Naturopplevelser!

Færøyene
Naturopplevelser!

Færøyene | cruise og busstur | Risdal Touring

KUN 17.990,- per pers.
ved påmelding før 15. februar
Når
15.-22. juni 2019
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Bli med til fantastiske Færøyene – en ferieopplevelse av de sjeldne!

Naturen er så betagende og storslått, at ord blir små – og mennesker faktisk enda mindre. Færøyene er et lite land på verdenskartet. 18 små øyer midt ute i Nord-Atlanteren, men like fullt en del av kongeriket Danmark. Likevel svært så annerledes fra det Danmark vi kjenner….. Blått hav, små og fargerike bygder og de grønne fjell – ja, faktisk – alle nyansene i grønt er nesten helt uvirkelige! Du blir gjest hos en meget vennlig befolkning, som er stolte av landet sitt – også forstår de faktisk endatil norsk! Du glemmer aldri et besøk til Færøyene – selv for de som er meget reisevante; er det en reise verdt!

Du kan lese mer om Færøyene ved å trykke her.

 

Tagger:, , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter turen fra Stavanger i vest og fra Grenland i øst for å kjøre frem til Kristiansand og ferjeoverfart derfra med MS Superspeed I kl 08.00 til Hirtshals. Om bord har vi inkludert stor frokostbuffèt i restauranten med det velklingende navnet «Catch Me if You Can» – og som vanlig beholder vi våre plasser helt frem til ankomst Danmark. Vi kjører i land og har noen timer til disposisjon i Danmark før vi kl 15.30 har avgang med Smyril Lines cruiseferje MS Norrøna til Torshavn. Om bord har vi inkludert middag og frokost – og vi bor i komfortable innvendige lugarer med dusj/WC om bord, alle oppe i båten.

Les mer om båten her.

Dag 2

Som allerede lovet, vi spiser inkludert frokost om bord før vi deretter har hele dagen til disposisjon om bord. Vi seiler på Atlanterhavet og vil nok raskt få følelsen av å virkelig være ute på de store, åpne hav. God tid til å lese litt og kose seg om bord før vi møtes til felles middag om bord i kveldingen. Såpass sent som kl 22.30 legger skipet til kai i Torshavn og vi får vårt første møte med Færøyene. Vår guide møter oss, forteller litt om hva som venter oss – og leder oss frem til vårt hotell ; Hotel Føroyar hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 5 netter.

Dag 3

Deilig frokost på hotellet før vår lokalguide møter oss kl 10.00 og tar oss med på en heldagsutflukt. Vi kjører først til Torshavn hvor vi besøker den gamle bydel. Deretter kjører vi til Vagar og Gasadalur. Gasadadalur var inntil 2004 uten vei forbindelse med omverdenen. Samme år ble en tunell innviet av bygdens postbud som før gikk den lange turen over fjellet til Børud. Lunsj kan denne dagen kjøpes i Gasadalsgaroi. Pris DK 155,- pr person.– Etter lunsj går turen til Miovagur og Kalvalio og blant annet se på minnestaturen for Mikkjal a Ryggi , en av Færøyenes største sangskrivere.  Vi tar en stopp i Sandavagur for å se på den vakre kirken før vi kjører tilbake til Torshavn og vårt hotel for middag og overnatting.

Dag 4

Som vanlig, vi starter dagen med frokost på hotellet. Guiden møter oss ved bussen kl 09.00 og vi er klar for nok en heldagsutflukt. Vi kjører av sted til Klaksvík og på veien skal vi innom ullfabrikken på Strendur. Gjennom århundrer har den færøyske ull vært livsviktig for samfunnet. Vi vil besøke ullfabrikken på Stendur, høre om ullens historie – den nye måten å bruke ullen på, og se det som blir produsert. Her er det også mulighet for å kjøpe  seg en flott jakke eller genser eller andre ullprodukter som de selger. Etterpå kjører vi så til Klaksvík hvor vi skal få høre om stedet og om den store handelsmannen og sjøfareren Nólsoyar Páll. Lunsjen kan vi denne dagen kjøpe oss på den hyggelige kafen Bakeriet hjå Jorun. Pris DK 75,- pr person. Turen videre leder oss så til muséet i Klaksvík hvor vi får en omvisning. Etter litt tid på egen hånd møtes vi utenfor Færøyenes eldste bryggeri, Føroya Bjór som er fra 1888. Det blir omvisning og smaksprøver og det er også mulighet til å kjøpe produkter med seg fra butikken på bryggeriet.

Dag 5

Deilig frokost på hotellet før guiden møter oss med bussen og vi skal på heldagsutflukt på Vestmanna. Vi kjører først til den fine bygden Leynar, hvor vi besøker en lokal tredreier før vi fortsetter mot Kvívík for å besøke vikingegravene som man finner der. Lunsj kan denne dagen kjøpes i Vestmanna på Fjørðukrógvin. Pris DK 160,- pr person. Ettermiddagen byr på en topp opplevelse! Seiltur til Vestmanna-klippene. I den fargerike bygda Vestmanna ligger Palli Lamhauges båt klar. Er været med oss, og turen kan gjennomføres – er det en fantastisk opplevelse. Helt opp under de flere hundre meter høye klippene, hvor hundretusener av fugl hekker – og med utsikt til Atlanterhavet på motsatt side. Turen er væravhengig. Utpå ettermiddagen er vi så tilbake i Tórshavn. I kveld skal vi ha Færøysk kulturaften på hotellet med sang, dans , teater og middagsbuffet.

Dag 6

Deilig frokost på hotellet før vi skal på ny heldagsutflukt med vår lokalguide. Kl 10.00 er det avreise fra hotellet og vi kjører til Gjógv hvor vi skal se kløften som bygda er så kjent for. Vi kjører etter hvert en lang stigning opp mot passet ved foten av Slættaratindur, øyenes høyeste fjell på 882 m.o.h. Underveis får vi også oppleve klippen Eidiskollur og de 2 sagnomsuste ”Kæmpen og Kællingen”, som stolte står og bryter de voldsomme kreftene i havet. Et storslått syn! Gjennom en dal fri for stein, kommer vi så frem til bygda Gjógv. Med sin unike naturhavn vil de fleste bli betatt av Gjógv – og en interessant opplevelse å gå ned trappen ved siden av båtrampen i naturhavnen. Turen går videre til Hvalvik hvor vi spiser lunsj på en bondegård mens vertene fortelle om deres sauehold . Pris for lunsj ink kaffe/ te er DK 260,-pr person. Nå skal vi gjøres oss kjent med naturfenomenet Saksun, og det nordlige av Eusteroy. Vi kjører gjennom den 10 km lange Saksundal og ser den tidligere fjorden, som nå er blitt en innsjø – fordi utløpet ble tilsandet og tilstoppet etter en storm. Vi får se den lille kirken og vi skal også besøke Dúvugarðar, bondegården fra 1600-tallet.Vi kjører tilbake til Torshavn igjen for middag og overnatting på hotellet. Kl 02.00 kjører vi med bussen det korte stykke ned til ferjeterminalen for å sjekke inn på MS Norrøna igjen

Dag 7 og 8

Vi våkner til frokost om bord og er til sjøs hele denne dagen. Kanskje får vi se noen av Nordsjøens oljeinstallasjoner mens vi seiler forbi? Ellers er der rikelig tid og anledning til stille betraktninger i en av skipets salonger, hyggelig og sosial samtale med øvrige turdeltakere – eller til å lese en god bok. Felles middag spiser vi i buffètrestauranten om kvelden før vi nyter siste aften om bord i skipet. Kl 12.30 er det beregnet ankomst til Hirtshals, vi kjører i land og tar oss deretter en tur til Aalborg for å tilbringe noen av ettermiddagens timer der – inntil vi skal være tilbake i Hirtshals, i god tid før avreise med MS Superspeed I kl 20.45 til Kristiansand. Mulighet for å tilleggskjøpe kveldsbuffèt om bord til en pris av kr 339 ,- pr person. Gi i tilfelle beskjed om dette til oss ved påmelding til turen. Kl 23.59 har ferjen oppsatt ankomsttid til Kristiansand og straks etter ilandstigning fortsetter vi øst-/vestover til de respektive avstigningssteder for å avslutte turen.

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag