En fantastisk reise!

En fantastisk reise!

Costa Brava | Sol & Varme | Risdal Touring

KUN 23.555,- per pers.
Når
25. september - 14. oktober 2022
Antall dager
20
Avreise fra
Stavanger/Telemark/Kristiansand
Reisen er overstått!

Vi setter kursen mot Costa Brava i Nord-Spania, «den ville kysten». Knapt noe bedre beskrivelse. Her er det klipper og kyst, lune viker og strender. Små byer med strandpromenade og utallige muligheter for å få satt seg ned. Kose seg med en kopp kaffe og noe godt å  bite i – eller noe avkjølende å drikke. Hele 10 netter bor vi på vårt 4-stjerners hotell i Lloret de Mar. I midten av september ligger dagtemperaturen på ca 24-26°C og det er som en god norsk sommer. Vi bruker 5 dager med behagelige kjøreetapper ned til dette paradiset, og 6 dager hjem igjen. En svært innholdsrik reise gjennom Europa!

 

Tagger:, , , , , , ,

Program dag for dag

DAG 1 - Søndag 25. september 2022

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand (Holland Norway Lines): Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. I Kristiansand går vi om bord i den nye cruiseferja til Holland Norway Line som frakter oss til Eemshaven, helt nord i Nederland. I april 2022 åpner jo som mange vet en ny skipsrute mellom Norge og Nederland. «Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge. Etter en behagelig sjøreise og en god natts søvn, er du plutselig bare noen timer unna en rekke spennende europeiske destinasjoner» uttaler administrerende direktør i Holland Norway Lines. Skipet har 700 lugarer og en rekke restauranter og barer passasjerene kan benytte seg av. Det vil være taxfree butikker, samt et spa om bord, og det blir satt opp show i skipets teatersal. Seilingen tar 18 timer, med avgang fra Kristiansand kl. 15.00 og ankomst i Eemshaven i Nederland kl. 09.00 neste dag. Om bord har vi inkludert deilig middags- og frokostbuffet. Vi anbefaler å pakke en mindre koffert/bag med litt ting til en overnatting. Da slipper man å ta med seg alle bagasjen som da kan stå igjen i turbussen.

 

DAG 2 - Mandag 26. september 2022

Eemshaven – Valenciennes, ca 490 km: Vi spiser frokost før vi pakker ut av lugarene våre. Vi seiler stille og rolig inn til havnen i Eemshaven. Om bord i turbussen starter vi på reisen nedover langs de flate slettene i Nederland. Samtalen flyter lett når vi reiser slik. Vi tar og stopper ved jevne mellomrom slik at man alltids kan skaffe turprovianter og lunsj på reisen. Normalt så stopper vi hver 2 til 2,5 time. Nederland er ikke et stort land og om ikke lenge farter vi inn i Belgia. Vi kjører rundt steder som Antwerpen og Brüssel. Ved Valenciennes tar vi vår første hotellet natt. Det blir felles middag på hotellet etter innsjekk.

 

DAG 3 - Tirsdag 27. september 202

Valenciennes – Paris – Massy, ca 220 km: Etter frokost finner vi plassene våre i turbussen. Det er fint å reise i den nordlige delen av Frankrike, noe vi kan legge merke til når vi reiser sørover. Landskapet er preget av åkere og landsbyer i horisonten. Rundt lunsjtider ankommer vi Paris. Ofte omtalt som Europas hovedstad. Her skal vi oppholde oss gjennom dagen. For de som ønsker det kan bli med reiselederen vår til mange av de kjente stedene som finnes i denne flotte byen. Det er også anledning hvis man ønsker å spasere på egenhånd. Kanskje vil man finne en koselig kafé i Latinerkvartalet eller langs Seine. Det kan anbefales å   legge et besøk til Notre-Dame, Pantheon, Eiffeltårnet eller Champ de Mars. Vennligst legg merke til at mange av disse stedene krever inngangspenger (ikke inkl.). Hvis man ønsker å besøke Louvre osv. bør man forhåndsbestille billetter. Dette gjøres på egenhånd. Litt sent utpå ettermiddagen står turbussen klar til å frakte oss de siste minuttene til utkanten av Paris til Massy. Her sjekker vi inn på hotellet vårt og spiser dagens middag. Man kan velge å være lengre i Paris på egenhånd og ta kollektiv til hotellet senere, men dette er på eget ansvar.

 

DAG 4 - Onsdag 28. september 2022

Massy – Clermont-Ferrand, ca 399 km: En fransk hotellfrokost er ikke å forakte. Vi sier «au revoir» til Paris og fortsetter reisen sørover. Denne dagen tar oss med inn i Loire-dalen. Forbi steder som Orléans; en av de eldste byene i Frankrike og der Joan av Arc spilte er sentral rolle. Vi stopper ved jevne mellomrom slik at man kan få oppleve litt av det franske landet. Dagens ferd bringer oss til Clermont-Ferrand. Kjent for sin mange film-, musikk-, teater- festivaler gjennom året. Her sjekker vi inn på hotellet for natten og hygger oss sammen rundt middagsbordet.

 

DAG 5 - Torsdag 29. september 2022

Clermont-Ferrand – Lloret de Mar, ca 550 km: Når frokosten er spist gjør vi oss klare for avreise. Når vi starter fra hotellet og reiser sørover, bør man legge merke til fjellene rundt, de fleste av disse er eldgamle vulkaner, rundt 40   preger fjellkjedene. Disse har heldigvis vært inaktive i over 8000 år. Veien sørover tar oss forbi naturparker og flotte daler, over den berømte Millau-broen som bringer motorvei A75 over elven Tam. Den er verdens  høyeste skråstagsbro og en virkelig imponerende  konstruksjon,  både estetisk og teknisk. Vi gjør et stopp ved utsiktspunktet når vi er kommet over broen. Et veldig naturskjønt område. Turbussen tar oss med mot Middelhavet før vi retter kursen mer vestover til  Spania. Vi passerer grensen til Spania på ettermiddagen. Ikke lenge etter ankommer vi Hotel Don Juan i byen Lloret de Mar som ligger langs middelhavskysten. Hotellet ligger sentralt med alt av severdighet innen 10 minutters gange fra hotellet. Her skal vi oppholde oss i 10 netter. Det blir frokost og middag på hotellet hver dag under oppholdet.

 

 

DAG 6 - 14 - Fredag 29. september - lørdag 8. oktober 2022

Opphold i Lloret de Mar: Vi skal nå ligge hele 10 netter på dette flotte hotellet – som har klassifiseringen 4 stjerner. Reiselederen vår er med på hele turen og bistår med både informasjon og opplegg underveis og fremme på reisemålet. Våre gjester har fritt valg. Enten rolig sol- og strandferie, eller en aktiv ferie med utflukter organisert av oss.  Eller en kombinasjon. Første dagen vi er her nede, blir det en rusletur sammen med vår reiseleder for å bli kjent med byen, omgivelsene og ikke minst, hotellet vårt. Det blir tips om vandreturer man kan ta på egen hånd, og det blir organisert også vandretur med reiselederen vår for de som ønsker å være med på det. Husk å ta med gode sko.  Vi organiserer også tilbud om å leie sykler når vi oppholder oss her nede. Utfluktene med buss og reiseleder beskriver vi på et eget innstikksprogram, men de er tenkt å gå til  storbyen Barcelona, vi har tenkt å kjøre en tur nordover til den idylliske byen Cadaquès – byen hvor den berømte maleren Salvador DalÍ oppholdt seg store deler av livet. Vi planlegger å kjøre til Montserrat. Mektige utsyn over  regionen. Vingård og lokalt marked blir besøkt. Et variert og innholdsrikt program blir tilbudt til de som ønsker å delta. Å være med vår buss, sjåfør og reiseleder på utflukter koster ikke noe ekstra – men eventuelle inngangsbilletter dekkes av hver enkelt turdeltaker selv.

 

DAG 15 - Søndag 9. oktober 2022

Lloret de Mar – Lyon, ca 580 km: Frokost på hotellet. Første dag av vår rolige hjemreise venter. Hjemreisen vår med nye opplevelser underveis. En drøy times tid etter avreise     krysser vi grensen inn til Frankrike. Langs A9 og til Rhône elven. Provence regionen er preget av mye fint landskap og natur. Denne dagen kjører vi frem til Lyon-området for middag og overnatting.

 

 

DAG 16 - Mandag 10. oktober 2022

Lyon – Luxembourg, ca 525 km: Vanlig start på dagen, frokost. Vi følger elven Saône nordover fra Lyon og forbi byer som Mâcon og Beaune før vi etter hvert kommer til det som går for å være sennepsbyen, Dijon. Her gjør vi et stopp midt på dagen. Rusler litt rundt i byen, stikker innom et konditori eller en fortausrestaurant – og får oss litt å spise på egen hånd. Reiselederen er selvsagt med og på avtalt sted stiger vi om bord i bussen igjen. I rolig ettermiddagstempo kjører vi så siste stykket frem til  miniatyrstaten Luxembourg for middag og overnatting.

 

DAG 17 - Tirsdag 11. oktober 2022

Luxembourg – Cochem, ca 135 km: Frokost på hotellet.Vi har god tid og har lagt opp en sightseeingtur i byen som har samme navn som det lille landet. Byen har viktige EU-institusjoner, så som EU-domstolen og tilsvarende som Norge er tilsluttet gjennom EØS, EFTA-domstolen. Byen og landet er velstående og mange kapitalfond og finansinstitusjoner har sitt hovedkvarter i Luxembourg. Senere på dagen Reiser vi den korte veien til Cochem. Om kvelden spiser vi igjen felles middag på vårt hotell.

 

DAG 18 - Onsdag 12. oktober 2022

Cochem – Bielefeld, ca 305 km: Etter en god hotellfrokost gjør vi oss klare til avreise. Dagens ferd tar oss med inn i Rhindalen langs grønne enger med daler og fjell i horisonten. Vi reiser over til St. Sebastian, her krysser vi Rhinen. Turbussen tar oss med nordover langs Rhinen. Her gjør vi jevnlige stopp for å få med oss ulike utsikter og andre opplevelser. En fantastisk fin tur etappe. Ved Bonn svinger vi litt vekk fra Rhinen slik at vi passerer utkanten av Køln. Herfra er det flotte tyske veier som bringer oss forbi Wuppertal – Dortmund til Bielefeld. Her sjekker vi inn for dagens middag og overnatting.

 

DAG 19 - Torsdag 13. oktober 2022

Bielefeld – Kolding, ca 525 km: Vi spiser frokost på hotellet før avreise. Sjåføren styrer bussen godt langs tyske  motorveier forbi Hannover og Hamburg inn i Schleswig-Holstein regionen. Vi stopper selvsagt ved behagelige  mellomrom. Herfra kjører vi videre opp til Flensburg. Her gir vi oss litt tid til å handle. Noen euro fattigere fortsetter vi det lille stykke til Kolding. Her sjekker vi inn for siste overnatting. Middag er inkludert på hotellet.

 

DAG 20 - Fredag 14. oktober 2022

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten: Dagen starter med frokost som vanlig er. Vi kjører frem til Hirtshals og reiser med MS Superspeed I som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Det er mulig å bestille buffèt om bord på overfarten ved påmelding til turen. Etter ilandstigning i Kristiansand kl 15.30 fortsetter vi øst-/vestover mot de respektive avstigningssteder.

 

Turprisen inkluderer

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  1 overnatting i dobbel innvendig lugar

¨  18 overnattinger på hotell

¨  19 frokoster

¨  20 middager

¨  Ferjeoverfarter som beskrevet

¨  Utflukter som beskrevet, eventuelle inngangsbilletter kommer i tillegg

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 4.990,-

Tillegg for buffet på retur kr 279,-

VIKTIG INFORMASJON

Husk gyldig pass og gyldig korona sertifikat

I Risdal Touring  er vi opptatt av å gi alle  våre reisende en god opplevelse. Våre turer har utflukter der den reisende må kunne gå korte eller lengre strekninger. Med bakgrunn i dette og av hensyn til de medreisende i gruppen, vil det ikke være mulig for reiseleder/sjåfør å yte ekstra bistand dersom du for eksempel har behov for rullator/rullestol e.l. Det kan heller ikke forventes at andre av våre reisende skal stille sin tid til rådighet.

 

UK flag | German flag