En unik opplevelse!

Foto: Flor & Fjære
En unik opplevelse!

Flor & Fjære | Stavanger | Busstur | Risdal Touring

KUN 3.290,- per pers.
Når
14. - 15. juni 2021
Antall dager
2
Avreise fra
Telemarksporten/Sørlandet/Stavanger
Reisen er overstått!

Tips og ideer til hagen

Hovedmålet på denne turen er Flor og Fjære, beliggende på ”blomster øya”  Sør-Hidle i byfjorden utenfor Stavanger. Her finner vi nemlig dette eventyret av en opplevelse. Med et klima som tillater planter som vi normalt må langt, langt sør for å finne vokse, har ekteparet som driver stedet bygget opp en attraksjon som får en til å undre: Hvordan er dette mulig her langt oppe i kalde nord?

 

Her kan dere se noen av de flotte bildene de har lagt ut og lese mer om stedet.

 

Tagger:, , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Mandag 14. juni 2021:

Vi kjører fra Telemarksporten langs E18 til Kristiansand, hvor vi beregner å reise fra kl 09.30 og videre vestover E39.  På Lyngdal Inn stopper vi og tar en pause, de som ønsker det kan her kjøpe seg litt å spise. Dette er ikke inkludert i turprisen. Videre går turen mot Flekkefjord, Sandnes og Stavanger. Underveis stopper vi selvsagt med jevne og behagelige mellomrom for å strekke litt på beina. Vi ankommer Stavanger tidlig på ettermiddagen. Hotellet ligger sentralt i byen. Her blir det innsjekk, og mulighet til å ta seg en tur ut å kikke på byen og spise deilig middag på en av de flotte restaurantene (ikke inkl.).

Dag 2

Tirdag 15. juni 2021:

Stavanger – Flor og Fjære/Sør-Hidle – Sørlandet: Vi spiser en deilig frokost på hotellet og koser oss med den. Vi har det ikke travelt, vi må bare sjekke ut så vi rekker båten ut til den vakre blomster øya.  Kl 12.00 går passasjerbåten fra Stavanger som tar oss ut til øya Sør-Hidle der blomstereventyret ”Flor og Fjære” ligger. Det blir omvisning i den vakre parken, tid på egen hånd og ikke minst; en aldeles vidunderlig lunsjbuffèt før vi returnerer med båt til Stavanger. Forventet ankomst dit ca. kl 16.30. Vi kjører så straks ut av byen og begir oss på hjemvei. Vi beregner å være ca kl 21.00 i Kristiansand og har siste stopp på Brokelandsheia  ca kl 23.00.

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom 390,- pr person

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

Historien om Flor og Fjære:

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte en forblåst husmannsplass på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte. I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning. I 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten. Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord, som har overtatt, og planene for nye utvidelser er klare.

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag