Høst i herlige Tallinn | 7 dager

Hjem » Reiser » Høst i herlige Tallinn | 7 dager

Mange av våre gjester reiser igjen – og igjen til Tallinn. Ikke så rart; de som har vært i byen og lagt sin elsk på den, forstår dette godt. Tallinn er en storby, men likevel trivelig og full av atmosfære om du reiser vår eller høst. Her finnes hippe butikker, store kjøpesenter – men også de små idylliske smug og små gater. I tillegg får du et Østersjøcruise t/r Stockholm – Tallinn med rederiet Tallink Silja Line som er en opplevelse i seg selv. Gamlebyen Vanalinn (estisk for gammel by) er og blir Tallinns varemerke. Det er kort gangavstand til det trivelige bymiljøet og alle byens butikker samt opp-levelser. Her kan vi riktig kose oss!

 

Reiseprogram

Dag 1

Lørdag 21. september 2024:

Stavanger/Sørlandet/Grenland – Sandefjord – Karlstad, ca 690 km: Vi starter turen fra Stavanger Byterminal og  kjører sørover E39 mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Også videre østover E18 gjennom Agder og Telemark blir det mulighet for påstigning. Vi kjører frem til ferjeterminalen i Sandefjord, klare for overfart med Color Hybrid kl 17.00. Om bord har vi bestilt buffet (inkludert). Vi kjører i behagelig tempo og gjør flere stopp underveis.  Vi ankommer Karlstad utpå kvelden og er klare for innsjekking og overnatting på Best Western Hotell Gustaf Frøding.

Dag 2

Søndag 22. september 2024:

Karlstad – Stockholm, ca 320 km: Frokost på hotellet før det er klart for avreise og videre kjøring østover. Vi skal nå strake veien mot den svenske hovedstaden – Stockholm. Vi kjører en liten sightseeing og får et lite inntrykk av denne flotte byen, før vi møter ved ferjeterminalen til Tallink Silja. Kl 17.30 har cruiseferjen Baltic Queen avgang til Tallinn og vi har fått utlevert våre lugarer, før vi nyter den flotte utseilingen gjennom Stockholms skjærgård og middag fra buffèen om bord. Resten av kvelden er det bare å kose seg med underholdningen om bord, besøke SPA-avdelingen eller gå på shopping i skipets butikker.

Dag 3

Mandag 23. september 2024:

Ankomst til Tallinn: Vi spiser frokost om bord i restauranten, før vi kl 10.45 (lokal tid) ankommer til Tallinn. Straks etter ilandstigning møter vi vår lokalkjente guide som tar oss med på en rundtur i byen. Allerede på 1100-tallet lå det en viktig havn i Tallinn. Både dansker, tyskere og svensker har styrt landet i tidligere tider. Byen er en  perle av en Europeisk by som oser av historie og kultur! Med andre ord, her står opplevelser i kø så det er bare å glede seg. Utpå ettermiddagen sjekker vi inn for overnatting på hotell med svært sentral beliggenhet. De som vil, kan bli med vår reiseleder ut for å spise middag på  kvelden (ikke inkl).

 

Dag 4

Tirsdag 24. september 2024:

I Tallinn: I dag kan vi kose oss lenge med frokosten for deretter å spasere rundt å bli bedre kjent i byen. En mulig utflukt til den vakre Kadriorg Park formiddag eller etter-middag er absolutt tilstede dersom det kunne friste. Sjekk ut noen av severdighetene byen har å by på, eller dra på ellevill shopping. Gode restauranter er det mange av. Gamlebyen, selveste hjertet i Tallinn står på UNESCO’s verdensarv liste, og flere bygninger så vel som brostenslagte gater kan dateres tilbake helt fra 1300 tallet. Her er det noe for alle. Også denne kvelden anbefaler vi deg å teste ut smaksløkene på en av byens herlige restauranter.

 

Dag 5

Onsdag 25. september 2024 :

I Tallinn, avreise med cruiseferje til Stockholm: Etter frokost og utsjekk fra hotellet er også mye av denne dagen til fri disposisjon. Det blir sagt at for dem som innehar sort belte i shopping, så er Tallinn som et eventyr! Du har all mulig grunn til å føle deg som en viking på vellykket  røvertokt når du laster det innkjøpte inn i bussens hulrom! En rekke store og moderne kjøpesentre ligger utenfor bykjernen og frister med et enormt vareutvalg. Et av disse er Ulemiste, like ved flyplassen. Mange estere vi har møtt, hevder at dette er det beste og billigste i byen. Vår buss og sjåfør tar med seg de som ønsker det (minimum 20 personer) ut hit. Av lokale matspesialiteter er det mange forskjellige slags kjøttpålegg, røkt fisk og røkte pølser man særlig bør prøve. Utpå ettermiddagen tar vi oss fram til ferjeterminalen igjen, nå for avgang med samme cruiseferje kl 18.00 til Stockholm. Igjen får vi tildelt våre lugarer og resten av kvelden kan nytes om bord.

Dag 6

Torsdag 26. september 2024:

Stockholm – Karlstad 310 km: Frokosten nyter vi om bord under innseilingen til Stockholm. Straks etter  ankomst til den svenske hovedstaden kl 10.00, blir det toll klarering og grensepasseringsformaliteter. Av og til tar dette litt tid, men snart befinner vi oss igjen om bord i den komfortable turbussen. I raskt driv og tempo følger vi gode, svenske veier – men vi har god tid til å være på tur denne dagen og riktig koser oss. Vi ankommer Karlstad tidlig ettermiddag. Etter innsjekk på Scandic Karlstad City Hotell anbefales en spasertur i denne kulturperlen av en by, for den som ønsker. Om  kvelden blir det felles inkludert middag på hotellet.

Dag 7

Fredag 27. september 2024:

Karlstad – Strømstad – Grenland/Sørlandet/Stavanger, ca 710 km: En deilig frokostbuffèt står dekket til oss på hotellet, før vi takker for oss og kjører opp til Strømstad    for å ta Color Hybrid kl 13.40 til Sandefjord. Buffet om bord à kr 249,- kan bestilles ved påmelding til turen. Vel i land på Vestfoldsiden, finner vi raskt frem til E18 igjen – og nærmer oss Telmark og Agder. Etter hvert som vi når de forskjellige avstigningssteder er det å ta farvel med vårt reisefølge. Fra Kristiansand fortsetter kjøreturen hjem med de som har steget på bussen vestover langs E39 til Stavanger.

Takk for turen!

Pris og annen informasjon

TURPRIS

7 dager kun kr 10.990,-
Pris pr person i delt dobbeltrom/lugar ved påmelding før 1. juli 2024 , deretter kr 11.990,-

Turprisen inkluderer:

 • Erfaren sjåfør og helturist buss
 • Reiseleder
 • Ferge Sandefjord – Strømstad
 • Buffet på Color Hybrid utreise
 • 2 overnattinger på hotell i Karlstad (tur og retur)
 • 2 frokoster på hotell i Karlstad
 • 1 middag på hotell i Karlstad på returen
 • Cruise Stockholm – Tallinn t/r med Baltic Queen i delt utvendig dobbel lugar
 • 2 frokostbuffet og 2 middagsbuffet på cruise
 • 2 hotellovernattinger i delt dobbeltrom i Tallinn
 • 2 frokoster på hotell i Tallinn
 • Lokalguide i Tallinn
 • Ferge overfart Color Hybrid Strømstad – Sandefjord
 • Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2.400,-
Tillegg Buffet hjemreise Color Line kr 249, –

Utflukt til Kadriorg Park ved minimum 20 deltakere.

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

Reisefakta

Når
21. – 27. september 2024
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.