Costa Tropical – opphold i Almuñecar | 16 dager

Hjem » Reiser » Costa Tropical – opphold i Almuñecar | 16 dager

Vi starter opp igjen med turer til Syd-Spania!

Costa Tropical er bedre kjent som lillebroren til det mer kjente Costa del Sol. Fordelen her er at man slipper unna det høye tempoet som ofte preger de langt mer populære turiststedene langs den spanske kysten. Vi setter kursen vekk fra kulden og høsten i Norge. Ved Sola tar vi fly direkte til Malaga og bare en kort busstur senere ankommer vi Hotel Ibersol Beach & Spa. Det er helpensjon inkludert på hotellet under hele oppholdet og vi har også med vår helt egne norske reiseleder. Under oppholdet blir det mulighet til å delta på flere utflukter. Med andre ord er alt tilrettelagt for et herlig høstavbrekk i sydlige strøk! Når vi kommer hjem igjen til Stavanger/Sola, står bussen vår klar for å kjøre tilbake til de respektive avstigningssteder. Ikke noe å vente med, meld deg på i dag!

Husk også at du får god rabatt ved å bestille tidlig!

 

Din reiseleder

Linda Evensen

Reiseleder Linda Evensen
Linda har bakgrunn fra Hotell og reiselivsbransjen og fra mange års arbeid i den offentlige kulturetaten. Bla som kulturformidler, avdelingsleder og på museum. Fagbrev og restaurantbrev innen hotell- og restaurantfaget, med bla egen restaurant, samt en periode på passasjerbåt med Food & beverageansvar. Hun har høyskoleutdanning innen næringsmiddelfag, kultur, ledelse og guiding/formidling. Språklinje fra gymnaset med 4 fremmedspråk. Interesser er friluftsliv, fotografering og dans – og kan bidra med mini-kurs i Linedance og folkedans på enkelte turer. På fritiden tar hun gjerne en S.U.P.-tur på Stand-UP-Paddle-brettet sitt. Favorittdestinasjoner er Italia, Sveits og Kroatia, men trives og godt i Skandinavia, f.eks i Stockholm eller langs Atlanterhavsveien.

Reiseprogram

Dag 1

Fredag 25. oktober 2024

Grenland/Telemark/Sørlandet/Stavanger: Vi starter ut fra de respektive påstigningsstedene og kjører E18 og E39 mot Sørlandet og videre til Stavanger/Sola. Det er mulighet med påstignings langs ruten etter ønske, kontakt oss ved påmelding. Det blir også pauser langs ruten, samt et lengre middagsstopp (ikke inkl. i turprisen). Denne dagen            overnatter vi på hotell Quality Airport Hotel Stavanger.

_______________________

Bergen – Haugesund – Stavanger/Sola: Vi starter denne dagen fra  Åsane Terminal kl. 12.45 og fra Bergen busstasjon kl. 13.00. Turen går så sørover langs E39 sørover. Så over Stord til Leirvik, hvor vi reiser fra kl. 15.00. Videre til Haugesund bussterminal (kl. 16.30). Det er mulighet med påstignings langs ruten etter ønske, kontakt oss ved påmelding. Det blir også pauser langs ruten, samt et lengre middagsstopp (ikke inkl. i turprisen). Denne dagen overnatter vi på hotell Quality Airport Hotel Stavanger.

Dag 2

Lørdag 26. oktober 2024

Stavanger – Malaga – Almuñecar: Vi er tidlig oppe og får med oss frokostpakke fra hotellet. Vår buss kjører oss til  flyplassen hvor vi raskt sjekker inn. Kl 06.35 letter vårt fly med retning Malaga i Syd Spania. Ankomsten dit er beregnet til ca kl 10.20 og straks etter blir vi hentet av vår spanske buss og sjåfør. Vi blir kjørt frem til Almuñecar og 4*Hotel Ibersol Almuñecar som blir vårt ”hjem” i 14 netter. Hotellet  har helpensjon og inkluderer enkel drikke: vann, vin til måltidene. Se mer om hotellet ved å klikke inn på: www.hotelibersolalmunecarbeachspa.es/

Dag 3-15

Søndag 27. oktober – fredag 8. november 2024:

Opphold i Almuñecar med forskjellige utflukter: Helpensjon er inkludert på hotellet hver dag. Vår erfarne reiseleder vil være tilgjengelig med «kontortid” på hotellet til faste, oppsatte tider. Reiselederen vil også være til å  komme i kontakt med under hele oppholdet her nede, enten via mobiltelefon eller gjennom å kontakte resepsjonen på hotellet. Til utfluktene bruker vi buss og sjåfør fra et lokalt busselskap vi har god erfaring med.

Vel fortjent bruker man begrepet ”Costa Tropical” om kysten her ved Almuñecar. Her skinner solen varmere og lenger enn på de fleste andre steder i Europa. Faktisk nyter stedet godt av et spesielt ”mikroklima” som gjør det fortjent til betegnelsen ”tropekysten”. Klimaet er sub-tropisk med lav luftfuktighet. En behagelig sjøbris gjør de varmeste perioder levelige, og de høye fjellene bak byen beskytter mot eventuell kald nordavind. Almuñecar har ca 26.000 innbyggere, et trivelig bysentrum og det er rikelig anledning til å rusle rundt, slappe av eller nyte en forfriskning på en av uterestaurantene. Utfluktene for disse dagene står beskrevet lengre nede på siden.

Dag 16

Lørdag 9. november 2024

Busstransfer til Malaga – fly til Stavanger/Sola buss til Bergen og Sørlandet: Frokost på hotellet, før vi setter oss i bussen for å kjøre frem til Malaga. Herfra flyr vi igjen med Norwegian som kl 10.55 løfter oss mot de øvre skylag. Allerede kl 14.40 beregner vi landing – og straks etter finner vi våre seter i den behagelige turbussen som skal kjøre oss hjemover til de respektive avstigningsstedet.

Pris og annen informasjon

TURPRIS

16 dager kun kr 21.600,-
Pris per person ved påmelding innen 15. juli 2024, deretter kr 22.600,- per person

Turprisen inkluderer:

  • Buss tur/retur Sola Lufthavn, og
    i Spania som beskrevet i programmet
  • Velorientert reiseleder
  • Fly med Norwegian tur/retur Sola
  • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) på hotellet i  Almuñecar
  • Vann og vin inkludert til måltidene på hotellet i Almuñecar
  • 15 hotellovernattinger i dobbeltrom
  • Alle skatter og avgifter

Tillegg for enkeltrom kr 4.900,-

MERK! Vi har ikke rom med garantert sjøutsikt, er dette ønskelig må man kontakte oss på telefon eller mail.

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

Utflukter som tilbys under oppholdet i Almuñecar:

NB! Presentert i tilfeldig rekkefølge, og noen turer kan utgå hvis det blir for liten interesse til å kunne gjennomføre (minimum 20 personer).
Utfluktene bestilles ved påmelding til turen.

DAG 4

Mandag 28. oktober 2024

Akvadukter og Avokadoer – pris kr 640,- per person

Tid: Ca. kl. 10.00 – 14.00

Denne dagen tar vi på oss våre romerske briller. Almuñevar, eller Firmum lulium Sexi som romerne selv kalte den, er en av Spanias eldste byer. Vi blir hentet i buss ved hotellet og kjøres til byporten ved gamlebyen. Etter en kort vandring fortsetter vi med buss opp til bydelen Torrecueva. Der vi finner den lengste seksjonen av den vakre romerske akvedukten. Deretter besøker vi Casa Minerva. Her blir vi av vårt vertskap på fruktgården fortalt om Almuñecars utvikling de seneste årene og om deres økologiske fruktdyrking, alt på svensk. Vi vandrer mellom gårdens mango- og avokadolunder, og avslutter med lunsj på familiens fantastiske terrasse med panoramautsikt over fjell og by og hav (inkludert). Buss tilbake til hotellet, og de som ønsker det kan gå tilbake langs Rio Seco. Totalt 4 km enkel spasering (5,5 km om man spaserer helt hjem). Turen inkluderer buss, guide og lunsj.

DAG 7

Torsdag 31. oktober 2024

Salobreña – når sukker ble til rom – pris kr 530,- per person

Tid: ca. kl. 09.30 – 16.00

Den gamle mauriske byen Salobreña er vår nærmeste naboby mot øst. I de tidlige århundre var der sukkerrør som vokste på markene. Her ble det produsert sukker sukkerfabrikker helt frem til 2000-tallet, da den siste sukkerfabrikken stengte. I dag satser man hovedsakelig på grønnsaker og frukt. Rørsukkeret har forsvunnet, men i dets fotspor oppsto i stedet romproduksjon. Vi besøker romprodusent Ron Montero der vi får en presentasjon av produksjonen av denne søte drikken og også en smaksprøve. Deretter kjører vi til sentrum av Salobreña, vandrer rundt i Gamlebyen og avslutter på byens kjente fisk- og skalldyrsrestaurant – El Peñon – som ligger inntil klippene ved stranden. Turen inkluderer buss, besøk og smaksprøve Ron Montero, tapas i Salobreña og inngang i borgen.

DAG 12

Tirsdag 5. november 2024

Lecrindalens skatter—appelsiner og oliven – kr 580,- per person

Tid: ca. kl. 09.30—16.30

Olivenolje er basen for det andalusiske kjøkkenet. Vi begynner dagen med et besøk på olivenmuseum. Akkurat som med vin er det en stor variasjon i smaker og vi får prøvesmake noen varianter. Appelsiner forbinder også de fleste med Syd-Spania. Vi tar et besøk til «appelsin-byen» og dens appelsinlunder. Vi rusler, lukter, smaker og nyter omgivelsene og de ferske fruktene. Turen inkluderer buss, inngang og smaking på olivenuseum, tapas, og vandring gjennom appelsingården.

DAG 14

Comares – Axarquias balkong kr 820,- per person

Tid: ca. kl. 09.00 – 17.30

Vi starter med buss gjennom Vèlez-Malaga-dalen og opp til byen Comares, også kalt Axarquias balkong og av mange ansett som den vakreste byen i Axarquia-området. Den er en av Andalusias høyest beliggende byer og ligger høyt oppe på en klippe, ja henger er vel et mer beskrivende ord, med en vidunderlig utsikt til alle kanter. I sør er det oliven- og mandellunder som strekker seg helt ut mot havet, og i nord reiser det seg en dramatisk fjellkjede. Vi vandrer rundt i byen og følger fotsporene til maurerne i denne vakre hvite landsbyen. Vi avslutter med lunsj på en restaurant underveis. Turen inkluderer buss, guide, tapas og lunsj.

EKSTRA UTFLUKT – Dato er ikke bestemt, kommer nærmere avreise:

Romantiske Ronda – pris kr 760,- per person

Tid: ca. kl. 08.30—18.30

Den kjente fjellandsbyen Ronda er for mange kjent som selve bilde på Spania. Her har spanjolene drevet på med de de kan best de siste to tusen årene – arkitektoniske underverker, vingårder og ikke minst tyrefekting. Byen har også en helt egen arena for nettopp dette. Her får vi en spasertur rundt i byen, og selvfølgelig tid på egenhånd. Da kan man besøke en av de mange kafeene eller vinbarene for lunsj. Ellers har byen som nevnt en egen tyrefekterarena, arabiske bad, museer, kirker og mange koselige små gater. Turen inkluderer buss, guide, kaffe og vann om bord på bussen.

Reisefakta

Antall dager
16
Når
25. oktober – 9. november 2024
Avreise fra
Telemark/Sørlandet/Bergen/Rogaland
25/10
Rogaland
25/10
Sørlandet
25/10
Bergen

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.