Trivelige ferieopplevelser! ⎮ Få plasser igjen!

Trivelige ferieopplevelser! ⎮ Få plasser igjen!

Bornholm | Danmark | Buss | Risdal Touring

KUN 10.690,- per pers.
Når
3. - 8. august 2021
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Reisen er overstått!

En deilig reise til Bornholm!

En deilig reise som fyller oss med trivelige ferieopplevelser og masse god stemning. Hva er vel triveligere enn å rusle og kikke på folkeliv og undre seg på hvorfor ting er blitt akkurat som de er blitt? Hvordan historien har utviklet seg, hvordan har lokalbefolkningen funnet sitt levebrød akkurat her opp gjennom tidene? På turen vår til Bornholm får du oppleve dansk øyliv og småbyidyll. Ser man på kartet, er det utrolig at denne øya tilhører Danmark! Første dag ut med Fjord Line fra Kristiansand til Hirtshals, med behagelig oppstartstid både fra øst og vest. Første natt i området rundt Odense. Vi bor 3 netter på Hotel Griffen, koser oss og har utflukt både til nord– og sørsiden av øya. Hjemturen har vi stykket opp slik at vi tar ferjen til Ystad og har en overnatting i  Aarhus før ferje fra Hirtshals og videre med bussen hjem.

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Tirsdag 3. august 2021:

Stavanger/Grenland/Kristiansand – Hirtshals – Odense, ca 320 km fra Hirtshals: Vi starter fra Stavanger Byterminal om formiddagen og kjører sørover E39 mot Kristiansand. En annen buss starter fra Skien / Porsgrunn og kjører E18 mot Kristiansand. Underveis er det selvsagt mulighet for påstigning. Fra Kristiansand reiser vi med  Fjordlines nye katamaran HSC Fjord FSTR kl 13.30 til Hirtshals, ankomst allerede kl 15.45. Om bord har vi inkludert Loungebord og sitteplasser helt frem til ankomst. Fra Hirtshals fortsetter vi frem til Odense  for overnatting.

 

Dag 2

Onsdag 4. august 2021:

Odense – Ystad – Rønne, ca 320 km til Rønne: Dagen starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Straks etter kjører vi østover og over Storebæltbroen før vi ankommer «Kongens by». I København gjør vi et stopp et par timer, slik at det er mulig å se seg om i byen, og få kjøpt seg en god lunsj, eller frokost som det heter hos våre naboer i syd. Vi setter oss igjen i bussen, kjører over den berømte Broen, og derfra til Ystad. Her går hurtig ferjen til Rønne kl 15.30, med oss om bord. Overfarten er raskt unnagjort, og kl 16.50 er det avkjøring i Rønne, og det er da kort vei til vårt hotell, Hotel Griffen, som ligger vakkert til ved sjøen. Under oppholdet spiser vi frokost og middag på hotellet hver dag. Dersom man ønsker rom med havutsikt, kan dette bestilles mot å betale et tillegg på kr 950,-  pr rom for 3 netter. Begrenset antall rom, så gi beskjed ved påmelding om du ønsker dette.

Dag 3 og 4

Torsdag 5. august og fredag 6. august 2021:

På Bornholm: Etter frokost begge dager møter vi vår guide  i resepsjonen og blir tatt med på en rundreise på øya. Begge dager varer omvisningen til ca kl 13.00. Den første dagen ser vi den nordlige delen og den andre dagen den sørlige delen av øya. Opplevelsene her står i kø. På et lite område, finner vi mange severdigheter og attraksjoner. Nord-Europas største borgruiner, Hammershus, finner vi på Bornholm. Også de berømte rundkirkene, navngitte sådanne – f.eks Østerlars og Nylars. Hovedstaden på øya, Rønne, er en trivelig, liten by som det er svært koselig å rusle rundt i. Det er kort vei å gå til sentrum fra hotellet vårt – og hotellet har også en deilig spa-avdeling som vi gjerne anbefaler å benytte seg av.

 

Dag 5

Lørdag 7. august 2021:

Rønne – Ystad – Aarhus: Vi spiser nok en gang fra det deilige morgenbordet som står dekket i hotellets restaurant. Vi spiser tidlig frokost for deretter å sette bagasjen i bussen og kjøre det korte stykket frem til ferjehavnen. Her venter båten på oss, klar for avgang kl 08.30 til Ystad i Sverige. Allerede kl 09.50 klapper ferjen til havn på det svenske fastlandet og vi kjører strake veien mot Danmark igjen og frem til  Aarhus. Underveis stopper vi selvsagt med jevne og behagelige mellomrom, både for å strekke litt på kroppen – for at de som røyker skal kunne fortsette med det. Vi har god tid i dag og vi beregner ankomst Aarhus litt sen ettermiddag. Og vi sjekker inn  på  vårt gode sentrumshotell Comwell Aarhus for middag og overnatting.

 

Dag 6

Søndag 8. august 2021:

Aarhus – Hirtshals – Kristiansand  – Grenland/Stavanger: Vi spiser frokost på hotellet, før vi sjekker ut og setter bagasjen i bussen – Vi kan nå gjøre oss litt bedre kjent i Aarhus og de som ønsker det kan bli med en tur til  Den Gamle By., Danmarks Købstadmuseum. Etter hvert  samles vi igjen, setter oss i bussen og kjører  frem til Hirtshals. Kl 17.00 seiler vi med Fjordlines nye katamaran HSC Fjord FSTR  til Kristiansand. Om bord er det mulig å forhåndsreservere Loungebord. Dette bestilles ved påmelding til turen. Allerede kl 19.15 klapper skipet til kai i Kristiansand, etter en flott seiling inn byfjorden – og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi  frem til de respektive avstigningssteder, vestover mot Stavanger og østover mot Grenland. Takk for turen!

 

Tilleggsinformasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfarter Kristiansand-Hirtshals t/r og Ystad-Rønne t/r

¨  5 hotellovernattinger

¨  Lokalguide på utfluktene

¨  5 frokoster

¨  4 middager

¨  1 loungebord på utreise

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.990,-

Tillegg for rom med havutsikt: 950,- pr rom for 3 netter

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag