En trivelig miniferie!

En trivelig miniferie!

Bremen med Åsetrallen | musikk & dans | buss

KUN 7.770,- per pers.
Når
10. - 14. september 2022
Antall dager
5
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Reisen er overstått!

Velkommen til en trivelige miniferie – musikk og dans!

Stil og stemning – bli med til trivelige Bremen og ta deg en svingom til tonene fra  Åsetrallen med Andreas og Bjarne på hotellet om kveldene. Gjennom 30 år har musikerne fra Åseral gledet reiseglade turgjester på nær 60 turer rundt i Norden og Europa. På den store folkefesten i hjembygda Åseral 17. mai i år, fikk Åsetrallen kulturprisen! Velfortjent! Kombinasjonen nye opplevelser og anledningen til en dans om kvelden, fenger mange. Høstens tur har vi lagt til deilige Bremen. En by som inviterer til kultur og historie, shopping og avslapning. Hotellet vårt ligger midt i Bremen. Kort gangavstand til det meste. Hjemreisen fra vår mini-ferie til Tyskland har vi lagt med Color Lines imponerende cruiseferje fra Kiel til Oslo. I stilfulle omgivelser nyter vi en overfart som varer i 20 timer. Om bord forsyner vi oss av en bugnende aftensbuffét og vi har inkludert påfølgende reservasjon i Show Lounge for at alle skal få oppleve skipets storslagne show!

Tagger:, , , , , , , , ,

POGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Lørdag 10. september 2022:

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kolding, ca 280  km fra Hirtshals: Vi starter fra påstigningsstedene i henhold til oppsatt kjøreplan. Gi beskjed ved påmelding hvor du ønsker å stige på bussen. Turen fører oss frem til Kristiansand hvor vi i god tid før ferjeavgang er klar ved Color Lines ferjeterminal. Her stiger vi om bord i MS Superspeed I som kl 16.30 har avgang til Hirtshals. Om bord har vi reservert plass til alle i buffétrestauranten med det velklingende  navnet «Catch Me If You Can» – det er nesten så en undres på om det er kjøttkakene vi skal forsøke å fange? Drikke til maten er inkludert og vi beholder plassene i restauranten helt frem til ankomst Hirtshals omkring kl 19.45.

Reisen vår fortsetter sørover Jylland, langs motorveien E45. Sjåføren styrer det hele behagelig og det blir god anledning til avslapning. Etter omkring 2 ½ times kjøring er vi fremme ved Scandic Hotel Kolding hvor vi skal overnatte.

 

Dag 2

Søndag 11. september 2022:

Kolding – Bremen, ca 360 km: Vi starter dagen med deilig dansk «morgenmad» fra buffét. Trivelig å være på tur. Kose seg med morgenmaten og en kopp kaffe innen dagen riktig starter. En drøy times tid etter avreise passerer vi den dansk/tyske grensen ved Flensburg. Kjøreruten denne dagen har vi lagt slik at vi følger den vestlige landeveien, forbi Husum, Friedrichsstadt og Heide. Etter hvert krysser vi Elben, den viktige elven som fører inn til den travle havnen i Hamburg. Utpå ettermiddagen legger vi opp til å ankomme Bremen og vårt Achat Hotel Bremen City. Vi sjekker inn slik at vi får tid til en tur på rommene før det er klart for middag og etterfølgende dans med Åsetrallen. Sørg for å ha med danseskoene. Her blir det både liv, stemning og musikk til å danse etter!

 

Dag 3

Mandag 12. september 2022:

I Bremen: Deilig – ingen bestiller vekking og det er fritt frem. Sov så lenge du vil. Men sørg for å rekke den tyske, gode frokosten på hotellet. En kort rusletur fra hotellet og vi er midt i Bremens handle- og gågater. Rathausmarkt (rådhustorget) finner vi også her. Ikke langt unna heller; byens berømte og pittoreske lille «Altstadtviertel» (kan best oversettes med gamleby-kvarter) og gaten Die Schnoor. Ja, riktig gatenavnet betyr «snoren» og det er slett ingen dårlig beskrivelse på gaten. Som en snor bukter gaten seg gjennom gamleby-kvarteret. Her var det også i tidligere tider et yrende liv med både skjult og åpen handel, her holdt byens kremmere av begge kjønn og tvilsom karakter til, håndverkere solgte sine varer og det ble laget mat lenge før noe mattilsyn forsøkte å skaffe seg et overblikk. Vår klare oppfordring er denne dagen å ta med gode sko. Benytt anledningen til å rusle rundt på egen hånd. Kos deg på tur!

Ny middag og etterfølgende dans til Åsetrallen om kvelden på hotellet.

 

 

Dag 4

DAG 4

Tirsdag 13. september  2022:

Bremen – Kiel, ca 230 km: Frokost på hotellet. Vi sjekker ut og setter vår bagasje i bussen. En drøy times tid etter avreise nærmer vi oss millionbyen Hamburg. Denne gang passerer vi i utkanten for å fortsette gjennom delstaten Schleswig-Holstein frem til Kiel. Norwegenkai er vårt mål i byen og her ligger allerede feiende flotte MS Color Magic klar til å ta oss om bord. Kl 14.00 stevner vi ut fjorden fra Kiel, navnet er på tysk Kieler Förde. En ny kveld i opplevelsens tegn ligger foran oss. Kl 17.00 møtes vi i restauranten Grand Buffèt på dekk 6 for å spise av det helt store og innbydende buffétbordet med både varme og kalde retter. Mette og gode får vi tid til å slappe av før vi kl 20.30 har forhåndsreservert og inkludert reservasjon i Show Lounge. Alle får også servert hver sin Show Drink og kl 21.00 er det klart for skipets eget storslåtte show. Vi lar oss imponere av artistene!

 

Dag 5

Onsdag 14. september 2022:

Oslo – Grenland/Sørlandet/Stavanger, ca 330 km til Kristiansand: Ny tur til dekk 6 og buffètrestauranten for å  spise frokost. Morgenfuglene får med seg seilingen inn Oslofjorden, bl.a. forbi Oscarsborg. Kl 10.00 klapper vi til Hjortneskaien. Vi rusler i land og stiger om bord i tur-bussene våre. Sjåføren styrer ut av Oslos hovedstadstrafikk, mot Drammen og videre gjennom Vestfold og Telemark. Underveis stopper vi selvsagt med jevne og  behagelige mellom. Ca kl 16.00 beregner vi å være i Kristiansand og de øvrige avstigningssteder i henhold til dette. Takk for turen!

 

Pris og annen informasjon

5 dager kun kr 7.770,-

Avreisedato: Lørdag 10. september 2022

Retur: Onsdag 14. september 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av   erfaren sjåfør

¨  Ferjeoverfart Kristiansand – Hirtshals med MS Superspeed I

¨  Middagsbuffèt

¨  3 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  3 hotellfrokoster og 1 buffètfrokost om bord på MS Color Magic

¨  2 middager i forbindelse med hotellovernattingene

¨  Overfart med cruiseferjen MS Color    Magic fra Oslo til Kiel

¨  Stor aftensbuffèt med både varme og kade retter om bord på MS Color Magic inkludert 1 enhet drikke

¨  Reservasjon i Show Lounge til kveldens show om bord på MS Color Magic

¨  1 showdrink inkludert i Show Lounge

¨ Alle veiavgifter og bompenger

 

 

Tillegg:

Enkeltrom 3 netter på hotell, totalt kr 990,- pr person.

Innvendig enkeltlugar på ferjeoverfarten Kiel – Oslo, kr 820,- pr person

Utvendig enkeltlugar på ferjeoverfarten Kiel – Oslo, kr 1.100,-

Tillegg pr person, utvendig dobbeltlugar    kr 300,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag