Utflukt til Läckö Slott!

Dalslandskanal
Utflukt til Läckö Slott!

Dalslandskanal | Trollhättan | Sverige | Buss | Risdal Touring

KUN 4.850,- per pers.
ved påmelding før 1. mai
Når
22.-25. juli 2020
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Vi reiser til trivelige Trollhättan og bor 3 netter på Scandic Hotel Swania – og bruker dette som base for utflukter til Läckö Slott, Lidköping og båttur på Dalslandskanal. Dette er en rolig, men spennende tur til vårt naboland Sverige. Her får vi med oss både vakker natur og byliv, shopping og koselige utekafeer. Hotellet i Trollhättan har en flott beliggenhet like ved Göta elven, så her er det bare å kose seg på tur!

Tagger:, , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Onsdag 22. juli 2020:

Stavanger/Sørlandet/Grenland – Trollhättan: Vi starter fra Stavanger kl 05.30 med påstigning underveis sørover på E39 og østover E18. Underveis stopper vi selvfølgelig med jevne og behagelige mellomrom. Fra Sandefjord seiler vi kl 15.20 med Fjordline til Strömstad. Buffet er inkludert som dagens middag. Straks etter ilandstigning på den svenske vestkysten kjører vi frem mot Uddevalla og videre til  Trollhättan  hvor vi sjekker inn for overnatting 3 netter på Scandic Hotel Swania. Etter innsjekk ønsker enkelte kanskje en rusletur fra hotellet og langs elva Göta som byen ligger så vakkert til?

Dag 2

Torsdag 23. juli 2020:

Utflukt til Dalslandskanal: Deilig frokost på hotellet før vi skal kjøre til Långbron. Her venter en av kanalbåtene oss og vi har lagt opp en hyggelig og interessant tur på Dalslands Kanal. Vi skal ta båten til Håverud, en tur på ca 3 timer. Underveis spiser vi deilig lunsj. Kanalen var i tidligere tider en viktig ferdselsvei. Den ble bygd i årene 1864-1868 under ledelse av Nils Ericson og den er totalt ca 250 km lang, derav ca 12 km som er gravd eller sprengt ut. Etter en trivelig tur her med flotte opplevelser, returnerer vi om ettermiddagen til hotellet vårt for middag og overnatting.

Dag 3

Fredag 24. juli 2020:

Utflukt til Läckö Slott og Lidköping: Frokost på hotellet er som vanlig første post på programmet, før vi igjen inntar de behagelige setene i bussen; nå for å dra på utflukt til Läckö Slott og Lidköping. Slottet har vært utnevnt til Sveriges vakreste slott og slottet og den vakre hagen er vel verdt et besøk. Vi vil få en omvisning (ikke inkl.) og får høre mer om slottets 700 år gamle historie. Etterpå har vi noen timer til disposisjon i Lidköping til å se oss rundt, handle litt og bare kose oss. Vi samles til gitt klokkeslett for å returnere til hotellet i Trollhättan for ny middag og overnatting.

Dag 4

Lørdag 25. juli 2020:

Trollhättan – Grenland/Sørlandet/Stavanger: Frokost på hotellet før det er klart for avreise og farvel med Trollhättan for denne gang. Fra Strömstad tar vi Color Line til Sandefjord. De som ønsker det kan forhåndsbestille buffet på ferjen ved påmelding til turen. Klokken 16.10 går vi i land. Vi kjører E18 og videre E39 med avstigning underveis. Takk for turen!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Sandefjord-Strømstad t/r

¨  3 hotellovernattinger

¨  3 frokoster og 3 middager ( 1 middag i form av buffet på ferja)

¨  Tur på Dalslandskanal med lunsj

¨  Inngang og omvisning på Läckö Slott

¨  Veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom: 990,-

Buffet Color Line på hjemreise: 249,-

Inngang og guidet omvisning Läckö kr 200,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag