Dagstur | Harkmark og Holum | Buss

Hjem » Reiser » Dagstur | Harkmark og Holum | Buss

Vi starter påstigning for turen fra Harebakken Arendal kl 08.00 med opphenting langs E18 og videre på E39. Første stopp har vi ved Gjengesti bru, kjent som Knuden. En 13,8 meter lang steinhvelvsbro helt øst i Lindesnes kommune. Broen ble bygget i 1922 og var en del av Sørlandske hovedvei (riksvei 40) og senere E18.

Videre går turen til Harkmark kirke i Mandal, der vi blir møtt av Olle som kan fortelle oss mye om Kirkens historie. Kirken er en langkirke og ble reist i 1613 og kirke-stedet Harkmark er fra vikingtiden. Like foran kirken finner du en 4 meter stor ring av bautasteiner.  Turen fortsetter til Harkmark mølle, og også her har Olle mye å  fortelle  fra dette sjeldne kulturminnet. Nå som vi har fått historisk påfyll, tenker vi det vil smake godt med litt lunsj.

Vi setter nesen mot Lindland gård. Gården er et pusterom for både barn og voksne i en travel hverdag. Her samles vi, spiser og tar en kaffekopp mens vi blir underholdt av gode historier bl.a fra Holum. Det vil også bli anledning til å spasere rundt på egenhånd. Etter hvert kjører vi til Mandal og tar Gamle Holumsveien som går fra Mandal til Øyslebø. Dette er en historisk vei som er vel vert å se. Bygget  ca 1868-1880 i bruk til 1957. Vi kommer da forbi Langelandsbommen som var den siste bommen i Mandalselva som var i bruk, videre kommer vi forbi Holum Treullfabrikk som fortsatt er i drift, deretter gjennom Krossen og videre mot Holmesland. Her er mye historie på dette veistrekket.

Med stor turbuss må vi snu her og ta veien om den nye 537 meter lange broa over Trysfjorden.

Bli med å skap  minner og få med deg alt området har å by på!

 

 

 

 

 

 

 

Reisefakta

Når
14. august 2023
Antall dager
Dagstur
Avreise fra
Harebakken/Kristiansand / Brennåsen / Søgne

Denne reisen har allerede funnet sted