Foto: Flor og Fjære

Flor & Fjære med Lysefjorden på hjemveien

Hjem » Reiser » Flor & Fjære med Lysefjorden på hjemveien

Hovedmålet på denne turen er Flor og Fjære, beliggende på ”blomster øya” Sør-Hidle i byfjorden utenfor Stavanger. Her finner vi nemlig dette eventyret av en opplevelse. Med et klima som tillater planter som vi normalt må langt, langt sør for å finne vokse, har ekteparet som driver stedet bygget opp en attraksjon som får en til å undre: Hvordan er dette mulig her langt oppe i kalde nord? I tillegg får vi med oss den eventyrlige båtturen inn Lysefjorden. Vi kjører videre over Brokke Suleskard veien, ned til Rysstad i Setesdal, og derfra videre hjem. Et eventyr av en tur!

Historien om Flor og Fjære:

Fra forblåst holme til palmehage på et par tiår. Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte husmannsplassen Mangela på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte.

I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning, og i 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten. Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn, som gjør seg klar til å overta, og planene for nye utvidelser er klare

Reisefakta

Når
25.-26. august
Antall dager
2
Avreise fra
Brokelandsheia/Sørlandet

Denne reisen har allerede funnet sted