En unik opplevelse!

Foto: Flor & Fjære
En unik opplevelse!

Flor & Fjære | Lysefjorden | Busstur | Risdal Touring

KUN 3.690,- per pers.
ved påmelding før 1. juni
Når
17.-18. august
Antall dager
2
Avreise fra
Brokelandsheia/Sørlandet
Reisen er overstått!

Hovedmålet på denne turen er Flor og Fjære, beliggende på ”blomster øya” Sør-Hidle i byfjorden utenfor Stavanger. Her finner vi nemlig dette eventyret av en opplevelse. Med et klima som tillater planter som vi normalt må langt, langt sør for å finne vokse, har ekteparet som driver stedet bygget opp en attraksjon som får en til å undre: Hvordan er dette mulig her langt oppe i kalde nord? I tillegg får vi med oss den eventyrlige båtturen inn Lysefjorden. Videre kjører vi over Brokke Suleskard veien, ned til Rysstad i Setesdal, og derfra videre hjem. Et eventyr av en tur!

Her kan dere se noen av de flotte bildene de har lagt ut og lese mer om stedet.

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Avreise fra Brokelandsheia kl. 07.30. Vi kjører langs E18 til Kristiansand, hvor vi beregne å reise fra kl 09.30 og videre vestover E39. Vi stopper på Lyngdal Inn slik at alle som vil har muligheten til å få kjøpt seg litt å spise. Videre går turen mot Flekkefjord, Sandnes og Stavanger. Underveis stopper vi selvsagt med jevne og behagelige mellomrom for å strekke litt på beina. Vi ankommer Stavanger og hotellet, Comfort Hotel Square, tidlig på ettermiddagen. Hotellet ligger sentralt i byen. Kl 18.00 går passasjerbåten fra Stavanger som tar oss ut til øya Sør-Hidle der blomstereventyret” Flor og Fjære” ligger. Det blir omvisning i den vakre parken, tid på egen hånd og ikke minst; en aldeles vidunderlig middagsbuffèt før vi returnerer med båt til Stavanger. Forventet ankomst dit ca. kl 22.30. Vi kjører så straks til vårt hotell for overnatting.

Dag 2

Vi spiser en deilig frokost på hotellet før vi setter kursen mot Lauvvik for å ferje innover Lysefjorden, inn til Lysebotn. Straks etter ilandstigning tar vi fatt på svingene opp mot Øygardstøl og videre mot Sirdal. Vi legger inn mulighet for en stopp underveis så de som ønsker det kan få kjøpt seg litt å bite i. Vi gir oss selv god tid og har liten grunn til å stresse – i dag skal vi bare hjem! Fra Sirdal tar vi høyfjellsveien over til Brokke, vi kommer ned til Rysstad og fortsetter sørover Setesdal til Evje og derfra til Kristiansand. Her deler vi oss og det går en buss øst– og en buss vestover.

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom 390,- pr person

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

Historien om Flor og Fjære:

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte en forblåst husmannsplass på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte. I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning. I 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten. Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord, som har overtatt, og planene for nye utvidelser er klare.

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag