TUR FRA BERGEN - Sorø i Danmark!

TUR FRA BERGEN - Sorø i Danmark!

Påsketur fra Bergen | En rundreise | Danmark | Risdal Touring

KUN 7.990,- per pers.
Ved påmelding innenn 1. mars 2022
Når
14. - 18. april 2022
Antall dager
5
Avreise fra
Knarvik/Bergen/Stord/Haugalandet
Reisen er overstått!

En rundreise i påsken, vi bor i herlige Sorø i Danmark!

Vi utnytter fri dagene som helligdagene i påsken gir oss. Reiser ut skjærtorsdag fra Bergen med Fjordline til Hirtshals. Koser oss sørover Jylland, kjører litt mindre landeveier i stedet for bare å rase av sted på motorveien. I Danmark er det «dejlig å være norsk» – og det skal vi både erfare og kjenne på. På Sjælland skal vi bo 2 netter på Comwell Hotel Sorø og vi har utflukt til trivelige Næstved. En av Danmarks eldste byer! Vårt trivelige Danmarks-opphold avslutter vi med å få en smakebit av København, før vi stiger om bord i cruiseferjen MS Crown Seaways som i løpet av siste natten på turen seiler oss til Oslo.

Tagger:, , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Torsdag 14. april 2022 (Skjærtorsdag): Knarvik – Bergen (Fjordline) – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Knarvik Terminal, stopp A kl 11.15 og Åsane Terminal kl 11.30 før vi også har påstigning ved Bergen Busstasjon, perrong P kl 12.00. Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjordlines cruiseferje. Det blir en flott seiling sørover langs kysten mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fortsetter reisen over Stord og innom Haugesund på vei til Stavanger Bussterminal. Mulighet for påstigning underveis etter avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen kjører om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i bussens bagasjerom.

Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store buffétbordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert. Resten av kvelden nyter vi om bord mens skipet seiler i rolig fart mot Hirtshals.

Dag 2

Fredag 15. april 2022 (Langfredag): Hirtshals – Hadsund – Odder – Sorø, ca 420 km: Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper cruiseferjen til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning.  I dag skal vi også kjøre på litt mindre småveier på vår ferd mot Sjælland. Syd for Aalborg dreier vi av og følger landeveien mot Hadsund – en trivelig by der den ligger ved Mariager Fjord. Vi fortsetter frem til Randers, forbi Aarhus og frem til Odder hvor vi denne dagen har inkludert en «krolunsj» midt på dagen. Mette og gode fortsetter vi frem forbi Horsens og deretter til «tvillingbyene» Fredericia og Middelfart – mellom den ligger fjordstripen Lillebælt og da kjører vi selvsagt over Lillebæltsbroen. Nå er vi over på øyen Fyn, passerer Odense og tar oss over Storebælt. Snart etter er vi fremme på komfortable Comwell Hotel Sorø hvor vi skal bo 2 netter. Felles middag om kvelden.

 

 

Dag 3

Lørdag 16. april 2022 (Påskeaften): Utflukt til Næstved, ca 75 km: Vi våkner – tar oss god tid ved frokosten, eller morgenmad som danskene så yndig kaller dagens første måltid. De som vil, kan bli med på en gratis utflukt til Næstved, en by med drøye 40.000 innbyggere. Offisielt grunnlagt i år 1140, men samtidig har det vært bebyggelse her allerede fra 400-tallet. Det blir tid her til å rusle rundt på egen hånd, gjøre seg kjent med byen – og vår reiseleder orienterer selvsagt og følger med. Kanskje vil disse aprildagene bli så varme og gode at de inviterer til å slå seg ned ved en fortausrestaurant? På vei tilbake til hotellet kjører vi slik at vi også får et inntrykk av Sorø – kjent bl.a. for Sorø Akademi. Tidligere et kloster, men overtatt av kronen i år 1580 og opp gjennom årene utdanningsinstitusjon for både adelige og ikke-adelige barn. Det hører med til historien at velkjente Kong Christian IV i år 1623 opprettet et ridderakademi.

Denne kvelden koser vi oss med en deilig påskemiddag på hotellet – såkalt «carvery-buffét».

 

Dag 4

Søndag 17. april 2022 (1. påskedag): Sorø – København, ca 100 km: Ny «morgenmad» – så av sted. Vi kjører mot København og gjør et lite stopp her i «Kongens by» – litt tid til å rusle rundt på egen hånd ved Tivoli og på Strøget, byens velkjente hovedgate. Heldigvis, kanskje, er butikkene stengt på en 1. påskedag…. I god tid før avgang kl 14.15 stiger vi om bord i MS Crown Seaways tilhørende rederiet DFDS Seaways. Vi skal nå seile fra København til Oslo. Om bord får vi tildelt våre innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes kl 17.45 til felles middagsbuffèt i restauranten «7 Seas». En enhet drikke er inkludert. Resten av kvelden om bord er til fri disposisjon – skipet har salong/bar og det spilles musikk utover kvelden.

 

 

 

Dag 5

Mandag 18. april 2022 (2. påskedag): Oslo – Bergen, ca 480 km: Vi våkner om bord mens vi seiler inn Oslofjorden. Frokostbuffèten står dekket og klar i restauranten. Kl 09.15 er det landkjenning i Oslo. Vi stiger i land og snart styrer vår erfarne sjåfør turbussen trygt ut av Oslo-trafikken. Over fjellet til Bergen velger vi den mest hensiktsmessige ruten i forhold til trafikk og føre. Såpass langt ut i april tør vi håpe på pent påskevær – og da blir kjøreturen i seg selv en opplevelse. Stopp underveis med jevne og behagelige mellomrom. Godt å bevege seg litt, strekke litt på kroppen. Utpå ettermiddagen/tidlig kveld beregner vi å være tilbake igjen i Bergen hvor turen avsluttes.

Legger ved en video – men vi skal reise motsatt vei! Fra København til Oslo.

 

Pris og annen info

TURPRIS

5 dager kun kr 7.550,-

Pris pr person ved påmelding innen 10. februar 2022, deretter kr 7.990,-

Avreisedato: Skjærtorsdag 14. april 2022

Retur: 2. påskedag 18. april 2022

 

Turprisen inkluderer:

Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

Ferjecruise Bergen/Stavanger – Hirtshals med Fjordline inkludert opphold i delt dobbeltlugar m/ dusj/WC innvendig oppe i båten

2 hotellovernattinger i delt dobbeltrom på Comwell Hotel Sorø

Ferjecruise København – Oslo med DFDS Seways inkludert opphold i delt dobbeltlugar m/ dusj/WC innvendig oppe i båten

4 frokoster, derav 2 om bord på cruiseferjene

1 lunsj dag 2 på vei til Sorø

2 middager på hotellet, en av disse som «carvery-buffét» (påskeaften)

1 aftensbuffèt om bord hos Fjordline inkludert fri drikke til

1 aftensbuffèt om bord hos DFDS Seaways inkludert 1 enhet drikke til

Reiseleder med på hele turen

Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/-lugar (innvendig) kr 1.330,- pr person totalt for alle 4 nettene

Tillegg for utvendig delt dobbeltlugar kr 300,- pr person, totalt for begge ferjeoverfartene

 

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag