltrom ved påmelding før 1. februar 2022, deretter kr 12.220,-

 

Avreisedato: Lørdag 30. april 2022

Retur: Lørdag 7. mai 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne turbuss, kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder med på turen

¨  7 hotellovernattinger

¨  7 frokoster

¨  6 middager

¨  Reise med buss på utfluktene, men inn-gangsbilletter kommer i tillegg

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 2.835,- totalt for alle 7 nettene på hotell

Tillegg for middagsbuffèt på overfarten fra Kristiansand til Hirtshals, kr 369,- pr person

Tillegg for inngangsbilleter, gi beskjed ved påmelding om du ønsker:

  • Keukenhof, kr 200,- pr person
  • Madurodam, kr 150,- pr person
  • Floriaden, kr 350,- pr person

 

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag