Utflukter som tilbys under oppholdet i Almuñecar:
NB! Presentert i tilfeldig rekkefølge, og noen turer kan utgå hvis det blir for liten interesse til å kunne gjennomføre (minimum 20 personer). Utfluktene bestilles ved påmelding til turen.
DATO FOR UTFLUKTENE BLIR LANSERT ETTER 15.12.2024.
Akvadukter og Avokadoer | Kr 640,- per person
Tid: Ca. kl. 10.00 – 14.00
Denne dagen tar vi på oss våre romerske briller. Almuñecar, eller Firmum lulium Sexi som romerne selv kalte den, er en av Spanias eldste byer. Vi blir hentet i buss ved hotellet og kjøres til byporten ved gamlebyen. Etter en kort vandring fortsetter vi med buss opp til bydelen Torrecueva. Der vi finner den lengste seksjonen av den vakre romerske akvedukten. Deretter besøker vi Casa Minerva. Her blir vi av vårt vertskap på fruktgården fortalt om Almuñecars utvikling de seneste årene og om deres økologiske fruktdyrking, alt på svensk. Vi vandrer mellom gårdens mango- og avokadolunder, og avslutter med lunsj på familiens fantastiske terrasse med panoramautsikt over fjell og by og hav (inkludert). Buss tilbake til hotellet, og de som ønsker det kan gå tilbake langs Rio Seco. Totalt 4 km enkel spasering (5,5 km om man spaserer helt hjem). Turen inkluderer buss, guide og lunsj.
Lecrindalens skatter—appelsiner og oliven | Kr 640,- per person
Tid: ca. kl. 09.30—16.30
Olivenolje er basen for det andalusiske kjøkkenet. Vi begynner dagen med et besøk på olivenmuseum. Akkurat som med vin er det en stor variasjon i smaker og vi får prøvesmake noen varianter. Appelsiner forbinder også de fleste med Syd-Spania. Vi tar et besøk til «appelsin-byen» og dens appelsinlunder. Vi rusler, lukter, smaker og nyter omgivelsene og de ferske fruktene. Turen inkluderer buss, inngang og smaking på olivenuseum, tapas, og vandring gjennom appelsingården.
La Alpujarras gastonomiske skatter | Kr 700,- per person
Tid: ca. 09.00—18.30
Da maurerne ble drevet ut av Granada og Alhambra på slutten av 1400-tallet, slo mange seg ned her i La Alpujarra i de sørlige skråningene av Sierra Nevada. Alpujarra-området har en spennende, men også tragisk historie. Den mauriske arven kommer tydeligst til uttrykk i arkitekturen og i form av gastronomiske herligheter. Her finner du honning, mandler, nøtter, tørket frukt, syltetøy, oster, charcuterie og selvfølgelig olivenoljen. Nå for tiden er det også både karamell- og sjokoladefabrikk…Vi stopper først i sjarmerende Pampaneira med utsikt over en frodig elvedal, Barranco de Poqueira, og toppene av Sierra Nevada i bakgrunnen, inkludert den iberiske halvøyas høyeste topp, Mulhacén på 3486 meter over havet. Etter stoppet, som inkluderer et obligatorisk besøk til sjokoladefabrikken Ili Abuela, klatrer vi videre, forbi små, hvite landsbyer til en av Spanias høyeste landsbyer, Trevélez, eller ‘skinkelandsbyen’ som vi også kaller den. Etterpå blir det tid for lunsj på egenhånd. Etter lunsj drar vi hjem. Turen inkluderer buss og besøk som beskrevet, men ikke lunsj.
Guadix—Grottehus og Katedraler | Kr 640,- per person
Tid: ca. 09.00—18.00
«Guadix er en by som ikke kan beskrives, den må sees.»
Det var slik noen sa det, og mange er enige. Guadix er kjent for sine hulehus som har vært en vanlig form for overnatting i byen i uminnelige tider. eksisterer fortsatt i dag de ca 2000 husstandene som er en del av huler. Vi besøker et informasjonssenter, noen hulehus og der er det også tid for et besøk i katedralen for de som ønsker det. Guadix har mer enn to tusen år med historie og er full av liv, farger, tradisjon og gastronomi. Det er f.eks interessante severdigheter fra romertiden, maurertiden og den spanske barokken på 1500- og 1600-tallet. Guadix ligger nordøst for Granada, i underkant av to timer med bil fra Almuñécar. Vi tar oss tid til en lunsjpause før vi starter hjemreisen. Turen inkluderer: buss, tapaspause, innganger som beskrevet, men ikke lunsj.
Salobreña – når sukker ble til rom – | Kr 530,- per person
Tid: ca. kl. 09.30 – 16.00
Den gamle mauriske byen Salobreña er vår nærmeste naboby mot øst. I de tidlige århundre var der sukkerrør som vokste på markene. Her ble det produsert sukker sukkerfabrikker helt frem til 2000-tallet, da den siste sukkerfabrikken stengte. I dag satser man hovedsakelig på grønnsaker og frukt. Rørsukkeret har forsvunnet, men i dets fotspor oppsto i stedet romproduksjon. Vi besøker romprodusent Ron Montero der vi får en presentasjon av produksjonen av denne søte drikken og også en smaksprøve. Deretter kjører vi til sentrum av Salobreña, vandrer rundt i Gamlebyen og avslutter på byens kjente fisk- og skalldyrsrestaurant – El Peñon – som ligger inntil klippene ved stranden. Turen inkluderer buss, besøk og smaksprøve Ron Montero, tapas i Salobreña og inngang i borgen.