Kun på forespørsel

Tallinn
Kun på forespørsel

Estland | Spennende Tallinn | Buss og båt | Risdal Touring

KUN 6.990,- per pers.
ved påmelding før 1. juli
Når
22.-28. september 2019
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Mange av våre gjester reiser igjen – og igjen til Tallinn. Ikke så rart; de som har vært i byen og lagt sin elsk på den, forstår dette godt. Tallinn er en storby, men likevel trivelig og full av atmosfære. Her finnes hippe butikker, store kjøpesenter – men også de små idylliske smug og smågater. Legg så til at vi får et Østersjøcruise t/r Stockholm – Tallinn med rederiet TallinkSilja, så er reiseopplevelsen bortimot komplett. Gamlebyen i Tallinn er en attraksjon i seg selv. Det er kort gangavstand til det trivelige bymiljøet og alle byens butikker og opplevelser. Her kan vi riktig kose oss!

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Stavanger/Sørlandet/Grenland – Sandefjord – Strömstad – Karlstad, ca 555 km: Vi starter turen fra Stavanger Byterminal og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Også videre østover E18 gjennom Aust-Agder og Telemark blir det mulighet for påstigning underveis. Vi kjører frem til ferjeterminalen i Sandefjord, klare for overfart med Fjordline kl 15.20. Ved påmelding til turen kan du bestille middagsbuffèt. Det er ellers mulig å kjøpe mat i kafeteriaen når en er kommet ombord. Ca kl 17.50 klapper skipet til kai i Strömstad og vi fortsetter innover landet mot Åmål og Säffle – før vi etter hvert nærmer oss innsjøen Vänern. På kvelden beregner vi så å være i Karlstad, klare for innsjekking og overnatting på vårt hotell med sentral beliggenhet.

Dag 2

Karlstad – Stockholm, ca 320 km: Frokost på hotellet før det er klart for avreise og videre kjøring østover. Vi skal nå strake veien mot den svenske hovedstaden – Stockholm. Vi kjører en liten sightseeing og får et lite inntrykk av denne flotte byen, før vi møter ved ferjeterminalen til TallinkSilja. Kl 17.30 har cruiseferjen avgang til Tallinn og vi har fått utlevert våre innvendige dobbeltlugarer, før vi nyter den flotte utseilingen gjennom Stockholms skjærgård. Resten av kvelden om bord er til fri disposisjon.

Dag 3

Ankomst til Tallinn: Vi spiser frokost om bord i restauranten, før vi kl 10.15 (lokal tid) ankommer til Tallinn. Straks etter ilandstigning og når formalitetene er unnagjort, møter vi vår lokalkjente guide som tar oss med på en rundtur i byen. Allerede på 1100-tallet lå det en viktig havn i Tallinn. Både dansker, tyskere og svensker har styrt landet i tidligere tider. Estland ble okkupert av Tyskland og Sovjetunionen i 1918 og lå lenge bak jernteppet. Året 1988 markerte begynnelsen på den syngende revolusjonen og en ikke-blodig frigjøringskamp. Etter Sovjetunionens kollaps i 1991, gjenerobret Estland sin lenge etterlengtede selvstendighet. I dag er landet et parlamentarisk demokrati som styres av en president. Utpå ettermiddagen sjekker vi inn for overnatting på Sokos Hotel Viru med svært sentral beliggenhet. De som vil, kan bli med vår reiseleder ut for å spise middag på kvelden (ikke inkl.).

Dag 4

I Tallinn: I dag kan vi kose oss lenge med frokosten om ønskelig, for deretter å spasere rundt å kikke på denne vakre byen. Det er fremdeles mulig å gjøre gode kjøp på mange varer, og gode restauranter er det mange av. Det er bare å nyte dagen og ferien! Sett deg ned på en av de hyggelige kafeene og se på det travle bylivet, sjekk ut noen av severdighetene byen har å by på, eller dra på ellevill shopping. Mulighetene er så mange i denne varierte byen. Her er det noe for alle.

Dag 5

I Tallinn, avreise med cruiseferje til Stockholm: Etter frokost på hotellet er også hele denne dagen til disposisjon. Det blir sagt at for dem som innehar sort belte i shopping, så er Tallinn som et eventyr! Du har all mulig grunn til å føle deg som en viking på vellykket røvertokt når du laster det innkjøpte inn i bussens hulrom! På mange ting ligger prisene på omtrent det halve av hva vi er vant til hjemmefra, men der er også varer som prismessig ligger på minst samme nivå som hjemme. En rekke store og moderne kjøpesentre ligger utenfor bykjernen og frister med et enormt vareutvalg. Et av disse er Ulemiste, like ved flyplassen. Mange estere vi har møtt, hevder at dette er det beste og billigste i byen. Vår buss og sjåfør tar med seg de som ønsker det ut hit. Av lokale matspesialiteter er det mange forskjellige slags kjøttpålegg, røkt fisk og røkte pølser man særlig bør prøve. Vodka som sterk drikke til mye av det kraftige (kjøtt) pålegget er også for mange estere obligatorisk, selv om nok vi ikke er like fortrolige med dette. Utpå ettermiddagen tar vi oss fram til ferjeterminalen igjen, nå for avgang med samme cruiseferje kl 18.00 til Stockholm. Igjen får vi tildelt våre innvendige dobbeltlugarer og resten av kvelden kan nytes om bord.

 

Dag 6

Ankomst Stockholm – Fredrikstad, ca 520 km: Frokosten nyter vi om bord under innseilingen til Stockholm. Straks etter ankomst til den svenske hovedstaden blir det tollklaring og grensepasseringsformaliteter. Av og til tar dette litt tid, men snart befinner vi oss igjen om bord i den komfortable turbussen. I raskt driv og tempo følger vi gode, svenske veier – men vi har god tid til å være på tur denne dagen og riktig koser oss også på hjemvei. Vi krysser raskt gjennom Sverige til norskegrensen og satser på at vi fortsatt er velkomne i «gamle-landet». Snart nærmer vi oss Fredrikstad og vi sjekker inn for overnatting på sentralt beliggende Quality Hotel Fredrikstad.

Dag 7

Fredrikstad – Grenland/Sørlandet/Stavanger, ca 290  km: En deilig frokostbuffèt står dekket til oss på hotellet, før vi takker for oss og kjører opp til Moss for derfra å ta ferjen til Horten. Vel i land på Vestfoldsiden, finner vi raskt frem til E18 igjen – og nærmer oss etter hvert Telemark, Aust- og Vest-Agder. Etter hvert som vi når de forskjellige avstigningssteder er det å ta farvel med vårt reisefølge. Fra Kristiansand fortsetter kjøreturen hjem med de som har steget på bussen vestover langs E39 til Stavanger. Takk for turen!

 

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom/lugar: 1.790,-

Buffet utreise Fjordline: 199,-

Buffet utreise TallinkSilja: 330,-

Buffet retur TallinkSilja: 330,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag